Judgements Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning


Judgements Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning



10 Judgements Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Judgements online test. Judgements Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Judgements Questions

1. Each question presents a situation and asks you to make a judgment regarding that particular circumstance. Choose an answer based on given information.

Mrs. Jansen recently moved to Arizona. She wants to fill her new backyard with flowering plants. Although she is an experienced gardener, she isn't very well-versed in what plants will do well in the Arizona climate. Also, there is a big tree in her backyard making for shady conditions and she isn't sure what plants will thrive without much direct sunlight. Her favorite gardening catalog offers several backyard seed packages. Which one should Mrs. Jansen choose?



SHOW ANSWER
Correct Ans:The Treehouse Collection will provide lush green plants with delicate colorful flowers that thrive in shady and partially shady locations.
Explanation:
The Treehouse Collection is the only package that can thrive in shady locations. Choice a requires a Northeastern climate. Choices b and d require bright sunlight.


2. Each question presents a situation and asks you to make a judgment regarding that particular circumstance. Choose an answer based on given information.

Dr. Miller has a busy pediatric dentistry practice and she needs a skilled, reliable hygienist to keep things running smoothly. The last two people she hired were recommended by top dentists in the area, but they each lasted less than one month. She is now in desperate need of a hygienist who can competently handle the specific challenges of her practice. Which one of the following candidates should Dr. Miller consider most seriously?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Lindy recently graduated at the top of her class from one of the best dental hygiene programs in the state. Prior to becoming a dental hygienist, Lindy spent two years working in a day care center.
Explanation:
The situation described indicates that Dr. Miller's practice presents some specific challenges, namely that it is a busy environment with a child clientele. There is also some indication that even highly recommended, experienced hygienists might not be cut out for Dr. Miller's office. There is nothing to suggest that Marilyn (choice a) or James (choice c) would be a good fit for Dr.Miller's practice. Kathy (choice d) has experience and she is also interested in working with children. However, the fact that she hopes to become a preschool teacher in the not-too-distant future indicates that she might not be the kind of committed, long-term employee that Dr. Miller needs. Lindy (choice b), with her hands-on experience working with children as well as a degree from a prestigious dental hygiene program, is the most attractive candidate for the position based on the situation described


3. Each question presents a situation and asks you to make a judgment regarding that particular circumstance. Choose an answer based on given information.

Rita, an accomplished pastry chef who is well known for her artistic and exquisite wedding cakes, opened a bakery one year ago and is surprised that business has been so slow. A consultant she hired to conduct market research has reported that the local population doesn't think of her shop as one they would visit on a daily basis but rather a place they'd visit if they were celebrating a special occasion. Which of the following strategies should Rita employ to increase her daily business?



SHOW ANSWER
Correct Ans:placing a series of ads in the local newspaper that advertise the wide array of breads
Explanation:
This is the only option that would encourage people to think of the bakery as a shop they would visit regularly and not just on special occasions.


4. Each question presents a situation and asks you to make a judgment regarding that particular circumstance. Choose an answer based on given information.

The neighborhood block association has received many complaints about people knocking on doors and soliciting money for an unknown charity organization even though door-to-door solicitation is prohibited by local laws. Three residents have provided descriptions of individuals who have come to their door asking for money.

Solicitor #1 is a white male, 20-25 years old, 5'9", 145 pounds, with very short brown hair. He was wearing a dark blue suit and carrying a brown leather briefcase.

Solicitor #2 is a white male, 25-30 years old, 6'2", 200 pounds, with a shaved-head. He was wearing a red T-shirt and jeans.

Solicitor #3 is a white male, approximately 23 years old, 5'10", slight build, with short brown hair. He was wearing a blue suit.

Three days after the block association meeting, a resident noticed a m



SHOW ANSWER
Correct Ans:#1 and #3, but not #2
Explanation:
The solicitor described as #2 has a shaved head and is much taller and heavier than the solicitors described as #1 and #3. Therefore, choices a and d, which include #2, can be ruled out. Solicitors #1, #3, and #4 have such similar descriptions that the correct answer is clearly choice c.


5. Each question presents a situation and asks you to make a judgment regarding that particular circumstance. Choose an answer based on given information.


Mark is working with a realtor to find a location for the toy store he plans to open in his town. He is looking for a place that is either in, or not too far from, the center of town and one that would attract the right kind of foot traffic. Which of the following locations should Mark's realtor call to his attention?



SHOW ANSWER
Correct Ans:a little shop three blocks away from the town's main street, located across the street from an elementary school and next door to an ice cream store
Explanation:
This option is both near the center of town and in a location (near a school and an ice cream store) where children and their parents are sure to be around. This is the only option that meets both of Mark's requirements.


6. Each question presents a situation and asks you to make a judgment regarding that particular circumstance. Choose an answer based on given information.

Zachary has invited his three buddies over to watch the basketball game on his wide-screen television. They are all hungry, but no one wants to leave to get food. Just as they are arguing about who should make the food run, a commercial comes on for a local pizze-ria that delivers. The phone number flashes on the screen briefly and they all try to remember it. By the time Zachary grabs a pen and paper, each of them recollects a different number.

#1: All of the men agree that the first three numbers are 995.

#2: Three of them agree that the fourth number is 9.

#3: Three agree that the fifth number is 2.

#4: Three agree that the sixth number is 6; three others agree that the seventh number is also 6.

Which of the numbers is most likely the telephone number of the pizzeria?



SHOW ANSWER
Correct Ans:995-9266
Explanation:
All of the men agree that the first three numbers are 995. Three of them agree that the fourth number is 9. Three agree that the fifth number is 2. Three agree that the sixth number is 6; three others agree that the seventh number is also 6. "Option A" is the best choice because it is made up of the numbers that most of the men agree they saw.


7. Each question presents a situation and asks you to make a judgment regarding that particular circumstance. Choose an answer based on given information.

Mrs. Carson took a taxi to meet her three friends for lunch. They were waiting for her outside the restaurant when she pulled up in the car. She was so excited to see her friends that she left her tote bag in the taxi. As the taxi pulled away, she and her friends took notice of the license plate number so they would be able to identify the car when they called the taxi company.

#1: The four women seem to agree that the plate starts out with the letter J.

#2: Three of them agree that the plate ends with 12L.

#3: Three of them think that the second letter is X, and a different three think that the third letter is K.

The four license plate numbers below represent what each of the four women thinks she saw. Which one is most likely the license plate number of the taxi?



SHOW ANSWER
Correct Ans:JXK 12L
Explanation:
The four women seem to agree that the plate starts out with the letter J. Three of them agree that the plate ends with 12L. Three of them think that the second letter is X, and a different three think that the third letter is K. The plate description that has all of these common elements is "Option A".


8. Each question presents a situation and asks you to make a judgment regarding that particular circumstance. Choose an answer based on given information.

The school principal has received complaints from parents about bullying in the school yard during recess. He wants to investigate and end this situation as soon as possible, so he has asked the recess aides to watch closely. Which situation should the recess aides report to the principal?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Four girls are surrounding another girl and seem to have possession of her backpack.
Explanation:
Seeing four girls surrounding another girl, while in possession of her backpack, is the most suspicious of the incidents described.


9. Each question presents a situation and asks you to make a judgment regarding that particular circumstance. Choose an answer based on given information.

The film director wants an actress for the lead role of Lucy who perfectly fits the description that appears in the original screenplay. He is not willing to consider actresses who do not resemble the character as she is described in the screenplay, no matter how talented they are. The screenplay describes Lucy as an average-sized, forty something redhead, with deep brown eyes, very fair skin, and a brilliant smile. The casting agent has four actresses in mind.

Actress #1 is a stunning red-haired beauty who is 5'9" and in her mid-twenties. Her eyes are brown and she has an olive complexion.

Actress #2 has red hair, big brown eyes, and a fair complexion. She is in her mid-forties and is 5'5".

Actress #3 is 5'4" and of medium build. She has red hair, brown eyes, and is in her early forties.

Actress #4 is



SHOW ANSWER
Correct Ans:2, 3
Explanation:
Actresses #2 and #3 possess most of the required traits. They both have red hair and brown eyes, are average-sized, and are in their forties. Actress #1 is very tall and is only in her mid-twenties. She also has an olive complexion. Actress #4 is of very slight build and is in her early thirties. She also has blue eyes.


10. Each question presents a situation and asks you to make a judgment regarding that particular circumstance. Choose an answer based on given information.

Eileen is planning a special birthday dinner for her husband's 35th birthday. She wants the evening to be memorable, but her husband is a simple man who would rather be in jeans at a baseball game than in a suit at a fancy restaurant. Which restaurant below should Eileen choose?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Marty's serves delicious, hearty meals in a charming setting reminiscent of a baseball clubhouse in honor of the owner,Marty Lester, a former major league baseball all-star.
Explanation:
Since Eileen's husband does not enjoy fancy restaurants, choices a and c can be ruled out. Choice b, although casual, doesn't sound as though it would be the kind of special and memorable evening that Eileen is looking for. Choice d, which is owned by a former baseball star and is described as "charming" and "reminiscent of a baseball clubhouse", sounds perfect for Eileen's husband, who is described as a baseball fan and a man with simple tastes.


Are you seeking for good platform for practicing Judgements questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Judgements @ Fresherslive

This page provides important questions on Judgements along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Judgements questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Judgements Online tests. Judgements Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Judgements Test questions Online @ Fresherslive?

Judgements questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Judgements may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Judgements questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Judgements questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Judgements in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Judgements Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Judgements test or get stuck on any particular question, our Judgements test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Judgements, exercise these advanced Judgements questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Judgements Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.