Network Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Network Questions: Solved 183 Network Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Network Questions

21. An inter-company network which used to distribute information, documents, files and databases, is called as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Extranet
Explanation:
Workspace



22. 192.9.200.153 is an




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ethernet Address
Explanation:
Workspace



23. Which protocol provides e-mail facility among different hosts?




SHOW ANSWER
Correct Ans:SMTP
Explanation:
Workspace



24. Ethernet, LAN, Token Ring and Token Bus are types of




SHOW ANSWER
Correct Ans:LAN
Explanation:
Workspace



25. A(n) _________________ is a combination of hardware and software that facilitates the sharing of information between computing devices.




SHOW ANSWER
Correct Ans:network
Explanation:
Workspace



26. __________________ are devices used to transmit data over telecommunications lines.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Modems
Explanation:
Workspace



27. Which of the following terms is just the connection of networks that can be joined together?




SHOW ANSWER
Correct Ans:internet
Explanation:
Workspace



28. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a




SHOW ANSWER
Correct Ans:network
Explanation:
Workspace



29. Connections to the Internet using a phone line and a modem are called _______________ connections.




SHOW ANSWER
Correct Ans:dial-up
Explanation:
Workspace



30. Personal computers can be connected together to form a ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:network
Explanation:
Workspace



31. Which set of rules is applicable for exchange of files over Internet?




SHOW ANSWER
Correct Ans:HTTP
Explanation:
Workspace



32. Which is the most common request response protocol used in Internet for word processing?




SHOW ANSWER
Correct Ans:HTTP
Explanation:
Workspace



33. Identify the odd term amongst the following group ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Microwaves
Explanation:
Workspace



34. The OSI reference model is divided into how many layers?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Seven
Explanation:
Workspace



35. Ethernet is the example of ______?




SHOW ANSWER
Correct Ans:LAN
Explanation:
Workspace



36. An example of a telecommunication device is a ________:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Modem
Explanation:
Workspace



37. An example of a telecommunications device is a




SHOW ANSWER
Correct Ans:Modem
Explanation:
Workspace



38. Which of the following cables can transmit data at high speeds?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Optic fiber cable
Explanation:
Workspace



39. 255.255.0.0 is default mask of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Class B networks
Explanation:
Workspace



40. What does SNMP stand for?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Simple Network Management Protocol
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Network questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Network @ Fresherslive

This page provides important questions on Network along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Network questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Network Online tests. Network Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Network Test questions Online @ Fresherslive?

Network questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Network may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Network questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Network questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Network in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Network Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Network test or get stuck on any particular question, our Network test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Network, exercise these advanced Network questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Network Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status