Internet Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Internet Questions: Solved 301 Internet Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Internet Questions

61. HTML language, In which tag is used to give background colour ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Workspace



62. Sending an e-mail is similar to a/an




SHOW ANSWER
Correct Ans:writing a letter
Explanation:
Workspace



63. A connection from one HTML document to another HTML document is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:hyperlink
Explanation:
Workspace



64. A series of specially designed documents, which are all liked to be viewed on internet is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:world wide web
Explanation:
Workspace



65. All the deleted items are stored in this place until they are permanently deleted. This place is




SHOW ANSWER
Correct Ans:recycle bin
Explanation:
Workspace



66. This is an internet forum to discuss wide range of topics like current news, articles and current affairs, etc.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Newsgroup
Explanation:
Workspace



67. What is web casting?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Transmitting the video and audio on the internet
Explanation:
Workspace



68. An internet address is __________ bits in length.




SHOW ANSWER
Correct Ans:32
Explanation:
Workspace



69. Internet is governed by




SHOW ANSWER
Correct Ans:Internet Society (Voluntary Membership Organization)
Explanation:
Workspace



70. The vast network of computers that connects millions of people all over the world is called ______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:internet
Explanation:
Workspace



71. Gopher displays a set of resources on the Internet in the form of




SHOW ANSWER
Correct Ans:list and menus
Explanation:
Workspace



72. _________ is an area of memory assigned to store any e-mail message for the user.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mailbox
Explanation:
Workspace



73. What is HTML?




SHOW ANSWER
Correct Ans:It is developed for World Wide Web (WWW)
Explanation:
Workspace



74. Outlook express is a _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:all of these
Explanation:
Workspace



75. A browser is a




SHOW ANSWER
Correct Ans:software programme especially designed for viewing web pages on the internet
Explanation:
Workspace



76. A repair for a known software bug, usually available at no charge on the Internet, is called a(n)




SHOW ANSWER
Correct Ans:patch
Explanation:
Workspace



77. A Web site address is a unique name that identifies a specific ____________ on the Web.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Website
Explanation:
Workspace



78. A word in a web page that, when clicked, opens another document is called _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:hyperlink
Explanation:
Workspace



79. In an email address, the symbol that is used to separate the user name and the domain name is _______-.




SHOW ANSWER
Correct Ans:@
Explanation:
Workspace



80. An educational institution would generally have the following in its domain name




SHOW ANSWER
Correct Ans:.edu
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Internet questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Internet @ Fresherslive

This page provides important questions on Internet along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Internet questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Internet Online tests. Internet Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Internet Test questions Online @ Fresherslive?

Internet questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Internet may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Internet questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Internet questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Internet in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Internet Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Internet test or get stuck on any particular question, our Internet test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Internet, exercise these advanced Internet questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Internet Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status