Medical Science: Solved 112 Medical Science Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Medical Science Questions

41. Dialysis is used for the treatment of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kidney failure
Explanation:


42. Who discovered that with the increase of heart beat one's intelligence increases?




SHOW ANSWER
Correct Ans:John I. Kokoba
Explanation:


43. Where is the National Heart Institute in India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Delhi
Explanation:


44. What is the central telephone exchange of a human body?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cerebellum
Explanation:


45. Who first dissected the human body to study about its system?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Herophilus
Explanation:


46. Where was the first medical school opened?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bristol
Explanation:


47. Blood does not coagulate inside the body due to the presence of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Heparin
Explanation:


48. Nervous disorder is caused by the deficiency of




SHOW ANSWER
Correct Ans:B_6
Explanation:


49. Who discovered body's reflex action




SHOW ANSWER
Correct Ans:Marshall Hall
Explanation:


50. What is Cystitis?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Inflammation of the urinary bladder
Explanation:


51. What is myelitis?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Inflammation of the spinal cord
Explanation:


52. Who performed the first open heart surgery?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Walton Lillehei
Explanation:


53. Who was the founder of Modern Anatomy?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Andreas Vesalius
Explanation:


54. The first homotransplantation of kidney is performed by




SHOW ANSWER
Correct Ans:R.H. Lawler
Explanation:


55. Who first made a study of digestive system?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Geevan Pavlov
Explanation:


56. Lack of which vitamin is the cause for mouth ulcer?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Vitamin C
Explanation:


57. Who prepared Polio Vaccine?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jonas E. Salk
Explanation:


58. Plague is spread by infected




SHOW ANSWER
Correct Ans:rats
Explanation:


59. Malaria can be cured by administering




SHOW ANSWER
Correct Ans:Quinine
Explanation:


60. Which isotope is used to find out obstruction in the blood stream?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sodium-24
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Medical Science questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Medical Science @ Fresherslive

This page provides important questions on Medical Science along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Medical Science questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Medical Science Online tests. Medical Science Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Medical Science Test questions Online @ Fresherslive?

Medical Science questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Medical Science may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Medical Science questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Medical Science questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Medical Science in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Medical Science Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Medical Science test or get stuck on any particular question, our Medical Science test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Medical Science, exercise these advanced Medical Science questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Medical Science Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.