Memory Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Memory Questions: Solved 90 Memory Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Memory Questions

61. To which pin on the RAM chip does the address decoder connect in order to signal which memory chip is being accessed ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:The chip enable
Explanation:
Workspace



62. Which of the following are normally used to initialize a computer system's hardware ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bootstrap memory
Explanation:
Workspace



63. DOS floppy disk does not have ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:BIOS
Explanation:
Workspace



64. which of the following does 'DOS' floppy disk not have?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Virtual Memory
Explanation:
Workspace



65. The technique that extends storage capacities of main memory beyond the actual size of the main memory is called ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Virtual memory
Explanation:
Workspace



66. What is Gigabyte?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Roughly a billion bytes
Explanation:
Workspace



67. A key that will erase information from the computer’s memory and characters on the screen ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Trust key
Explanation:
Workspace



68. The word 'Computer' usually refers to the Central Processor Unit plus _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Internal memory
Explanation:
Workspace



69. The minimum time delay required between the initiation of two successive memory operations is known as _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:memory cycle time
Explanation:
Workspace



70. A memory in which the information is stored last is on top & is retrieved first is known as ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Stack
Explanation:
Workspace



71. A computer will function only if it ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:has a program in its memory
Explanation:
Workspace



72. The word "Computer" usually refers to the Central Processing Unit plus ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Internal Memory
Explanation:
Workspace



73. The register which contains the data to be written into or readout of the addressed location is called __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Memory Data Register
Explanation:
Workspace



74. The register which keeps track of the execution of a program and which contains the memory address of the instruction currently being executed is known as _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Program Counter
Explanation:
Workspace



75. Which among the following memory is capable of operating at "electronics speed"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Semiconductor memory
Explanation:
Workspace



76. Memory _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:is a sequence of instructions
Explanation:
Workspace



77. Virtual Memory is ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:An illusion of an extremely large memory.
Explanation:
Workspace



78. Which of the following terms is the most closely related to main memory?




SHOW ANSWER
Correct Ans:temporary
Explanation:
Workspace



79. The Principle advantage of adding memory to a printer is to increase ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Print Speed
Explanation:
Workspace



80. To avoid the wastage of memory, the instruction length should be ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Of word size which is multiple of character size
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Memory questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Memory @ Fresherslive

This page provides important questions on Memory along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Memory questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Memory Online tests. Memory Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Memory Test questions Online @ Fresherslive?

Memory questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Memory may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Memory questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Memory questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Memory in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Memory Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Memory test or get stuck on any particular question, our Memory test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Memory, exercise these advanced Memory questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Memory Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status