Network: Solved 183 Network Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Network Questions

1. Smaller and less expensive PC based servers are replacing today in many businesses




SHOW ANSWER
Correct Ans:mainframes
Explanation:


2. Servers are computers that provide resources to other computers connected to




SHOW ANSWER
Correct Ans:network
Explanation:


3. Which of the following is not one of the four major data processing functions of a computer ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Analysing the data or information
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminal's computer is an example of a law enforcement speciality called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Computer forensics
Explanation:


5. This system is a small, wireless handheld computer that scans an item's tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop




SHOW ANSWER
Correct Ans:PSS
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. __________ does works related to exchange of data between the computers.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Network card
Explanation:


7. Exchange of text messages and computer files over network either local network as LAN or over internet as WAN is called as




SHOW ANSWER
Correct Ans:e-mail
Explanation:


8. 4GL (fourth generation language) is a




SHOW ANSWER
Correct Ans:procedural language
Explanation:


9. A computer science branch that is involved in using computers to solve that appear to require human imagination or intelligence is called as




SHOW ANSWER
Correct Ans:AI
Explanation:


10. By clicking on this icon, one can access the networked resources, usually shared resources. This icon is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Connect to Internet
Explanation:


11. Traffic in a VPN is not




SHOW ANSWER
Correct Ans:logically separated from other traffic
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. SMTP, FTP and SNS are applications of the __________ layer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:application
Explanation:


13. Customers, facilities, knowledge workers, business information, communication infrastructure and computer equipment are all considerations in a good ___________ plan.




SHOW ANSWER
Correct Ans:risk management
Explanation:


14. ___________ is a primary key of one file that also appears in another file.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Foreign key
Explanation:


15. Bandwidth refers to the




SHOW ANSWER
Correct Ans:account of information a communications medium can transfer in a given amount of time
Explanation:


16. A processor that collects the transmissions from several communications media and send them over a single line that operates at a higher capacity is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Multiplexer
Explanation:


17. _____________ is an access method in which collisions are entirely avoided.




SHOW ANSWER
Correct Ans:CSMA/CA
Explanation:


18. Channel is a




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both ( a) and (b)
Explanation:


19. A channel (in windows terminology) is a/an




SHOW ANSWER
Correct Ans:specialised website designed to work with the windows 9 subscription feature to automatically download information from the internet and store it on your computer for later viewing
Explanation:


20. Which of the following is the fastest communication channel?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All are operating in the same propagation speed
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Network questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Network @ Fresherslive

This page provides important questions on Network along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Network questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Network Online tests. Network Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Network Test questions Online @ Fresherslive?

Network questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Network may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Network questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Network questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Network in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Network Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Network test or get stuck on any particular question, our Network test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Network, exercise these advanced Network questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Network Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.