Inventions: Solved 109 Inventions Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Inventions Questions

21. When were blue jeans invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1850s
Explanation:


22. What inspired reflecting road lights to be invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The light a cat's eyes gave off on a fence
Explanation:


23. In which decade was the telegraph invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1840s
Explanation:


24. Who perfected GENETIC ENGINEERING?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cohen & Boyer
Explanation:


25. In which decade was the telephone invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1870s
Explanation:


26. Until Victorian times, chocolate was thought of as a drink. When did the first chocolate bar appear?




SHOW ANSWER
Correct Ans:There is sure date
Explanation:


27. Who invented Gunpowder?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Roger Bacon
Explanation:


28. What invention caused many deaths while testing it?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Parachute
Explanation:


29. Who invented Jet Engine? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sir Frank Whittle
Explanation:


30. Where is the village of Branston, after which the famous pickle is named?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Staffordshire
Explanation:


31. What James Watt invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rotary steam engine
Explanation:


32. What George Pullman invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sleeping (railway) car
Explanation:


33. What office item was invented by Bette Nesmith Graham in 1951?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Liquid Paper
Explanation:


34. What item, originally called the 'Whirlwind', was invented by Ives McGaffey in 1869?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Vacuum cleaner
Explanation:


35. When was the first Lionel trains manufactured?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1901
Explanation:


36. What Frank Whittle invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jet propulsion
Explanation:


37. When was the Raggedy Ann doll patented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1915
Explanation:


38. FROZEN FOOD - Who discovered the first practical method of freezing food?




SHOW ANSWER
Correct Ans:C. Birdseye
Explanation:


39. Who synthesized the first wholly artificial gene?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hargobind Khorana
Explanation:


40. Who invented the Spinning Jenny?




SHOW ANSWER
Correct Ans:James Hargreaves
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Inventions questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Inventions @ Fresherslive

This page provides important questions on Inventions along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Inventions questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Inventions Online tests. Inventions Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Inventions Test questions Online @ Fresherslive?

Inventions questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Inventions may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Inventions questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Inventions questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Inventions in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Inventions Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Inventions test or get stuck on any particular question, our Inventions test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Inventions, exercise these advanced Inventions questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Inventions Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.