Marketing Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Marketing Questions: Solved 400 Marketing Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Marketing Questions

121. A 'Prospect' means




SHOW ANSWER
Correct Ans:a likely buyer
Explanation:
Workspace



122. A DSA's main function is




SHOW ANSWER
Correct Ans:to boost customer contacts
Explanation:
Workspace



123. DSA means




SHOW ANSWER
Correct Ans:Direct Selling Agent
Explanation:
Workspace



124. A 'Lead' means




SHOW ANSWER
Correct Ans:a buyer
Explanation:
Workspace



125. Market share means




SHOW ANSWER
Correct Ans:market demands
Explanation:
Workspace



126. Market size means




SHOW ANSWER
Correct Ans:scope for profit
Explanation:
Workspace



127. Marketing is the combined study of




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



128. Education Loans can be more effectively canvassed by




SHOW ANSWER
Correct Ans:tie-up with colleges
Explanation:
Workspace



129. Retail Banking means




SHOW ANSWER
Correct Ans:banks financing to retail traders
Explanation:
Workspace



130. Data warehouse is




SHOW ANSWER
Correct Ans:a system where data on customers is stored
Explanation:
Workspace



131. Customer database is




SHOW ANSWER
Correct Ans:useful for customisation of products
Explanation:
Workspace



132. Data mining means




SHOW ANSWER
Correct Ans:market survey
Explanation:
Workspace



133. The target group for Fixed Deposits is




SHOW ANSWER
Correct Ans:all corporates
Explanation:
Workspace



134. Which one of the following is not a function of Retail Banking




SHOW ANSWER
Correct Ans:Giving Home Loans
Explanation:
Workspace



135. Diversification is useful for




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



136. Marketing of Education Loans can be done by




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



137. Motivation for sales person can be achieved through




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



138. Softcopy is the intangible output, so What is hardcopy?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The printed Output
Explanation:
Workspace



139. Market segmentation is required




SHOW ANSWER
Correct Ans:for increasing profits
Explanation:
Workspace



140. Market Research is required for




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Marketing questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Marketing @ Fresherslive

This page provides important questions on Marketing along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Marketing questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Marketing Online tests. Marketing Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Marketing Test questions Online @ Fresherslive?

Marketing questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Marketing may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Marketing questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Marketing questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Marketing in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Marketing Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Marketing test or get stuck on any particular question, our Marketing test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Marketing, exercise these advanced Marketing questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Marketing Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status