National Issues: Solved 458 National Issues Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

National Issues Questions

1. Who won the 2016 BNP Paribas Masters Doubles title




SHOW ANSWER
Correct Ans:Henri Kontinen and John Peers
Explanation:


2. Which of the following bollywood actor has been appointed as the first Indian ambassador for Switzerland Tourism.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ranveer Singh
Explanation:


3. National Security Advisors of India and Japan held bilateral consultations in which of the following city




SHOW ANSWER
Correct Ans:New Delhi
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. Which of the following state has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with Software Technology Parks of India (STPI) to set up four STPI centres in the state.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Odisha
Explanation:


5. The Union Government has announced that the National Food Security Act (NFSA), 2013 which envisages supply of subsidised foodgrains has been implemented across the country.Which of the following state rolled out the NFSA from November 2016




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tamil Nadu
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. Which one of the following is not an objective of fiscal policy of Indian Government?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Regulation of inter-State trade
Explanation:


7. Which one of the following is the time limit for the ratification of an emergency period by the Parliament?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1 month
Explanation:


8. Rajya Sabha can delay the Finance Bill sent for its consideration by the Lok Sabha for a maximum period of :




SHOW ANSWER
Correct Ans:14 Days
Explanation:


9. The First day session of Indian Constituent Assembly was chaired by :




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dr. Sachchidanand Sinha
Explanation:


10. Who is known a the first Law Officer of India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Solicitor General of India
Explanation:


11. How many times has Financial Emergency been declared in India so far?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Never
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. ICGS Arnvesh has been commissioned by the Indian Coast Guard in which state?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Andhra Pradesh
Explanation:


13. The government recently has cancelled the licenses of how many NGOs after they failed to apply for its renewal within the deadline?




SHOW ANSWER
Correct Ans:11000
Explanation:


14. Tata Consultancy Services (TCS) has signed a MoU with which uiversity  to pursue technology research collaboration?




SHOW ANSWER
Correct Ans:University of New South Wales
Explanation:


15. Which among the following is the Biggest Borrower in India ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Indian Government
Explanation:


16. Which of the following is not a measure to control inflation adopted by Government  or RBI?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Monetary Policy
Explanation:


17. Festival of India will be held across how many cities in Australia in Aug- November 2016?  




SHOW ANSWER
Correct Ans:7
Explanation:


18. Which edition of the Conference of Parties will be hosted by India? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:7
Explanation:


19. Who is the No.1 Indian Athlete?




SHOW ANSWER
Correct Ans:M.S.Dhoni
Explanation:


20. Expansion For UNHCR




SHOW ANSWER
Correct Ans:United Nations High Commissioner for Refugees
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing National Issues questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on National Issues @ Fresherslive

This page provides important questions on National Issues along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the National Issues questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these National Issues Online tests. National Issues Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice National Issues Test questions Online @ Fresherslive?

National Issues questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on National Issues may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the National Issues questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive National Issues questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on National Issues in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For National Issues Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear National Issues test or get stuck on any particular question, our National Issues test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of National Issues, exercise these advanced National Issues questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample National Issues Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.