National - South India Questions and Answers updated daily – General Knowledge

National - South India Questions: Solved 6 National - South India Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

National - South India Questions

1. Yasuhiro Nakasone has passed away recently. He was the former Prime Minister of which country?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Japan
Explanation:
Japan’s former Prime Minister Yasuhiro Nakasone has passed away recently.
Workspace



2. Soumendranath Kundu passed away recently, he was associated with which sport ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cricket
Explanation:
On July 11, 2019, Former Bengal and Railways leg-spinner Soumendranath Kundu, aged 77, passed away in Kolkata, West Bengal. Born on January 5, 1942 in Kolkata, he took 127 wickets including 13 five-wicket hauls with a career-best 8/104 during his 30 first class matches between 1958-59 and 1968-69. He also took 10 wickets in a match 3 times.He was conferred the Cricket Association of Bengal (CAB) Kartick Bose Lifetime Achievement award in 2013-14.
Workspace



3. Name the Veteran Journalist of the Press Trust of India (PTI) who passed away recently?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Baskar Menon
Explanation:
Baskar Menon, Veteran Journalist in the Press Trust of India (PTI) passes away.
Workspace



4. The death anniversary of the mystic bard Fakir Lalon Shah is being observed in Bangladesh. In which of the following year Fakir Lalon Shah died?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1890
Explanation:
The 129th death anniversary of the mystic bard Fakir Lalon Shah is being observed in Bangladesh. He was died in 1890.
Workspace



5. Name the Legendary saxophonist and the Padma Shri awardee who was passed away recently?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kadri Gopalnath
Explanation:
Legendary saxophonist and the Padma Shri awardee Kadri Gopalnath passed away. The Carnatic music maestro won multiple awards in his illustrious career, including the Kendra Sangeetha Nataka Academy Award and Karnataka Kalashree.
Workspace



6. Who among the following Writer, philosopher and founder members of Dalitha Sangharsha Samithi (DSS) passed away recently?




SHOW ANSWER
Correct Ans:K.B. Siddaiah
Explanation:
Writer and philosopher K.B. Siddaiah passed away. He was one of the founder members of Dalitha Sangharsha Samithi (DSS) during the ’80s and co-authored many songs to inspire the movement.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing National - South India questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on National - South India @ Fresherslive

This page provides important questions on National - South India along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the National - South India questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these National - South India Online tests. National - South India Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice National - South India Test questions Online @ Fresherslive?

National - South India questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on National - South India may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the National - South India questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive National - South India questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on National - South India in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For National - South India Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear National - South India test or get stuck on any particular question, our National - South India test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of National - South India, exercise these advanced National - South India questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample National - South India Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status