Marketing Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Marketing Questions: Solved 400 Marketing Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Marketing Questions

21. The advantages of audience selectivity, no ad competition and personalization apply to
which type of media?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Direct Mail
Explanation:
Workspace



22. Marketers are sometimes accused of deceptive practices that lead consumers to believe
they will get get more value than they actually do. ____ includes practices such as falsely
advertising “factory” or “wholesale” prices or a large price reduction from a phony high retail
price.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Deceptive pricing
Explanation:
Workspace



23. In 1985, the Coca-Cola Company made a classic marketing blunder with its deletion of its popular Coca-Cola product and introduction of what it called New Coke. Analysts now believe that most of the company's problems resulted from poor marketing research. As the public demanded their “old Coke” back, the company relented and reintroduced Coca-Cola Classic (which has regained and surpassed its former position) while New Coke owns only 0.1 percent of the market. Which of the following marketing research mistakes did coca-Cola make?




SHOW ANSWER
Correct Ans:They defined their marketing research problem too narrowly
Explanation:
Workspace



24. If your company were to make a product such as a suit of clothes and sold that product to
a retailer, your company would have sold to the _______market.




SHOW ANSWER
Correct Ans:reseller
Explanation:
Workspace



25. _____ has the advantage of being high in selectivity; low cost, immediacy, and interactive
capabilities




SHOW ANSWER
Correct Ans:Online
Explanation:
Workspace



26. If your company were to make light bulbs to be used in photocopies, you would most likely
be selling to a ______ market.




SHOW ANSWER
Correct Ans:business
Explanation:
Workspace



27. If Mark Mars pays Hershey Foods Corporation for the right to use their name on his line of
T-shirts, then Mr. Mars is using which type of branding?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Licensed brand
Explanation:
Workspace



28. The shrinking of distances due to technological advance such as computer and fax
connections by telephone, are one characteristic of what new challenge to marketing?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rapid globalization
Explanation:
Workspace



29. The practice of going after a large share of a smaller market or subsets of a few markets is
called :




SHOW ANSWER
Correct Ans:concentrated marketing
Explanation:
Workspace



30. The goal of the marketing logistics system should be to provide :




SHOW ANSWER
Correct Ans:a targeted level of customer service at the least cost.
Explanation:
Workspace



31. The process that turns marketing strategies and plans into marketing actions in order to
accomplish strategic marketing objectives is called :




SHOW ANSWER
Correct Ans:Marketing implementation
Explanation:
Workspace



32. Today, advertising captures about ___ percent of total promotion spending




SHOW ANSWER
Correct Ans:23
Explanation:
Workspace



33. The study of human populations in terms of size, density, location, age, gender, race,
occupation, and other statistics is called :




SHOW ANSWER
Correct Ans:Demography
Explanation:
Workspace



34. The type of trade-promotion discount in which manufacturers agree to reduce the price to
the retailer in exchange for the retailer's agreement to feature the manufacturer's products in some way is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:allowance
Explanation:
Workspace



35. When producers, wholesalers, and retailers as a unified system, they comprise a




SHOW ANSWER
Correct Ans:vertical marketing system
Explanation:
Workspace



36. If an advertiser wants flexibility, timeliness, good local market coverage, broad acceptability
and high believability, the advertiser will probably choose which of the following mass media
types?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Newspapers
Explanation:
Workspace



37. A(n) ____ is a name, term, sign, symbol, or design, or a combination of these that identifies the marker or seller of a product or service.




SHOW ANSWER
Correct Ans:brand
Explanation:
Workspace



38. If advertising constantly sends out messages about materialism, sex, power, and status,
which of the following categories of social criticism most closely matches this problem?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cultural pollution
Explanation:
Workspace



39. Joining with foreign companies to produce or market products and services is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:joint venturing
Explanation:
Workspace



40. When a marketing research organization chooses a segment of the population that represents the population as a whole, they have chosen a _____




SHOW ANSWER
Correct Ans:sample
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Marketing questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Marketing @ Fresherslive

This page provides important questions on Marketing along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Marketing questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Marketing Online tests. Marketing Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Marketing Test questions Online @ Fresherslive?

Marketing questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Marketing may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Marketing questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Marketing questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Marketing in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Marketing Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Marketing test or get stuck on any particular question, our Marketing test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Marketing, exercise these advanced Marketing questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Marketing Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status