Jumbled Sentence Questions and Answers updated daily – English

Jumbled Sentence Questions: Solved 217 Jumbled Sentence Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Jumbled Sentence Questions

41. In the following question, a sentence has been split into five parts denoted by (1),(A),(B),(C) and (D). Rearrange the parts (A),(B),(C) and (D) to make the sentence both meaningfully and grammatically correct. If the given sentence is correct as it is , select "No arrangement required" as your answer. Ignore the errors of punctuation, if any.

The(1) be seen by moonlight,(A)/ eye and half with the fancy(B)/ loveliest of faces are to(C)/ when one sees half with the(D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:CADB
Explanation:
The correct sentence is: The (1) loveliest of faces are to(C)/ be seen by moonlight,(A)/ when one sees half with the(D)/ eye and half with the fancy(B)/.
Workspace



42. In the following question, a sentence has been split into five parts denoted by (1),(A),(B),(C) and (D). Rearrange the parts (A),(B),(C) and (D) to make the sentence both meaningfully and grammatically correct. If the given sentence is correct as it is , select "No arrangement required" as your answer. Ignore the errors of punctuation, if any.

Care of(1) injuries after an accident(A) is of utmost importance,(B)/ as a delay of minutes in delivering care(C)/ can lead to a life-and-death situation(D)/




SHOW ANSWER
Correct Ans:No arrangement required
Explanation:
The sentence as given in the question is correct.
Workspace



43. In the following question, a sentence has been split into five parts denoted by (1),(A),(B),(C) and (D). Rearrange the parts (A),(B),(C) and (D) to make the sentence both meaningfully and grammatically correct. If the given sentence is correct as it is , select "No arrangement required" as your answer. Ignore the errors of punctuation, if any.

One of the(1) is its unflinching faith on(A)/ settlement of international disputes (B)/ core elements of India"™s foreign policy(C)/ the political and peaceful(D)/




SHOW ANSWER
Correct Ans:CADB
Explanation:
The correct sentence is: One of the(1) core elements of India's foreign policy(C)/ is its unflinching faith on(A)/ the political and peaceful(D)/ settlement of international disputes (B)/.
Workspace



44. In the following question, a sentence has been split into five parts denoted by (1),(A),(B),(C) and (D). Rearrange the parts (A),(B),(C) and (D) to make the sentence both meaningfully and grammatically correct. If the given sentence is correct as it is , select "No arrangement required" as your answer. Ignore the errors of punctuation, if any.

Besides being unique,(1) of small and marginal farmers(A)/ farmers Rs 6000 per year is also(B)/ the scheme to give(C)/ sustainable and will increase the confidence(D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:CBDA
Explanation:
The correct sentence is: Besides being unique,(1) the scheme to give(C)/ farmers Rs 6000 per year is also(B)/ sustainable and will increase the confidence(D)/ of small and marginal farmers(A)/.
Workspace



45. In the following question, a sentence has been split into five parts denoted by (1),(A),(B),(C) and (D). Rearrange the parts (A),(B),(C) and (D) to make the sentence both meaningfully and grammatically correct. If the given sentence is correct as it is , select "No arrangement required" as your answer. Ignore the errors of punctuation, if any.

Rooted in the(1) his approach to the problems and was a kind of bridge(A)/ between the past of India and her present(B)/ past and full of pride in India"™s heritage,(C)/ Vivekananda yet was modern in(D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:CDAB
Explanation:
The correct sentence is: Rooted in the(1) past and full of pride in India’s heritage,(C)/ Vivekananda yet was modern in(D)/ his approach to the problems and was a kind of bridge(A)/ between the past of India and her present(B)/.
Workspace



46. Directions: In these questions, the first and the last part of the sentences are numbered 1 and 6. The rest of the sentence are split into four parts and named P, Q, R and S. These four parts are not given in their proper order. Read the parts and find out which of the four combinations is correct. Find the correct answer.

l. People have wrong calculations about Japan's population
P. No, this is not true.
Q. And old people die more often than the young.
R. There are more old people in Japan.
S. The question is whether Japan has a lower death rate.
6. So it is very high in Japan.




SHOW ANSWER
Correct Ans:PRQS
Explanation:
The correct sequence is PRQS.
Workspace



47. Directions: In these questions, the first and the last part of the sentences are numbered 1 and 6. The rest of the sentence are split into four parts and named P, Q, R and S. These four parts are not given in their proper order. Read the parts and find out which of the four combinations is correct. Find the correct answer.

1 Without water
P. and consequently
Q. the oxygen content in the atmosphere
R. which carry out photosynthesis and release oxygen
S. there would be no animals or plants
6. would go down.




SHOW ANSWER
Correct Ans:SPRQ
Explanation:
The correct sequence is SPRQ.
Workspace



48. Directions: In these questions, the first and the last part of the sentences are numbered 1 and 6. The rest of the sentence are split into four parts and named P, Q, R and S. These four parts are not given in their proper order. Read the parts and find out which of the four combinations is correct. Find the correct answer.

l. It is far better to live for a short while
P. contribution to the world
Q. and make some significant
R. that is just idled away
S. than spend a long life
6. in gossiping and play.




SHOW ANSWER
Correct Ans:QPSR
Explanation:
The correct sequence is QPSR.
Workspace



49. Directions: In these questions, the first and the last part of the sentences are numbered 1 and 6. The rest of the sentence are split into four parts and named P, Q, R and S. These four parts are not given in their proper order. Read the parts and find out which of the four combinations is correct. Find the correct answer.

1. This is an urgent meeting
P. to switch off your mobile phones
Q. so I request all of you
R. needs to be solved urgently
S. and focus on the issue that
6. as instructed by the Principal.




SHOW ANSWER
Correct Ans:QPSR
Explanation:
The correct sequence is QPSR.
Workspace



50. Directions: In these questions, the first and the last part of the sentences are numbered 1 and 6. The rest of the sentence are split into four parts and named P, Q, R and S. These four parts are not given in their proper order. Read the parts and find out which of the four combinations is correct. Find the correct answer.

1. My uncle Martin went to live in a hamlet.
P. But it was a very lazy parrot.
Q. So martin bought a parrot.
R. Martin"™s neighbour told him that he must buy a parrot.
S. Every home there had a parrot as a custom.
6. The parrot did not like to speak.




SHOW ANSWER
Correct Ans:RSQP
Explanation:
The correct sequence is RSQP.
Workspace



51. Direction : Given below the sentences each of which has been divided into four parts. Each of the questions is then followed by the five options which give the sequence of the rearranged parts. You must choose the option which gives the correct sequence of the parts. If the sentence is already arranged in the correct sequence or the correct sequence doesn"™t match with any of the given sequence, mark option (e).i.e. 'No arrangement required' as your answer.

with prestige projects like a manned lunar mission, and strategic considerations (A)/ like the launch vehicle industry, must vie for funds (B)/ at some point, initiatives of immediate practical value, (C)/ would have to be carefully calibrated (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:CBAD
Explanation:
The correct sequence is CBAD.
Workspace



52. Direction : Given below the sentences each of which has been divided into four parts. Each of the questions is then followed by the five options which give the sequence of the rearranged parts. You must choose the option which gives the correct sequence of the parts. If the sentence is already arranged in the correct sequence or the correct sequence doesn"™t match with any of the given sequence, mark option (e).i.e. 'No arrangement required' as your answer.

And political structure and that the fight against corruption (A) / is crucial to build a fairer and more just society (B) / there is no dispute about the fact that corruption and (C) / abuse of power remain an important aspect of India"™s economic (D).




SHOW ANSWER
Correct Ans:CDAB
Explanation:
The correct sequence is CDAB.
Workspace



53. Direction : Given below the sentences each of which has been divided into four parts. Each of the questions is then followed by the five options which give the sequence of the rearranged parts. You must choose the option which gives the correct sequence of the parts. If the sentence is already arranged in the correct sequence or the correct sequence doesn"™t match with any of the given sequence, mark option (e).i.e. 'No arrangement required' as your answer.

had helped shape during the onset (A)/ course consistent with (EU) policy it (B)/ of the refugee crisis earlier this decade (C)/ Italy can hope to return to a (D)/ No arrangement required (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:DBAC
Explanation:
The correct sequence is DBAC.
Workspace



54. Direction : Given below the sentences each of which has been divided into four parts. Each of the questions is then followed by the five options which give the sequence of the rearranged parts. You must choose the option which gives the correct sequence of the parts. If the sentence is already arranged in the correct sequence or the correct sequence doesn"™t match with any of the given sequence, mark option (e).i.e. 'No arrangement required' as your answer.

a study for the Fourteenth Finance (A)/ Commission by the Centre for (B)/Policy Research shows that all (C)/ states have formally devolved powers(D)/ No arrangement required (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:No arrangement required
Explanation:
Here, the given sentence itself arranged in order. So, No arrangement is required.
Workspace



55. Direction: In the given question, a statement divided into different segments is given. The first segment is fixed, rearrange the other segments to form a coherent statement. If the sentence is already arranged or the correct sequence doesn't match any of the given sequence, mark (e).i.e. "None of the above" as your answer.

While there used to be a time when/ battling depression or visiting psychiatrists was (P)/ considered being equivalent to (Q)/ "˜going crazy"™, the much-needed dialogue for (R)/ mental health is finally taking place (S)




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of the above
Explanation:
The given sentence itself arranged in a meaningful order.
Workspace



56. Rearrange the following jumbled sentences to make a meaningful one:

P. and did not know
Q. at midnight he was nervous
R. when he heard the hue and cry
S. what to do




SHOW ANSWER
Correct Ans:RQPS
Explanation:
Workspace



57. Rearrange the following jumbled sentences to make a meaningful one:

P. the passengers were still trapped
Q. bogies of the express
R. inside the wrecked
S. according to reports some of




SHOW ANSWER
Correct Ans:SPRQ
Explanation:
Workspace



58. Rearrange the following jumbled sentences to make a meaningful one:

P. to get home early as I had promised
Q. when I reached my office I phoned my mother
R. that I wouldn't be able
S. to tell her




SHOW ANSWER
Correct Ans:QSRP
Explanation:
Workspace



59. Rearrange the following jumbled sentences to make a meaningful one:

P. expect others
Q. those who cannot treat
R. should not
S. others well




SHOW ANSWER
Correct Ans:QSRP
Explanation:
Workspace



60. In the given question the first and the last sentence of the passage are numbered 1 to 6. The rest of the passage is split into 4 parts P, Q, R and S.These four parts are not given in the proper order. Read the sentence and find out which of the four combinations is correct.Then find the correct answer and show it by blackening the appropriate oval in the answer sheet.

1 We should try to use the car as little as possible.
P The exercise will surely be good for us.
Q It's good for the muscles.
R We should go to the shops on foot and get what we want.
S We should even sometimes cycle to work.
6 Another suggestion is that we should have, at least in big




SHOW ANSWER
Correct Ans:RSQP
Explanation:
The correct arrangement is RSQP.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Jumbled Sentence questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Jumbled Sentence @ Fresherslive

This page provides important questions on Jumbled Sentence along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Jumbled Sentence questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Jumbled Sentence Online tests. Jumbled Sentence Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Jumbled Sentence Test questions Online @ Fresherslive?

Jumbled Sentence questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Jumbled Sentence may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Jumbled Sentence questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Jumbled Sentence questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Jumbled Sentence in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Jumbled Sentence Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Jumbled Sentence test or get stuck on any particular question, our Jumbled Sentence test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Jumbled Sentence, exercise these advanced Jumbled Sentence questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Jumbled Sentence Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status