Medical Science: Solved 112 Medical Science Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Medical Science Questions

81. Who is Hoffman?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Discovered L.S.D.
Explanation:


82. Which organ in the body produces the largest quantity of enzymes?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Liver
Explanation:


83. Who is the father of neurology?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Franz Joseph Gall
Explanation:


84. Which is the alternative medicine for Penicillin?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Erythromycin
Explanation:


85. Shortness of breath in heart disease is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dyspnoea
Explanation:


86. CHD is a




SHOW ANSWER
Correct Ans:heart disease
Explanation:


87. The main cause for stroke is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Increased blood pressure
Explanation:


88. Bronchitis is the abnormality of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Respiratory tract
Explanation:


89. Gonorrhea can be cured with




SHOW ANSWER
Correct Ans:Penicillin
Explanation:


90. The multidrug treatment against leprosy includes




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rifampicin
Explanation:


91. Hansen's disease is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Leprosy
Explanation:


92. Physical dependence is the result of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Alcoholism
Explanation:


93. Which one of the following is a sexually transmitted disease?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Syphilis
Explanation:


94. Malaria is spread by




SHOW ANSWER
Correct Ans:Female Anopheles mosquito
Explanation:


95. The painful swelling in either one or both of the parotid gland is due to




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mumps
Explanation:


96. The important anti-tuberculosis drug is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Streptomycin
Explanation:


97. he effective live vaccine available for the control of mumps is




SHOW ANSWER
Correct Ans:MMR
Explanation:


98. The antiviral drug used in the "control of influenza is"




SHOW ANSWER
Correct Ans:Amantadine
Explanation:


99. The symptoms of measles are




SHOW ANSWER
Correct Ans:emption of small red spots
Explanation:


100. Measles is caused by - virus.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Monili virus
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Medical Science questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Medical Science @ Fresherslive

This page provides important questions on Medical Science along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Medical Science questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Medical Science Online tests. Medical Science Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Medical Science Test questions Online @ Fresherslive?

Medical Science questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Medical Science may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Medical Science questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Medical Science questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Medical Science in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Medical Science Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Medical Science test or get stuck on any particular question, our Medical Science test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Medical Science, exercise these advanced Medical Science questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Medical Science Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.