Marketing Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Marketing Questions: Solved 400 Marketing Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Marketing Questions

61. Internal Marketing means ______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Selling to the employees
Explanation:
Workspace



62. A `Call' means _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Calling on a Prospect
Explanation:
Workspace



63. A `Call Centre' is _______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:A Back Office set up where customer queries are answered
Explanation:
Workspace



64. A DSA means ________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Direct Selling Agent
Explanation:
Workspace



65. `Benchmark' means ______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Set standards
Explanation:
Workspace



66. Value-added services means _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Additional service
Explanation:
Workspace



67. A `Target Group' in Marketing means __________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:To whom the sales should be directed
Explanation:
Workspace



68. The Target Group for Credit Cards is __________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these
Explanation:
Workspace



69. Bank assurance means ___________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Selling insurance products through banks
Explanation:
Workspace



70. Cross - selling means ____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Selling other products to existing customers
Explanation:
Workspace



71. Digital Marketing is _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:a way of Direct Marketing
Explanation:
Workspace



72. Market segmentation helps in ____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



73. Only one of the following is true. Find the same.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Marketing depends on competitors' performance
Explanation:
Workspace



74. Price(P) is an important factor for effective marketing. What are the other P's?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Product, Promotion and Place
Explanation:
Workspace



75. Advertisements are required for




SHOW ANSWER
Correct Ans:Boosting the sales
Explanation:
Workspace



76. Sales forecasting involves study of _______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these
Explanation:
Workspace



77. Market Research is needed for _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:Making proper marketing decisions
Explanation:
Workspace



78. Marketing is termed as successful, when _______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:There is rise in sales through
Explanation:
Workspace



79. "Making a Call" means ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Calling on a prospective customer
Explanation:
Workspace



80. "Relationship" in marketing means __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Relation between company and consumer
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Marketing questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Marketing @ Fresherslive

This page provides important questions on Marketing along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Marketing questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Marketing Online tests. Marketing Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Marketing Test questions Online @ Fresherslive?

Marketing questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Marketing may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Marketing questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Marketing questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Marketing in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Marketing Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Marketing test or get stuck on any particular question, our Marketing test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Marketing, exercise these advanced Marketing questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Marketing Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status