Inventions: Solved 109 Inventions Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Inventions Questions

41. Who had an explosive idea and first patented DYNAMITE?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A. Nobel
Explanation:


42. What 'game' was first produced by the Southern Novelty Company in Baltimore, Maryland in 1892?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ouija board
Explanation:


43. Who is the English physicist responsible for the 'Big Bang Theory'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:George Gamow
Explanation:


44. In which decade were the first successful diode and triode vacuum tubes invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1900s
Explanation:


45. When was the first lawn mower invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1830
Explanation:


46. The Manhattan Project was started by President Roosevelt in 1942 to ensure that the U.S. beat the Germans in developing a nuclear bomb. Whom did Roosevelt appoint as scientific head the Manhattan Project?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Robert Oppenheimer
Explanation:


47. What furniture item was invented by California furniture designer Charles Prior Hall in 1968?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Waterbed
Explanation:


48. Who was the first person to patent the JET ENGINE?




SHOW ANSWER
Correct Ans:F. Whittle
Explanation:


49. Where were wigs first invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Egypt
Explanation:


50. Who invented the battery? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Alessandro Volta
Explanation:


51. Who invented Automobiles using gasoline?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Karl Benz
Explanation:


52. For what is Charles Babbage (1792-1871) remembered?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Computers
Explanation:


53. What drink was invented by Charles Leiper Grigg in 1929?




SHOW ANSWER
Correct Ans:7-Up
Explanation:


54. Who invented the Seed Drill?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jethro Tull
Explanation:


55. In which decade was the ARRL founded?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1910s
Explanation:


56. The first hand glider was designed by...?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Leonardo DaVinci
Explanation:


57. Who is often called the 'first African-American' inventor?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Benjamin Banneker
Explanation:


58. For what does the world owe Almon Strowger a debt of gratitude?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Automatic Telephone Exchanges
Explanation:


59. Where was the yo-yo invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Philippines
Explanation:


60. What Elisha Otis invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The brake used in modern elevators
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Inventions questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Inventions @ Fresherslive

This page provides important questions on Inventions along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Inventions questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Inventions Online tests. Inventions Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Inventions Test questions Online @ Fresherslive?

Inventions questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Inventions may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Inventions questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Inventions questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Inventions in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Inventions Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Inventions test or get stuck on any particular question, our Inventions test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Inventions, exercise these advanced Inventions questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Inventions Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.