Medical Science: Solved 112 Medical Science Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Medical Science Questions

101. The vitamin given for the treatment of common cold is,




SHOW ANSWER
Correct Ans:vitamin 'C'
Explanation:


102. ”Hepatitis" means




SHOW ANSWER
Correct Ans:liver ailment
Explanation:


103. Prophylaxis means




SHOW ANSWER
Correct Ans:Preventive treatment against diseases
Explanation:


104. Diseases spread by articles like cups, spoons are called as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fomite borne diseases
Explanation:


105. Which one of the following is transmitted by placenta?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Syphilis
Explanation:


106. Whooping enough is transmitted by




SHOW ANSWER
Correct Ans:Droplet infection
Explanation:


107. The disease and infections which are naturally transmitted between vertebrate animal and man are




SHOW ANSWER
Correct Ans:Contact diseases
Explanation:


108. The vaccine given to newborn child is




SHOW ANSWER
Correct Ans:TT
Explanation:


109. The kind of immunity developed in a person who-had an attack of chickenpox is




SHOW ANSWER
Correct Ans:natural active acquired immunity
Explanation:


110. Inoculation of vaccines to prevent diseases is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Immunisation
Explanation:


111. Consider the following statements:

1. Copper 'T' is made of Copper and Plastic
2. It prevents fertilisation
3. It remains for a period of 3 years
4. It is placed in the Uterus




SHOW ANSWER
Correct Ans:All are correct
Explanation:


112. AIDS is caused by




SHOW ANSWER
Correct Ans:HIV Virus
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Medical Science questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Medical Science @ Fresherslive

This page provides important questions on Medical Science along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Medical Science questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Medical Science Online tests. Medical Science Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Medical Science Test questions Online @ Fresherslive?

Medical Science questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Medical Science may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Medical Science questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Medical Science questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Medical Science in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Medical Science Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Medical Science test or get stuck on any particular question, our Medical Science test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Medical Science, exercise these advanced Medical Science questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Medical Science Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.