Inventions: Solved 109 Inventions Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Inventions Questions

1. Who is the father of wireless telegraphy?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Marconi
Explanation:


2. Who invented the transformer?




SHOW ANSWER
Correct Ans:William Stanley
Explanation:


3. Who invented the radio?




SHOW ANSWER
Correct Ans:G. Marconi
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. Who invented the hydrogen bomb?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Edward Taylor
Explanation:


5. Who invented the laser?




SHOW ANSWER
Correct Ans:T. H. Maiman
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. Insulin was discovered by:




SHOW ANSWER
Correct Ans:F. Banting
Explanation:
Frederick Banting and medical student Charles H. Best discovered the hormone insulin in pancreatic extracts of dogs. On July 30, 1921, they injected the hormone into a diabetic dog and found that it effectively lowered the dog's blood glucose levels to normal.


7. Who invented vaccination?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Edward Jenner
Explanation:


8. Who invented optical fibre?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Narinder Kapany
Explanation:


9. Who discovered X rays?




SHOW ANSWER
Correct Ans:W.C.Roentgen
Explanation:
Wilhelm Conrad Roentgen (W.C. Roentgen) a German professor of physics, was the first person to discover electromagnetic radiation in a wavelength range commonly known as X-rays today.


10. Who invented the Printed Press?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Johannes Gutenberg
Explanation:
Steven Sasson invented the first portable digital camera.
Fibre optical cable was invented by Narinder Singh Kapany.
Printing Press was invented by Johannes Gutenberg.
J L Baird was the man who invented Television.


11. What did cardiologist Dr. Paul Zoll invent in Massachusetts in 1952?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pacemaker
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. What groovy item was invented by Englishman Edward Craven Walker in 1963?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lava lamp
Explanation:


13. In which decade was the SPICE simulator introduced?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1970s
Explanation:


14. In which year was MIDI introduced?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1983
Explanation:


15. What piece of clothing was invented by French fashion designer Louis Reard in 1946?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bikini
Explanation:


16. What Henry Bessemer invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Steel Converter
Explanation:


17. What Igor Sikorsky invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Helicopter
Explanation:


18. In which decade was the transistor invented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1940s
Explanation:


19. What device for new parents did Ann Moore invented in 1969?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Infant carrier
Explanation:


20. Who invented Electric Generator?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Michael Faraday
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Inventions questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Inventions @ Fresherslive

This page provides important questions on Inventions along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Inventions questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Inventions Online tests. Inventions Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Inventions Test questions Online @ Fresherslive?

Inventions questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Inventions may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Inventions questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Inventions questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Inventions in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Inventions Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Inventions test or get stuck on any particular question, our Inventions test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Inventions, exercise these advanced Inventions questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Inventions Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.