Medical Science Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Medical Science Questions: Solved 112 Medical Science Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Medical Science Questions

61. Who discovered Beriberi?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Eijkman
Explanation:
Workspace



62. Which one of the following diseases is waterborne?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cholera
Explanation:
Workspace



63. Who was the 'Father of Homeopathy'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Samuel Hahnemann
Explanation:
Workspace



64. Who first explained the theory of coagulation?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Morawitz
Explanation:
Workspace



65. Which disease can be cured by Bacteriophages?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Typhoid
Explanation:
Workspace



66. Which vitamin is present in butter?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:
Workspace



67. Name the bacteria that produces syphilis.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Treponema Pallidum
Explanation:
Workspace



68. Which vitamin is present in Cauliflower?




SHOW ANSWER
Correct Ans:K
Explanation:
Workspace



69. Where was the first bone-marrow transplant operation performed in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tata Memorial Hospital, Mumbai
Explanation:
Workspace



70. Which mineral is present in banana?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Potassium
Explanation:
Workspace



71. Which country founded Unani system of treatment?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Greece
Explanation:
Workspace



72. How many bones are there in a newly born infant?




SHOW ANSWER
Correct Ans:300
Explanation:
Workspace



73. Who diagnosed Cancer?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Robert Weinberg
Explanation:
Workspace



74. Blood circulation was discovered by




SHOW ANSWER
Correct Ans:William Harvey
Explanation:
Workspace



75. Who has introduced phototherapy?




SHOW ANSWER
Correct Ans:N.R. Flusen
Explanation:
Workspace



76. Who discovered contraceptive pills?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gregory Pincus
Explanation:
Workspace



77. Which part of the body is affected by trachoma?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Eyes
Explanation:
Workspace



78. Which part of the body is affected by nephritis?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kidney
Explanation:
Workspace



79. Who invented kidney machine?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kolf
Explanation:
Workspace



80. What is the normal composition of R.B.C in men?




SHOW ANSWER
Correct Ans:4.5 to 6.5 million/aura).
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Medical Science questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Medical Science @ Fresherslive

This page provides important questions on Medical Science along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Medical Science questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Medical Science Online tests. Medical Science Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Medical Science Test questions Online @ Fresherslive?

Medical Science questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Medical Science may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Medical Science questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Medical Science questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Medical Science in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Medical Science Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Medical Science test or get stuck on any particular question, our Medical Science test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Medical Science, exercise these advanced Medical Science questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Medical Science Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status