Marketing: Solved 400 Marketing Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Marketing Questions

1. If a company wishes to test its positioning strategy, advertising, distribution, pricing, branding and packaging, and budget levels, it can do so during which of the following stages of the new-product development process?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Test marketing
Explanation:


2. The type of trade-promotion discount in which manufacturers agree to reduce the price to
the retailer in exchange for the retailer's agreement to feature the manufacturer's products in some way is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:allowance
Explanation:


3. Which statistical tool is used in market research to determine how different features of a product affect the buying behavior in the consumer’s mind?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Conjoint Analysis
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. The main marketing objective for the maturity stage of the PLC is what among the following mentioned options?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maintain brand loyalty
Explanation:


5. Which analysis methodology is used to identify the macroeconomic conditions in a marketing environment?




SHOW ANSWER
Correct Ans:PEST Analysis
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. In which of the following market structures is the degree of control over the price of its product by a firm very high?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Monopoly
Explanation:


7. The most logical budget setting method is found in the list below. Which is it?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Objective-and-task method
Explanation:


8. One common misuse of marketing research findings in contemporary business is the
tendency for marketing research to :




SHOW ANSWER
Correct Ans:become a vehicle for pitching the sponsor’s products
Explanation:


9. The choice between high markups and high volume is part of which of the following retailer
marketing decisions?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pricing decisions
Explanation:


10. If a government uses barriers to foreign products such as biases against a foreign
company's bids, or product standards that go against a foreign company's product features, the
government is using




SHOW ANSWER
Correct Ans:non-tariff trade barriers
Explanation:


11. All of the following factors can affect the attractiveness of a market segment EXCEPT




SHOW ANSWER
Correct Ans:the likelihood of government monitoring
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. When personal interviewing involves inviting six to ten people to gather for a few hours with
a trained interviewer to talk about a product, service, or organization, the method is called :




SHOW ANSWER
Correct Ans:focus group interviewing
Explanation:


13. A company is in the _____ stage of the new product development process when the
company develops the product concept into a physical product in order to assure that the
product idea can be turned into a workable product.




SHOW ANSWER
Correct Ans:product development
Explanation:


14. The type of sales force structure in which the sales force sells along product lines is called a




SHOW ANSWER
Correct Ans:product sales force
Explanation:


15. ____ is screening new-product ideas in order to spot good ideas and drop poor ones as
soon as possible.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Idea screening
Explanation:


16. Setting the promotion budget so as to match the budgets of the competition is
characteristic of which of the following budget methods?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Competitive-and-parity method
Explanation:


17. Techonological advances, shifts in consumer tastes, and increased competition, all of which
reduce demand for a product are typical of which stage in the PLC?




SHOW ANSWER
Correct Ans:decline stage
Explanation:


18. Each salesperson is assigned to an exclusive area in which to sell the company's full line of
products or services in which type of sales force structure?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Territorial sales force
Explanation:


19. Costs that do not vary with production or sales levels are called :




SHOW ANSWER
Correct Ans:fixed costs
Explanation:


20. The first modern environmental movement in the United States began in the




SHOW ANSWER
Correct Ans:1960s and 1970s
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Marketing questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Marketing @ Fresherslive

This page provides important questions on Marketing along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Marketing questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Marketing Online tests. Marketing Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Marketing Test questions Online @ Fresherslive?

Marketing questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Marketing may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Marketing questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Marketing questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Marketing in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Marketing Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Marketing test or get stuck on any particular question, our Marketing test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Marketing, exercise these advanced Marketing questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Marketing Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.