Marketing Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Marketing Questions: Solved 400 Marketing Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Marketing Questions

361. Internal marketing means




SHOW ANSWER
Correct Ans:marketing inside India
Explanation:
Workspace



362. In marketing 'initiator' is a term which describes




SHOW ANSWER
Correct Ans:who determines that some need is not being met and authorizes a purchase to rectify the situation
Explanation:
Workspace



363. In India, which commission can be approached to curb leading advertisements?




SHOW ANSWER
Correct Ans:MRTP
Explanation:
Workspace



364. Media planning includes




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both (a) and (b)
Explanation:
Workspace



365. A method, in which Brand equity is measured by comparing difference between the retail price of the brand and the retail price of an unbranded product in the same category is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:price premium method
Explanation:
Workspace



366. Casual' research is basically concerned with




SHOW ANSWER
Correct Ans:establishing cause and effect relationship
Explanation:
Workspace



367. Which of the following is not a 'Post testing' Technique of
advertisement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Attitude test
Explanation:
Workspace



368. In Banking services, market can be segmented on the
basis of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both (a) and (b)
Explanation:
Workspace



369. In selling consumption' is the ultimate goal of the
salesman while a marketing man




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



370. Which among the following is not an example of Direct
Marketing ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Retail stores
Explanation:
Workspace



371. Demonstration is an exercise to




SHOW ANSWER
Correct Ans:prove the characteristic of the product
Explanation:
Workspace



372. Entrepreneurs find direct marketing the attractive
because of




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



373. A theory states that no matter how efficiently
goods/services are produced, if they cannot be
delivered to the customer in the quickest possible time
it is vain.
This theory is called :




SHOW ANSWER
Correct Ans:instant service
Explanation:
Workspace



374. Advertising for ____________is not allowed on TV




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both (a) and (b)
Explanation:
Workspace



375. Sales forecast implies




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both (a) and (b)
Explanation:
Workspace



376. Consumer behaviour, 'Perception' is a process through
which




SHOW ANSWER
Correct Ans:a consumer’s mind receives, organizes and interprets physical stimuli
Explanation:
Workspace



377. In 'Double-win' strategy




SHOW ANSWER
Correct Ans:customer gets price rebate
Explanation:
Workspace



378. Cross Selling means




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



379. Which brand uses the slogan 'Made for each other' for its
cigarettes?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wills
Explanation:
Workspace



380. Which company used the slogan 'The complete Man'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:RAYMONDS
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Marketing questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Marketing @ Fresherslive

This page provides important questions on Marketing along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Marketing questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Marketing Online tests. Marketing Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Marketing Test questions Online @ Fresherslive?

Marketing questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Marketing may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Marketing questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Marketing questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Marketing in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Marketing Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Marketing test or get stuck on any particular question, our Marketing test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Marketing, exercise these advanced Marketing questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Marketing Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status