Mixture and Alligation Questions and Answers updated daily – Aptitude

Mixture and Alligation Questions: Solved 187 Mixture and Alligation Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Mixture and Alligation Questions

101. Milk & Water are mixed in the ratio of 13:10. Total Volume of the mixture is 450 litres. Find the composition of Milk in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:254.35
Explanation:
Given Milk & Water are in the ratio of 13:10 Given volume of mixture = 450 litres Quantity of Milk = 13/(13+10) x 450 = 254.35
Workspace



102. Milk & Water are mixed in the ratio of 13:8. Total Volume of the mixture is 450 litres. Find the composition of Milk in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:278.57
Explanation:
Given Milk & Water are in the ratio of 13:8 Given volume of mixture = 450 litres Quantity of Milk = 13/(13+8) x 450 = 278.57
Workspace



103. Milk & Water are mixed in the ratio of 13:6. Total Volume of the mixture is 450 litres. Find the composition of Milk in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:307.89
Explanation:
Given Milk & Water are in the ratio of 13:6 Given volume of mixture = 450 litres Quantity of Milk = 13/(13+6) x 450 = 307.89
Workspace



104. Milk & Water are mixed in the ratio of 13:4. Total Volume of the mixture is 450 litres. Find the composition of Milk in the overall mixture? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:344.12
Explanation:
Given Milk & Water are in the ratio of 13:4
Given volume of mixture = 450 litres
Quantity of Milk = 13/(13+4) x 450 = 344.12
Workspace



105. Milk & Water are mixed in the ratio of 13:2. Total Volume of the mixture is 450 litres. Find the composition of Milk in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:390
Explanation:
Given Milk & Water are in the ratio of 13:2 Given volume of mixture = 450 litres Quantity of Milk = 13/(13+2) x 450 = 390
Workspace



106. Petrol & Kerosene are mixed in the ratio of 11:18. Total Volume of the mixture is 350 litres. Find the composition of Petrol in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:132.76
Explanation:
Given Petrol & Kerosene are in the ratio of 11:18 Given volume of mixture = 350 litres Quantity of Petrol = 11/(11+18) x 350 = 132.76
Workspace



107. Petrol & Kerosene are mixed in the ratio of 11:16. Total Volume of the mixture is 350 litres. Find the composition of Petrol in the overall mixture ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:142.59
Explanation:
Given Petrol & Kerosene are in the ratio of 11:16
Given volume of mixture = 350 litres

Quantity of Petrol in the mixture = [11/(11+16)] x 350 = 142.59
Workspace



108. Petrol & Kerosene are mixed in the ratio of 11:14. Total Volume of the mixture is 350 litres. Find the composition of Petrol in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:154
Explanation:
Given Petrol & Kerosene are in the ratio of 11:14 Given volume of mixture = 350 litres Quantity of Petrol = 11/(11+14) x 350 = 154
Workspace



109. Petrol & Kerosene are mixed in the ratio of 11:12. Total Volume of the mixture is 350 litres. Find the composition of Petrol in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:167.39
Explanation:
Given Petrol & Kerosene are in the ratio of 11:12 Given volume of mixture = 350 litres Quantity of Petrol = 11/(11+12) x 350 = 167.39
Workspace



110. Petrol & Kerosene are mixed in the ratio of 11:10. Total Volume of the mixture is 350 litres. Find the composition of Petrol in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:183.33
Explanation:
Given Petrol & Kerosene are in the ratio of 11:10 Given volume of mixture = 350 litres Quantity of Petrol = 11/(11+10) x 350 = 183.33
Workspace



111. Petrol & Kerosene are mixed in the ratio of 11:6. Total Volume of the mixture is 350 litres. Find the composition of Petrol in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:226.47
Explanation:
Given Petrol & Kerosene are in the ratio of 11:6 Given volume of mixture = 350 litres Quantity of Petrol = 11/(11+6) x 350 = 226.47
Workspace



112. Petrol & Kerosene are mixed in the ratio of 11:4. Total Volume of the mixture is 350 litres. Find the composition of Petrol in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:256.67
Explanation:
Given Petrol & Kerosene are in the ratio of 11:4 Given volume of mixture = 350 litres Quantity of Petrol = 11/(11+4) x 350 = 256.67
Workspace



113. Petrol & Kerosene are mixed in the ratio of 11:2. Total Volume of the mixture is 350 litres. Find the composition of Petrol in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:296.15
Explanation:
Given Petrol & Kerosene are in the ratio of 11:2 Given volume of mixture = 350 litres Quantity of Petrol = 11/(11+2) x 350 = 296.15
Workspace



114. Milk & Water are mixed in the ratio of 9:18. Total Volume of the mixture is 250 litres. Find the composition of Milk in the overall mixture?  




SHOW ANSWER
Correct Ans:83.33
Explanation:
Given Milk & Water are in the ratio of 9:18
Given volume of mixture = 250 litres
Quantity of Milk = 9/(9+18) x 250 = 83.33.
Workspace



115. Milk & Water are mixed in the ratio of 9:16. Total Volume of the mixture is 250 litres. Find the composition of Milk in the overall mixture? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:90
Explanation:
Given:
Milk & Water are in the ratio of 9:16
Volume of mixture = 250 litres
Quantity of Milk = 9/(9+16) x 250
= 90
Workspace



116. Milk & Water are mixed in the ratio of 9:14. Total Volume of the mixture is 250 litres. Find the composition of Milk in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:97.83
Explanation:
Given Milk & Water are in the ratio of 9:14 Given volume of mixture = 250 litres Quantity of Milk = 9/(9+14) x 250 = 97.83
Workspace



117. Milk & Water are mixed in the ratio of 9:12. Total Volume of the mixture is 250 litres. Find the composition of Milk in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:107.14
Explanation:
Given Milk & Water are in the ratio of 9:12 Given volume of mixture = 250 litres Quantity of Milk = 9/(9+12) x 250 = 107.14
Workspace



118. Milk & Water are mixed in the ratio of 9:10. Total Volume of the mixture is 250 litres. Find the composition of Milk in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:118.42
Explanation:
Given Milk & Water are in the ratio of 9:10 Given volume of mixture = 250 litres Quantity of Milk = 9/(9+10) x 250 = 118.42
Workspace



119. Milk & Water are mixed in the ratio of 9:8. Total Volume of the mixture is 250 litres. Find the composition of Milk in the overall mixture?




SHOW ANSWER
Correct Ans:132.35
Explanation:
Given Milk & Water are in the ratio of 9:8 Given volume of mixture = 250 litres Quantity of Milk = 9/(9+8) x 250 = 132.35
Workspace



120. Milk & Water are mixed in the ratio of 9:6. Total Volume of the mixture is 250 litres. Find the composition of Milk in the overall mixture? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:150
Explanation:
Given Milk & Water are in the ratio of 9:6
Given volume of mixture = 250 litres

Quantity of Milk = [9/(9+6)] x 250 = 150
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Mixture and Alligation questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Mixture and Alligation @ Fresherslive

This page provides important questions on Mixture and Alligation along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Mixture and Alligation questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Mixture and Alligation Online tests. Mixture and Alligation Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Mixture and Alligation Test questions Online @ Fresherslive?

Mixture and Alligation questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Mixture and Alligation may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Mixture and Alligation questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Mixture and Alligation questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Mixture and Alligation in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Mixture and Alligation Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Mixture and Alligation test or get stuck on any particular question, our Mixture and Alligation test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Mixture and Alligation, exercise these advanced Mixture and Alligation questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Mixture and Alligation Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status