Medical Science: Solved 112 Medical Science Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Medical Science Questions

21. Which one of the following is caused by the expression of recessive gene present on sex chromosome?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Muscular dystrophy
Explanation:


22. Who founded the Ayurveda system of medicine?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Atreya
Explanation:


23. What is endemic disease




SHOW ANSWER
Correct Ans:Disease prevalent in a particular area
Explanation:


24. When is the vaccination given to a child?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Within six months of its birth
Explanation:


25. What is deficiency disease?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Absence of Vitamin
Explanation:


26. What is plastic surgery




SHOW ANSWER
Correct Ans:To set right physical deformity by grafting
Explanation:


27. What is antiseptic?




SHOW ANSWER
Correct Ans:it is a drug which destroys germs
Explanation:


28. Who was the first female doctor in the world?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Elizabeth Blackwell
Explanation:


29. What is the use of Lithotripter instrument?




SHOW ANSWER
Correct Ans:To remove stones without operation
Explanation:


30. Haemophilia is a genetic disorder which causes




SHOW ANSWER
Correct Ans:Non-clotting of blood
Explanation:


31. Which country alone follows Sawdust cure?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Japan
Explanation:


32. Name the first woman doctor in Tamil Nadu.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dr. Muthulakshmi Reddy
Explanation:


33. Lock Jaw i.e. difficulty in opening the mouth is a symptom of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tetanus
Explanation:


34. 'Thrombosis' is a disease of the




SHOW ANSWER
Correct Ans:Blood
Explanation:


35. What for Nivalin is used?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nerve disease
Explanation:


36. Who discovered Kala-azar Fever?




SHOW ANSWER
Correct Ans:UN. Brahmachari
Explanation:


37. Which of the following is not a contagious disease?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hysteria
Explanation:


38. Laparotomy is associated with




SHOW ANSWER
Correct Ans:incision and abdomen
Explanation:


39. The instrument used to inspect the lining of the stomach is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gastroscope
Explanation:


40. Which organ grows first in a womb?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Heart
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Medical Science questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Medical Science @ Fresherslive

This page provides important questions on Medical Science along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Medical Science questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Medical Science Online tests. Medical Science Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Medical Science Test questions Online @ Fresherslive?

Medical Science questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Medical Science may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Medical Science questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Medical Science questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Medical Science in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Medical Science Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Medical Science test or get stuck on any particular question, our Medical Science test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Medical Science, exercise these advanced Medical Science questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Medical Science Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.