Internet Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Internet Questions: Solved 301 Internet Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Internet Questions

41. Whenever crawler crawls the website then any page not having a link is called as ________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dead End Page
Explanation:
Workspace



42. Whenever user opens any website then main page is called as ________. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Home Page
Explanation:
Workspace



43. Which of the following is valid Website Address ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:www.fresherlive.com
Explanation:
Workspace



44. Which of the following website is used to search other website by typing a keyword ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Search Engine
Explanation:
Workspace



45. ___________ programs automatically connects to web sites and download documents and save them to local drive.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Web Downloading Utilities
Explanation:
Workspace



46. Which of the following language is used to write animation and games in browser ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Java
Explanation:
Workspace



47. Software which allows user to view the webpage is called as __________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Internet Browser
Explanation:
Workspace



48. _______ programs are automatically loaded and operates as a part of browser.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Plug-ins
Explanation:
Workspace



49. A computer on internet are identified by :




SHOW ANSWER
Correct Ans:IP address
Explanation:
Workspace



50. Moving from one website to another is called :




SHOW ANSWER
Correct Ans:Browsing
Explanation:
Workspace



51. Verification of a login name and password is known as: 




SHOW ANSWER
Correct Ans:authentication
Explanation:
Workspace



52. In internet terminology IP means




SHOW ANSWER
Correct Ans:Internet Protocol
Explanation:
Workspace



53. The process of transferring files from a computer on the Internet to your computer is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Downloading
Explanation:
Workspace



54. Which of the following is a correct format of Email address?




SHOW ANSWER
Correct Ans:[email protected]
Explanation:
Workspace



55. The Internet was originally a project of which agency?




SHOW ANSWER
Correct Ans:ARPA
Explanation:
Workspace



56. Free of cost repair of software bug available at Internet is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Patch
Explanation:
Workspace



57. What tag is given to invoke form from HTML language?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Workspace



58. Which of the following function is used to come out (quit) from e-mail account?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sign out
Explanation:
Workspace



59. To hyperlink on the web page through HTML language, which tag is used ?




SHOW ANSWER
Workspace



60. _____________ is a folder where the virus suspected files are kept.




SHOW ANSWER
Correct Ans:(a) and (b)
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Internet questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Internet @ Fresherslive

This page provides important questions on Internet along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Internet questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Internet Online tests. Internet Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Internet Test questions Online @ Fresherslive?

Internet questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Internet may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Internet questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Internet questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Internet in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Internet Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Internet test or get stuck on any particular question, our Internet test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Internet, exercise these advanced Internet questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Internet Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status