Inventions: Solved 109 Inventions Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Inventions Questions

101. Which insurance salesman invented the fountain pen in 1884?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lewis Edson Waterman
Explanation:


102. Who invented Airship (rigid)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:G. Ferdinand Von Zeppelin
Explanation:


103. This English inventor is known as the 'Father of Computing.'




SHOW ANSWER
Correct Ans:Charles Babbage
Explanation:


104. When was the game Frisbee invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1870s
Explanation:


105. When were barcode scanners invented? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:1970s
Explanation:


106. What Karl Benz invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gasoline powered automobile
Explanation:


107. Who invented Bifocal Lens? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Benjamin Franklin
Explanation:


108. Ralph Samuelson was only 18 when he invented this sporting item in 1922. What was that?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Water skis
Explanation:


109. What invention was first installed at a Hartford, Connecticut bank in 1889?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pay telephone
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Inventions questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Inventions @ Fresherslive

This page provides important questions on Inventions along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Inventions questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Inventions Online tests. Inventions Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Inventions Test questions Online @ Fresherslive?

Inventions questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Inventions may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Inventions questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Inventions questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Inventions in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Inventions Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Inventions test or get stuck on any particular question, our Inventions test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Inventions, exercise these advanced Inventions questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Inventions Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.