# Line Chart Questions and Answers updated daily – Data Interpretation

Line Chart Questions: Solved 30 Line Chart Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Data Interpretation Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

## Line Chart Questions

Following Graph shows the production and demand ( in thousands ) of mobile phones of various companies

Refer the above for the Questions 1 to 0
1. To meet its demand the company A wishes to buy the surplus mobile phones from a single company. Which of the fllowing companies can supply?

Correct Ans:E
Explanation:
For company A , production = 25000
Demand = 35000

For company A,In order to meet its demand,
No.of mobile phones needed to buy from a single company = ( Demand - Production )
= 35000 - 25000
= 10000

Only company E has surplus production of 10000 mobiles than its demand
Workspace

Following Graph shows the production and demand ( in thousands ) of mobile phones of various companies

Refer the above for the Questions 2 to 1
2. The demand of company E is approximately what percent of the demand of companyD ?

Correct Ans:83%
Explanation:
Demand of company E = 25000
Demand of company D = 30000

Required Percentage = [ Demand of company E / Demand of company D ] * 100

Required Percent = ( 25000 / 30000 ) * 100
= ( 25 / 30 ) * 100
= 83.3%
= 83% (approx)
Workspace

Following Graph shows the production and demand ( in thousands ) of mobile phones of various companies

Refer the above for the Questions 3 to 2
3. The production of mobile phones by company C is the same as the production of which of the following pairs of the companies  ?

Correct Ans:B and E
Explanation:
From graph it is clearly shown the companies areB and E
Workspace

Following Graph shows the production and demand ( in thousands ) of mobile phones of various companies

Refer the above for the Questions 4 to 3
4. What is the average production of mobile phones by all the companies  ?

Correct Ans:31000
Explanation:
Required Percentage = [ Total production of mobile phones by all companies / No.of company ]

Required percentage = ( 25 + 30 + 40 + 25 + 35 ) / 5
= ( 155000 / 5 )
= 31000
Workspace

Following Graph shows the production and demand ( in thousands ) of mobile phones of various companies

Refer the above for the Questions 5 to 4
5. The production of company B is approximately what percent of the demand  ?

Correct Ans:67%
Explanation:
For company B, production = 30000
Demand = 45000

Required Percentage = [ Production of company B / Demand of company B ] * 100

Required Percent = ( 30000 / 45000 ) * 100
= ( 3000 / 45 ) * 100
= 66.67%
= 67 % (approx)
Workspace

Refer the graph

Refer the above for the Questions 6 to 5
6. In how many of the given years were the exports more than the imports  ?

Correct Ans:4
Explanation:
The exports are more than the imports imply that the ratio of value of imports to exports is less than 1.

Now, this ratio is less than 1 in years 1995, 1996, 1997 and 2000.
Thus, there are four such years.
Workspace

Refer the graph

Refer the above for the Questions 7 to 6
7. If the imports of the company in 1996 was Rs. 272 crores, the exports from the company in 1996 was  ?

Correct Ans:Rs. 320 crores
Explanation:
From graph ,
( Import / Export ) in 1996 = 0.85

Given import in 1996 = 272 crores
=> 272 / Export in 1996 = 0.85
=> 272 / 0.85 = Export in 1996
=> Export in 1996
= Rs.320 Crores
Workspace

Refer the graph

Refer the above for the Questions 8 to 7
8. What was the percentage increase in imports from 1997 to 1998  ?

Explanation:
The graph gives only the ratio of imports to exports for different years. To find the percentage increase in imports from 1997 to 1998, we require more details such as the value of imports or exports during these years.

Workspace

Refer the graph

Refer the above for the Questions 9 to 8
9. The imports were minimum proportionate to the exports of the company in the year  ?

Correct Ans:1997
Explanation:
The imports are minimum proportionate to the exports implies that the ratio of the value of imports to exports has the minimum value.

Now, this ratio has a minimum value 0.35 in 1997, i.e., the imports are minimum proportionate to the exports in 1997.
Workspace

Refer the graph

Refer the above for the Questions 10 to 9
10. If the imports in 1998 was Rs. 250 crores and the total exports in the years 1998 and 1999 together was Rs.500 crores, then the imports in 1999 was?

Correct Ans:Rs. 420 crores
Explanation:
From graph ,
( Imports in 1998 ) / ( Exports in 1998 ) = 1.25
( Imports in 1999 ) / ( Exports in 1999 ) = 1.40

Given ,Imports in 1998 = Rs. 250 crores
Exports in 1998 and 1999 = Rs. 500 crores

Let exports in 1998 = x crores Rs
exports in 1999 = ( 500 - x ) crores Rs

To find imports in 1999
=> ( Imports in 1999 ) / ( Exports in 1998 ) = 250 / x = 1.25
=> 250 / 1.25 = x
=> x = 200

( Imports in 1999 ) / ( Exports in 1999 ) = 1.40
=> Imports in 1999 / ( 500 - x ) = 1.40
=> Imports in 1999 / ( 500 - 200 ) = 1.40
=> Imports in 1999 = 1.40 * 300
= 420 crore Rs
Workspace

Refer this graph:

Refer the above for the Questions 11 to 14
11. In how many of the given years, were the exports from Company Z more than the average annual exports over the given years  ?

Correct Ans:4
Explanation:
Average annual exports of Company Z during the given period
= (60 + 90 + 120 + 90 + 60 + 80 + 100) / 7
= Rs. ( 600 ) / 7 crores = Rs. 85.71 crores.

From the analysis of graph the exports of Company Z are more than the average annual exports of Company Z (i.e., Rs. 85.71 crores) during the years 1994, 1995, 1996 and 1999, i.e., during 4 of the given years.
Workspace

12. What was the difference between the average exports of the three Companies in 1993 and the average exports in 1998  ?

Correct Ans:Rs. 20 crores
Explanation:
Average exports of the three Companies X, Y and Z in 1993
= Rs. (30 + 80 + 60) /3 crores = Rs.170 / 3 crores.

Average exports of the three Companies X, Y and Z in 1998
= Rs. (50 + 100 + 80)/3 crores = Rs. 230 / 3 crores.

Difference = Rs. [ ( 230 ) - ( 170 ) ] / 3 crores= Rs. 20 crores.
Workspace

13. In which year was the difference between the exports from Companies X and Y the minimum  ?

Correct Ans:1996
Explanation:
The difference between the exports from the Companies X and Y during the various years are:

In 1993 = Rs. (80 - 30) crores = Rs. 50 crores.
In 1994 = Rs. (60 - 40) crores = Rs. 20 crores.
In 1995 = Rs. (60 - 40) crores = Rs. 20 crores.
In 1996 = Rs. (70 - 60) crores = Rs. 10 crores.
In 1997 = Rs. (100 - 80) crores = Rs. 20 crores.
In 1998 = Rs. (100 - 50) crores = Rs. 50 crores.
In 1999 = Rs. (140 - 120) crores = Rs. 20 crores.
Clearly, the difference is minimum in the year 1996.
Workspace

14. Average annual exports during the given period for Company Y is approximately what percent of the average annual exports for Company Z  ?

Correct Ans:93.33%
Explanation:
Average annual exports (in Rs. crore) of Company Y during the given period

= (1/7) (80 + 40 + 60 + 60 + 80 + 100 + 140) = 560/7 = 80.

Average annual exports (in Rs. crore) of Company Z during the given period

= (1/7) x (60 + 90 + 120 + 90 + 60 + 80 + 100) = ( 600 ) / 7 .

Therefore Required percentage = (80 x 100) / ( 600 / 7 ) %
~= 93.33%.
Workspace

Refer this graph :

Refer the above for the Questions 15 to 15
15. For which of the following pairs of years the total exports from the three Companies together are equal  ?

Correct Ans:1995 and 1996
Explanation:
Total exports of the three Companies X, Y and Z together, during various years are:
In 1993 = Rs. (30 + 80 + 60) crores = Rs. 170 crores.
In 1994 = Rs. (60 + 40 + 90) crores = Rs. 190 crores.
In 1995 = Rs. (40 + 60 + 120) crores = Rs. 220 crores.
In 1996 = Rs. (70 + 60 + 90) crores = Rs. 220 crores.
In 1997 = Rs. (100 + 80 + 60) crores = Rs. 240 crores.
In 1998 = Rs. (50 + 100 + 80) crores = Rs. 230 crores.
In 1999 = Rs. (120 + 140 + 100) crores = Rs. 360 crores.
Clearly, the total exports of the three Companies X, Y and Z together are same during the years 1995 and 1996.
Workspace

( REFER THIS CHART )

Refer the above for the Questions 16 to 20
16. In how many of the given years were the exports more than the imports ?

Correct Ans:4
Explanation:
Solution is :
• The exports are more than the imports imply that the ratio of value of imports to exports is less than 1.
• Now, this ratio is less than 1 in years 1995, 1996, 1997 and 2000.
Thus, there are 4 such years.
Workspace

17. If the imports of the company in 1996 was Rs. 272 crores, the exports from the company in 1996 was ?

Correct Ans:Rs. 320 crores
Explanation:
Solution is :
From graph ,
( Import / Export ) in 1996 = 0.85
Given import in 1996 = 272 crores
=> 272 / Export in 1996 = 0.85
=> 272 / 0.85 = Export in 1996
=> Export in 1996 = Rs.320 Crores
Workspace

18. What was the percentage increase in imports from 1997 to 1998 ?

Explanation:
Solution is :
• The graph gives only the ratio of imports to exports for different years.
• To find the percentage increase in imports from 1997 to 1998, we require more details such as the value of imports or exports during these years.
Workspace

19. The imports were minimum proportionate to the exports of the company in the year ?

Correct Ans:1997
Explanation:
Solution is:
• The imports are minimum proportionate to the exports implies that the ratio of the value of imports to exports has the minimum value.
• Now, this ratio has a minimum value 0.35 in 1997.
i.e., the imports are minimum proportionate to the exports in 1997.
Workspace

20. If the imports in 1998 was Rs. 250 crores and the total exports in the years 1998 and 1999 together was Rs. 500 crores, then the imports in 1999 was ?

Correct Ans:Rs. 420 crores
Explanation:
Solutions:
From graph ,
( Imports in 1998 ) / ( Exports in 1998 ) = 1.25
( Imports in 1999 ) / ( Exports in 1999 ) = 1.40

Given ,Imports in 1998 = Rs. 250 crores
Exports in 1998 and 1999 = Rs. 500 crores
Let exports in 1998 = x crores Rs
exports in 1999 = ( 500 - x ) crores Rs
To find imports in 1999
=> ( Imports in 1999 ) / ( Exports in 1998 ) = 250 / x = 1.25
=> 250 / 1.25 = x
=> x = 200
( Imports in 1999 ) / ( Exports in 1999 ) = 1.40
=> Imports in 1999 / ( 500 - x ) = 1.40
=> Imports in 1999 / ( 500 - 200 ) = 1.40
=> Imports in 1999 = 1.40 * 300
= 420 crore Rs
Workspace

Are you seeking for good platform for practicing Line Chart questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

## Online Test on Line Chart @ Fresherslive

This page provides important questions on Line Chart along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Line Chart questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Line Chart Online tests. Line Chart Online Test questions are granted from basic level to complex level.

## Why To Practice Line Chart Test questions Online @ Fresherslive?

Line Chart questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Line Chart may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Line Chart questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Line Chart questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Line Chart in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

## Why Fresherslive For Line Chart Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Line Chart test or get stuck on any particular question, our Line Chart test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Line Chart, exercise these advanced Line Chart questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Line Chart Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.

## Online Test

Online Test for Aptitude
Online Test for Logical Reasoning
Online Test for Computer Knowledge
Online Test for General Knowledge
Online Test for Data Interpretation
Online Test for Verbal Ability
Online Test for C++
Online Test for Networking
Online Test for Java
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...