Memory Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Memory Questions: Solved 90 Memory Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Memory Questions

21. What is the bit storage capacity of a ROM with a 1024 * 8 organization?




SHOW ANSWER
Correct Ans:8192
Explanation:
Workspace



22. L1 is known as ________. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:primary cache
Explanation:
Workspace



23. EEPROM stands for ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:electrically erasable programmable read-only memory
Explanation:
Workspace



24. To which pin on the RAM chip does the address decoder connect in order to signal which memory chip is being accessed?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The chip enable
Explanation:
Workspace



25. The ideal memory ________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:has all of the above characteristics
Explanation:
Workspace



26. How can UV erasable PROMs be recognized?




SHOW ANSWER
Correct Ans:There is a small window on the chip.
Explanation:
Workspace



27. Select the statement that best describes the fusible-link PROM.




SHOW ANSWER
Correct Ans:user-programmable, one-time programmable
Explanation:
Workspace



28. Which of the following is not a flash memory mode or operation?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Burst
Explanation:
Workspace



29. The mask ROM is ________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:MOS technology
Explanation:
Workspace



30. How many 8 k * 1 RAMs are required to achieve a memory with a word capacity of 8 k and a word length of eight bits?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Eight
Explanation:
Workspace



31. What is the principal advantage of using address multiplexing with DRAM memory?




SHOW ANSWER
Correct Ans:reduced pin count and decrease in package size
Explanation:
Workspace



32. Which of the following memories is volatile?




SHOW ANSWER
Correct Ans:RAM
Explanation:
Workspace



33. Why is a refresh cycle necessary for a dynamic RAM?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The refresh cycle keeps the charge on the capacitor cells.
Explanation:
Workspace



34. On a CD-ROM, ________ are recessed areas representing a 0.




SHOW ANSWER
Correct Ans:pits
Explanation:
Workspace



35. The location of a unit of data in a memory array is called its ________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:address
Explanation:
Workspace



36. On a CD-ROM, ________ are raised areas representing a 1.




SHOW ANSWER
Correct Ans:lands
Explanation:
Workspace



37. Which of the following faults will the checkerboard pattern test for in RAM?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



38. Which of the following memories uses a MOS capacitor as its memory cell?




SHOW ANSWER
Correct Ans:DRAM
Explanation:
Workspace



39. How many 1K * 4 RAM chips would be required to build a 1K * 8 memory system?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2
Explanation:
Workspace



40. Advantage(s) of an EEPROM over an EPROM is/are:




SHOW ANSWER
Correct Ans:the EEPROM can be erased and reprogrammed without removal from the circuit, and can erase and reprogram individual words
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Memory questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Memory @ Fresherslive

This page provides important questions on Memory along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Memory questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Memory Online tests. Memory Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Memory Test questions Online @ Fresherslive?

Memory questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Memory may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Memory questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Memory questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Memory in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Memory Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Memory test or get stuck on any particular question, our Memory test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Memory, exercise these advanced Memory questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Memory Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status