Marketing Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Marketing Questions: Solved 400 Marketing Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Marketing Questions

381. With you all the way is the slogan of




SHOW ANSWER
Correct Ans:SBI
Explanation:
Workspace



382. SWIFT cars are being manufactured by




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maruti
Explanation:
Workspace



383. Which of the following product is being sold under the 1
brand name ZODIAC




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both (a) and (b)
Explanation:
Workspace



384. Sales forecasting involves




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these
Explanation:
Workspace



385. Find the true statement




SHOW ANSWER
Correct Ans:Marketing involves teamwork
Explanation:
Workspace



386. In a Selling Process in today's world




SHOW ANSWER
Correct Ans:the seller should aim at customer satisfaction
Explanation:
Workspace



387. Motivation means




SHOW ANSWER
Correct Ans:inspiring employees to perform better
Explanation:
Workspace



388. If Marketing is done effectively which of the following is
not required?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Publicity
Explanation:
Workspace



389. Marketing plan helps in




SHOW ANSWER
Correct Ans:better results
Explanation:
Workspace



390. Which of the following statement is true?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Marketing sharpens the minds of the employees
Explanation:
Workspace



391. Market Research is needed for




SHOW ANSWER
Correct Ans:deciding right time to sell
Explanation:
Workspace



392. Market information means




SHOW ANSWER
Correct Ans:knowledge of customer profile and product mix
Explanation:
Workspace



393. For effective marketing the salesmen should have which of these qualities?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Effective communication skills
Explanation:
Workspace



394. Which of the following sentence is true?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Marketing is not required in a Seller’s Market
Explanation:
Workspace



395. A true marketing requires




SHOW ANSWER
Correct Ans:active mindset
Explanation:
Workspace



396. Modern Method of Marketing include




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



397. The Traditional Marketing style involves




SHOW ANSWER
Correct Ans:Direct Marketing
Explanation:
Workspace



398. Innovation means




SHOW ANSWER
Correct Ans:implementing new ideas or new methods
Explanation:
Workspace



399. A lead means




SHOW ANSWER
Correct Ans:a prospect who is more likely to avail the Bank’s product
Explanation:
Workspace



400. A prospect means




SHOW ANSWER
Correct Ans:a customer who is likely to be interested in bank’s product or service
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Marketing questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Marketing @ Fresherslive

This page provides important questions on Marketing along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Marketing questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Marketing Online tests. Marketing Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Marketing Test questions Online @ Fresherslive?

Marketing questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Marketing may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Marketing questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Marketing questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Marketing in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Marketing Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Marketing test or get stuck on any particular question, our Marketing test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Marketing, exercise these advanced Marketing questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Marketing Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status