KeyBoard Shortcuts Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge



24 KeyBoard Shortcuts Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge KeyBoard Shortcuts online test. KeyBoard Shortcuts Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

KeyBoard Shortcuts Questions

1. F2 key use to change the ________ of file/folder.



SHOW ANSWER
Correct Ans:name
Explanation:


2. Select the shortcut key of refresh.



SHOW ANSWER
Correct Ans:F5
Explanation:


3. Which key on the keyboard can be used to view slide show 



SHOW ANSWER
Correct Ans:F10
Explanation:


4. To make the number pad act as directional arrows, you press the _______________ key.



SHOW ANSWER
Correct Ans:num lock
Explanation:


5. What type of keys are 'ctrl' and 'shift'? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:modifier
Explanation:


6. Why is the Caps Lock key referred to as a toggle key?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Because its function goes back and forth every time it is pressed
Explanation:


7. Which symbol is used to right align the text in table?



SHOW ANSWER
Correct Ans:$
Explanation:


8. Which of the following is used to Move the cursor to the beginning of the previous word?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Ctrl+Left Arrow
Explanation:


9. The function of Key F4 is



SHOW ANSWER
Correct Ans:Repeat last function
Explanation:


10. The ________ key and the ________ key can be used in combination with other keys to perform shortcuts and special tasks. 



SHOW ANSWER
Correct Ans:Control, Alt
Explanation:


11. Which key is used to indent a paragraph in MS word ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:tab
Explanation:


12. In Microsoft Word shortcut for delete is _______ 



SHOW ANSWER
Correct Ans:undo something
Explanation:


13. We can detect spelling and grammar error by:



SHOW ANSWER
Correct Ans:Press F7
Explanation:


14. Shortcut Key for insert hyperlink in document is:



SHOW ANSWER
Correct Ans:Ctrl + K
Explanation:


15. Shortcut Key for Superscript is:



SHOW ANSWER
Correct Ans:Ctrl + Shift + =
Explanation:


16. For 'open existing presentation' you have to press:



SHOW ANSWER
Correct Ans:Ctrl + O
Explanation:


17. For 'Maximize Power Point application window' you have to press:



SHOW ANSWER
Correct Ans:Alt + F10
Explanation:


18. Purpose of Ctrl + B shortcut key in MS - Word is: 



SHOW ANSWER
Correct Ans:It makes the selected text bold.
Explanation:


19. Which among the following short cut key is used to check spelling: 



SHOW ANSWER
Correct Ans:F7
Explanation:


20. What is the purpose of Ctrl + I shortcut key in MS - Word: 



SHOW ANSWER
Correct Ans:It applies the Italic formatting to the selected text
Explanation:



12


Are you seeking for good platform for practicing KeyBoard Shortcuts questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on KeyBoard Shortcuts @ Fresherslive

This page provides important questions on KeyBoard Shortcuts along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the KeyBoard Shortcuts questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these KeyBoard Shortcuts Online tests. KeyBoard Shortcuts Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice KeyBoard Shortcuts Test questions Online @ Fresherslive?

KeyBoard Shortcuts questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on KeyBoard Shortcuts may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the KeyBoard Shortcuts questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive KeyBoard Shortcuts questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on KeyBoard Shortcuts in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For KeyBoard Shortcuts Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear KeyBoard Shortcuts test or get stuck on any particular question, our KeyBoard Shortcuts test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of KeyBoard Shortcuts, exercise these advanced KeyBoard Shortcuts questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample KeyBoard Shortcuts Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.