Internet Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Internet Questions: Solved 301 Internet Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Internet Questions

21. Which of these are Types of Internet connections?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



22. IRC stands for




SHOW ANSWER
Correct Ans:Internet Relay Chat
Explanation:
Workspace



23. Today all modems are made in which technology




SHOW ANSWER
Correct Ans:V.90
Explanation:
Workspace



24. What is the domain used for non-profitable organizations




SHOW ANSWER
Correct Ans:.org
Explanation:
Workspace



25. Voice over IP (Voice over Internet Protocol or "VoIP") technology converts voice calls from




SHOW ANSWER
Correct Ans:analog to digital
Explanation:
Workspace



26. In cable modem internet access, cable modem termination system (CMTS) is at




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both a & b
Explanation:
Workspace



27. Which of these is a variation of ADSL, but the modem can adjust the speed of the connection depending on the length and quality of the line.




SHOW ANSWER
Correct Ans:RADSL
Explanation:
Workspace



28. The limit for ADSL service is




SHOW ANSWER
Correct Ans:18,000 feet
Explanation:
Workspace



29. ADSL gives




SHOW ANSWER
Correct Ans:same downloading speeds (receiving) as uploading speeds (sending).
Explanation:
Workspace



30. In order to use cable for browsing web you will need :




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both 1 & 2
Explanation:
Workspace



31. A modem is not needed when accessing the Internet through




SHOW ANSWER
Correct Ans:LAN
Explanation:
Workspace



32. Which of these are not a internet browser?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Drupal
Explanation:
Workspace



33. WWW provides standardized access to




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



34. .net domain is used for




SHOW ANSWER
Correct Ans:Internet infrastructure and service providers
Explanation:
Workspace



35. World Wide Web was proposed by _________. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tim Berners-Lee
Explanation:
Tim Berners-Lee proposed theWorld Wide Web.
Workspace



36. Internet's initial development was supported by




SHOW ANSWER
Correct Ans:ARPANET
Explanation:
Workspace



37. Another name of internet is __________. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cyberspace
Explanation:
Workspace



38. Network Connecting Several networks is called as _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Internet
Explanation:
Workspace



39. URL means ________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Address of the resource on the web
Explanation:
Workspace



40. To design webpages we need to use _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:HTML
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Internet questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Internet @ Fresherslive

This page provides important questions on Internet along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Internet questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Internet Online tests. Internet Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Internet Test questions Online @ Fresherslive?

Internet questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Internet may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Internet questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Internet questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Internet in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Internet Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Internet test or get stuck on any particular question, our Internet test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Internet, exercise these advanced Internet questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Internet Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status