Linear Arrangement Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning


Linear Arrangement Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning



218 Linear Arrangement Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Linear Arrangement online test. Linear Arrangement Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Linear Arrangement Questions

Answer the following questions based on these conditions:
Persons M, N, O, P and R are sitting in a straight line.
O and N occupy the extreme positions. P sits between O and M. R do not sit in the middle and is the immediate left of N.
 

Refer the above for the Questions 1 to 6
1. Who is the immediate neighbourhood of N?  



SHOW ANSWER
Correct Ans:R
Explanation:
Arrangement is O,P,M,R,N
Immediate neighbourhood ofRis N


2. Who sits between P and R ? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:M
Explanation:
Arrangement is O,P,M,R,N
M is between P and R.


3. Which of the following person is the immediate right to O 



SHOW ANSWER
Correct Ans:P
Explanation:
Arrangement is O,P,M,R,N


4. Find the position of P with reference to M ?  



SHOW ANSWER
Correct Ans:Immediate left
Explanation:
Arrangement is O,P,M,R,N
P is immediate left to M.


5. If the position of P and N are interchanged, which of the following option denotes the first two people ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:ON
Explanation:
Arrangement is O,P,M,R,N
New Arrangement will be O,N,M,R,P


6. Find the Odd man Out.  



SHOW ANSWER
Correct Ans:ON
Explanation:
Arrangement is O,P,M,R,N

Among the given options, except "ON", all other pairs are immediate neighbours.


Answer the following questions based on these conditions :
Persons A, B, C, D and E are seated in a straight line.
C and B occupy the extreme positions. D sits between C and A. E do not sit in the middle and is the immediate left of B.

Refer the above for the Questions 7 to 12
7. Find the position of D with reference to A ?   



SHOW ANSWER
Correct Ans:Immediate left
Explanation:
Arrangement is C,D,A,E,B
D is Immediate left with reference to A.


8. If the position of D and B are interchanged, which of the following option denotes the first two people ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:CB
Explanation:
Arrangement is C,D,A,E,B
New Arrangement will be C,B,A,E,D


9. Find the Odd man Out: 



SHOW ANSWER
Correct Ans:CB
Explanation:
Arrangement is C,D,A,E,B
Among the given options, except CB, all other pairs are immediate neighbours.


10. Who is the immediate neighbourhood of B ? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:E
Explanation:
Arrangement is C,D,A,E,B


11. Who sits between D and E ?  



SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:
Arrangement is C,D,A,E,B
A sits between D and E.


12. Which of the following person is the immediate right to C  



SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:

Arrangement is C,D,A,E,B


Study the following information carefully and answer the given questions:

i) Akram, Bakhtawar, Changez, Dayud, Ekam, Farah, Gulrej and Humayun are seated in straight line facing north.
ii) Changez sits fourth to the left of Gulrej. Dayud sits second to right of Gulrej.
iii) Only two people sit between Dayud and Akram. Bakhtawar and Farah sits adjacent to each other.
iv) Humayun is not an immediate neighbor of Dayud.
 

Refer the above for the Questions 13 to 17
13. How many persons are seated between Akram and Ekam?  



SHOW ANSWER
Correct Ans:One
Explanation:

Number ofpersons seated between Akram and Ekam = One (i.e., Gulrej)


14. What is the position of Humayun with respect to Farah?  



SHOW ANSWER
Correct Ans:Third to the Left
Explanation:

HumayunisThird to the LeftofFarah.


15. Which of the following represents persons seated at the two extreme ends of the line?  



SHOW ANSWER
Correct Ans:Dayud and Humayun
Explanation:

Persons seated at the two extreme ends of the line are "Humayun" and "Dayud".


16. Who among the following sits third to the right of Changez?  



SHOW ANSWER
Correct Ans:Akram
Explanation:

Person sits third to the right of Changezis "Akram"


17. Who among the following sits exactly in the middle of the persons who sit fifth from the left and the person who sits sixth from the right?  



SHOW ANSWER
Correct Ans:Farah
Explanation:

Person sits fifth from the left = Akram
and the person sits sixth from the right = Bakhtawar
So, the person sits in the middle ofAkram andBakhtawar is "Farah".


Study the following information carefully and answer the given questions:

Nine cricket fans are watching a match in a stadium. Seated in one row, they are P, Q, R, S, T, U, V, W and X. R is at the immediate right of S and at third place at the right of T. Q is at one end of the row. W is seated adjacent to both U and V. U is at the third place at the left of Q. P is just left of U.
 

Refer the above for the Questions 18 to 20
18. Which of the following pair is false? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:UR
Explanation:


19. Who are the neighbours of P ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:R and U
Explanation:


20. Which of the following statement is true? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:R is second to the right of X
Explanation:



1...1...1011


Are you seeking for good platform for practicing Linear Arrangement questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Linear Arrangement @ Fresherslive

This page provides important questions on Linear Arrangement along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Linear Arrangement questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Linear Arrangement Online tests. Linear Arrangement Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Linear Arrangement Test questions Online @ Fresherslive?

Linear Arrangement questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Linear Arrangement may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Linear Arrangement questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Linear Arrangement questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Linear Arrangement in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Linear Arrangement Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Linear Arrangement test or get stuck on any particular question, our Linear Arrangement test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Linear Arrangement, exercise these advanced Linear Arrangement questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Linear Arrangement Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.