Marketing Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Marketing Questions: Solved 400 Marketing Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Marketing Questions

41. If a company (considering its options on the product/market expansion grid) chooses to move into different unrelated fields (from what it has ever done before) with new products as a means to stimulate growth, the company would be following which of the following general strategies?




SHOW ANSWER
Correct Ans:diversification
Explanation:
Workspace



42. If Honda uses its company name to cover such different products as its automobiles, lawn
mowers, and motorcycles, it is practicing which of the following strategies?




SHOW ANSWER
Correct Ans:brand extension strategy
Explanation:
Workspace



43. All of the following are thought to be sources if new product ideas EXCEPT.




SHOW ANSWER
Correct Ans:the local library
Explanation:
Workspace



44. When companies make marketing decisions by considering consumers wants and the long-
run interests of the company, consumer, and the general population, they are practicing which
of the following principles?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Societal marketing
Explanation:
Workspace



45. The course of a product's sales and profits over its lifetime is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:the product life cycle
Explanation:
Workspace



46. The place in the business buying behavior model where interpersonal and individual
influence might interact is called the




SHOW ANSWER
Correct Ans:buying center
Explanation:
Workspace



47. _____ is a person's distinguishing psychological characteristics that lead to relatively
consistent and lasting responses to his or her own environment




SHOW ANSWER
Correct Ans:Personality
Explanation:
Workspace



48. A ____ is any activity or benefit offered for sale that is essentially intangible and does not
result in the ownership of anything




SHOW ANSWER
Correct Ans:service
Explanation:
Workspace



49. The _____ holds that consumers will favor products that are available and highly affordable (therefore, work on improving production and distribution efficiency)




SHOW ANSWER
Correct Ans:production concept
Explanation:
Workspace



50. The major advantage of survey research is its :




SHOW ANSWER
Correct Ans:flexibility
Explanation:
Workspace



51. When Coca-Cola and Nestle formed a joint venture to market a ready-to-drink coffee and tea
worldwide, the type of marketing system that was formed would best be described as being
a(n):




SHOW ANSWER
Correct Ans:horizontal marketing system
Explanation:
Workspace



52. The last stage in the selling process is the _____ stage.




SHOW ANSWER
Correct Ans:follow-up
Explanation:
Workspace



53. One of the most common problems with using internal database information is that :




SHOW ANSWER
Correct Ans:since it was probably collected for some other purpose, it may be incomplete or wrong.
Explanation:
Workspace



54. One of the most promising developments in multivariable segmentation is called _____ where a host of demographic and socioeconomic factors are used




SHOW ANSWER
Correct Ans:geodemographic segmentation
Explanation:
Workspace



55. A “three-day cooling off period” in which buyers can cancel a contract after re-thinking it is to protect the consumer from:




SHOW ANSWER
Correct Ans:high pressure selling
Explanation:
Workspace



56. Regulations that arise to ensure that firms take responsibility for the social costs of their products or production processes stem from which reason for government legislation of business?




SHOW ANSWER
Correct Ans:To protect the interests of society
Explanation:
Workspace



57. Marketing in Banks is required for _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these
Explanation:
Workspace



58. Service Marketing is the same as ______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Relationship Marketing
Explanation:
Workspace



59. Market size means _______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Scope for marketing
Explanation:
Workspace



60. Market share means _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Share of business among peers
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Marketing questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Marketing @ Fresherslive

This page provides important questions on Marketing along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Marketing questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Marketing Online tests. Marketing Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Marketing Test questions Online @ Fresherslive?

Marketing questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Marketing may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Marketing questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Marketing questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Marketing in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Marketing Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Marketing test or get stuck on any particular question, our Marketing test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Marketing, exercise these advanced Marketing questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Marketing Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status