Jumbled Sentence Questions and Answers updated daily – English

Jumbled Sentence Questions: Solved 217 Jumbled Sentence Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Jumbled Sentence Questions

61. Rearrange the given words and phrases to form meaningful sentences. Write the correct sentences.

are shy (A)/they (B)/and (C)/humans (D)/will avoid (E)/whenever possible(F)




SHOW ANSWER
Correct Ans:BACEDF
Explanation:
The correct arrangement is BACEDF. The sentence is arranged as "They are shy and will avoid humans whenever possible."
Workspace



62. Rearrange the given words and phrases to form meaningful sentences. Write the correct sentences.

endurance (A)/hills involve (B)/climbing (C)/great physical (D)/and mental (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:CBDEA
Explanation:
The correct sequence is CBDEA. Hence the statement stands 'Climbing hills involve great physical and mental endurance.'
Workspace



63. Rearrange P, Q, R, S and T to form a complete sentence.

P: the chief reason is that it is considered rude to differ with them.
Q: moreover, even agreeing with them completely is not considered good manners.
R: in England it is not easy to keep up a conversation with women in the company.
S: nor you can ask them to give a reason for the opinion they profess,
T: you are also afraid of imposing your views upon them.




SHOW ANSWER
Correct Ans:RPSTQ
Explanation:
The correct sequence is RPSTQ.
Workspace



64. Rearrange the following jumbled sentences to make a meaningful one:
P. which one is closest in meaning
Q. read the four sentences in your text book and decide
R. to the statement you have heard
S. when you hear a statement




SHOW ANSWER
Correct Ans:SQPR
Explanation:
Workspace



65. Rearrange the following jumbled sentences to make a meaningful one:
P. of any kind
Q. actively anti-moral but
R. that it is without morality
S. the claim is not that science is




SHOW ANSWER
Correct Ans:SQRP
Explanation:
Workspace



66. Rearrange the following five sentence (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A) In fact, what"™s worrying is that some of these expensive plants may end up being liquidated because lenders would resist selling them at big haircuts, fearful of being questioned by the investigative agencies.
(B) What is more important, however, is that it won"™t really solve the issues faced by these plants and will, at most, help postpone the day of reckoning.
(C) Which is why union power minister RK Singh is trying to convince RBI it should provide lenders some forbearance for these assets.
(D) Whether the central bank will make exceptions for one sector is not clear.
(E) With over 40,000 MW of power plants already unviable for want of fuel or power purchase agreements (PPAs), and likely to be sold for a song if they turn into non-performing assets on banks"™ books and end up in the NCLT, it is understandable the government is seriously concerned.

Which among the following statements become the FOURTH sentence of the paragraph after rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
The correct order of arrangement is EACDB.
Workspace



67. Rearrange the following five sentence (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A) In fact, what"™s worrying is that some of these expensive plants may end up being liquidated because lenders would resist selling them at big haircuts, fearful of being questioned by the investigative agencies.
(B) What is more important, however, is that it won"™t really solve the issues faced by these plants and will, at most, help postpone the day of reckoning.
(C) Which is why union power minister RK Singh is trying to convince RBI it should provide lenders some forbearance for these assets.
(D) Whether the central bank will make exceptions for one sector is not clear.
(E) With over 40,000 MW of power plants already unviable for want of fuel or power purchase agreements (PPAs), and likely to be sold for a song if they turn into non-performing assets on banks"™ books and end up in the NCLT, it is understandable the government is seriously concerned.

Which among the following statements become the SECOND sentence of the paragraph after rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:
The correct order of arrangement is EACDB.
Workspace



68. Rearrange the following five sentence (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A) In fact, what"™s worrying is that some of these expensive plants may end up being liquidated because lenders would resist selling them at big haircuts, fearful of being questioned by the investigative agencies.
(B) What is more important, however, is that it won"™t really solve the issues faced by these plants and will, at most, help postpone the day of reckoning.
(C) Which is why union power minister RK Singh is trying to convince RBI it should provide lenders some forbearance for these assets.
(D) Whether the central bank will make exceptions for one sector is not clear.
(E) With over 40,000 MW of power plants already unviable for want of fuel or power purchase agreements (PPAs), and likely to be sold for a song if they turn into non-performing assets on banks"™ books and end up in the NCLT, it is understandable the government is seriously concerned.

Which among the following statements become the THIRD sentence of the paragraph after rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:
The correct order of arrangement is EACDB.
Workspace



69. Rearrange the following five sentence (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A) In fact, what"™s worrying is that some of these expensive plants may end up being liquidated because lenders would resist selling them at big haircuts, fearful of being questioned by the investigative agencies.
(B) What is more important, however, is that it won"™t really solve the issues faced by these plants and will, at most, help postpone the day of reckoning.
(C) Which is why union power minister RK Singh is trying to convince RBI it should provide lenders some forbearance for these assets.
(D) Whether the central bank will make exceptions for one sector is not clear.
(E) With over 40,000 MW of power plants already unviable for want of fuel or power purchase agreements (PPAs), and likely to be sold for a song if they turn into non-performing assets on banks"™ books and end up in the NCLT, it is understandable the government is seriously concerned.

Which among the following statements become the LAST sentence of the paragraph after rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
The correct order of arrangement is EACDB.
Workspace



70. Rearrange the following five sentence (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A) In fact, what"™s worrying is that some of these expensive plants may end up being liquidated because lenders would resist selling them at big haircuts, fearful of being questioned by the investigative agencies.
(B) What is more important, however, is that it won"™t really solve the issues faced by these plants and will, at most, help postpone the day of reckoning.
(C) Which is why union power minister RK Singh is trying to convince RBI it should provide lenders some forbearance for these assets.
(D) Whether the central bank will make exceptions for one sector is not clear.
(E) With over 40,000 MW of power plants already unviable for want of fuel or power purchase agreements (PPAs), and likely to be sold for a song if they turn into non-performing assets on banks"™ books and end up in the NCLT, it is understandable the government is seriously concerned.

Which among the following statements become the FIRST sentence of the paragraph after rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:E
Explanation:
The correct order of arrangement is EACDB.
Workspace



71. Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A.Temperance, in the large scale of moderation or self-control, was the characteristic Greek virtue.
B.For Plato, temperance is one of the four cardinal virtues, both in the state and in the individual.
C.But especially in indulgence in pleasures.
D.He describes it as a harmony or agreement between the higher and the lower parts - the governing and the governed in the state.
E.Temperance is the virtue of modernization and self-control in anything.
F.The rationale and the appetitive in the soul result in the obedience of the lower to the higher.

Which of the following should be the FIRST sentence after the rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:E
Explanation:
The correct sequence is ECABDF.
Workspace



72. Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A.Temperance, in the large scale of moderation or self-control, was the characteristic Greek virtue.
B.For Plato, temperance is one of the four cardinal virtues, both in the state and in the individual.
C.But especially in indulgence in pleasures.
D.He describes it as a harmony or agreement between the higher and the lower parts - the governing and the governed in the state.
E.Temperance is the virtue of modernization and self-control in anything.
F.The rationale and the appetitive in the soul result in the obedience of the lower to the higher.

Which of the following should be the SECOND sentence of the passage after rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:
The correct sequence is ECABDF.
Workspace



73. Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A.Temperance, in the large scale of moderation or self-control, was the characteristic Greek virtue.
B.For Plato, temperance is one of the four cardinal virtues, both in the state and in the individual.
C.But especially in indulgence in pleasures.
D.He describes it as a harmony or agreement between the higher and the lower parts - the governing and the governed in the state.
E.Temperance is the virtue of modernization and self-control in anything.
F.The rationale and the appetitive in the soul result in the obedience of the lower to the higher.

Which of the following should be the FOURTH sentence of the passage after rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
The correct sequence is ECABDF.
Workspace



74. Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A.Temperance, in the large scale of moderation or self-control, was the characteristic Greek virtue.
B.For Plato, temperance is one of the four cardinal virtues, both in the state and in the individual.
C.But especially in indulgence in pleasures.
D.He describes it as a harmony or agreement between the higher and the lower parts - the governing and the governed in the state.
E.Temperance is the virtue of modernization and self-control in anything.
F.The rationale and the appetitive in the soul result in the obedience of the lower to the higher.

Which of the following should be the LAST sentence of the passage after rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:F
Explanation:
The correct sequence is ECABDF.
Workspace



75. Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A.Temperance, in the large scale of moderation or self-control, was the characteristic Greek virtue.
B.For Plato, temperance is one of the four cardinal virtues, both in the state and in the individual.
C.But especially in indulgence in pleasures.
D.He describes it as a harmony or agreement between the higher and the lower parts - the governing and the governed in the state.
E.Temperance is the virtue of modernization and self-control in anything.
F.The rationale and the appetitive in the soul result in the obedience of the lower to the higher.

Which of the following should be the THIRD sentence after the rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:
The correct sequence is ECABDF.
Workspace



76. Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A. This climatic condition can cause disastrous impact on the environment as well as the living beings.
B. Many parts have even witnessed famine leading to the death of several people due to starvation.
C. Drought which is marked by the absence of or low rain in a particular region for a long period of time occurs because of various reasons including global warming, deforestation and many other human activities.
D. Some of the effects of drought include failure of crops, financial loss, price rise and soil degradation.
E. Several Indian states have been hit by drought leading to mass destruction of crops and disruption of the normal functioning of the society.

Which of the following is the LAST step after rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
The correct order of the sentences after rearrangement is CADEB.
Workspace



77. Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A. This climatic condition can cause disastrous impact on the environment as well as the living beings.
B. Many parts have even witnessed famine leading to the death of several people due to starvation.
C. Drought which is marked by the absence of or low rain in a particular region for a long period of time occurs because of various reasons including global warming, deforestation and many other human activities.
D. Some of the effects of drought include failure of crops, financial loss, price rise and soil degradation.
E. Several Indian states have been hit by drought leading to mass destruction of crops and disruption of the normal functioning of the society.

Which of the following is the THIRD step after rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
The correct order of the sentences after rearrangement is CADEB.
Workspace



78. Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A. This climatic condition can cause disastrous impact on the environment as well as the living beings.
B. Many parts have even witnessed famine leading to the death of several people due to starvation.
C. Drought which is marked by the absence of or low rain in a particular region for a long period of time occurs because of various reasons including global warming, deforestation and many other human activities.
D. Some of the effects of drought include failure of crops, financial loss, price rise and soil degradation.
E. Several Indian states have been hit by drought leading to mass destruction of crops and disruption of the normal functioning of the society.

Which of the following is the SECOND step after rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:
The correct order of the sentences after rearrangement is CADEB.
Workspace



79. Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A. This climatic condition can cause disastrous impact on the environment as well as the living beings.
B. Many parts have even witnessed famine leading to the death of several people due to starvation.
C. Drought which is marked by the absence of or low rain in a particular region for a long period of time occurs because of various reasons including global warming, deforestation and many other human activities.
D. Some of the effects of drought include failure of crops, financial loss, price rise and soil degradation.
E. Several Indian states have been hit by drought leading to mass destruction of crops and disruption of the normal functioning of the society.

Which of the following is the FIRST step after rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:
The correct order of the sentences after rearrangement is CADEB.
Workspace



80. Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A. This climatic condition can cause disastrous impact on the environment as well as the living beings.
B. Many parts have even witnessed famine leading to the death of several people due to starvation.
C. Drought which is marked by the absence of or low rain in a particular region for a long period of time occurs because of various reasons including global warming, deforestation and many other human activities.
D. Some of the effects of drought include failure of crops, financial loss, price rise and soil degradation.
E. Several Indian states have been hit by drought leading to mass destruction of crops and disruption of the normal functioning of the society.

Which of the following is the PENULTIMATE step after rearrangement? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:E
Explanation:
The correct order of the sentences after rearrangement is CADEB.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Jumbled Sentence questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Jumbled Sentence @ Fresherslive

This page provides important questions on Jumbled Sentence along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Jumbled Sentence questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Jumbled Sentence Online tests. Jumbled Sentence Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Jumbled Sentence Test questions Online @ Fresherslive?

Jumbled Sentence questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Jumbled Sentence may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Jumbled Sentence questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Jumbled Sentence questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Jumbled Sentence in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Jumbled Sentence Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Jumbled Sentence test or get stuck on any particular question, our Jumbled Sentence test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Jumbled Sentence, exercise these advanced Jumbled Sentence questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Jumbled Sentence Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status