Internet Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Internet Questions: Solved 301 Internet Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Internet Questions

281. What is included in an e-mail address ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:User's Name followed by Domain Name
Explanation:
Workspace



282. A word in a web page that, when clicked, opens another document _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hyperlink
Explanation:
Workspace



283. URL stands for ____




SHOW ANSWER
Correct Ans:Uniform Resource Locator
Explanation:
Workspace



284. Who invented world wide web?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tim berner lee
Explanation:
Workspace



285. The first graphical web browser are ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mosaic
Explanation:
Workspace



286. The _____________ enables you to simultaneously keep multiple web pages open in one browser window.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tab row
Explanation:
Workspace



287. An e-mail account includes a storage area, often called a _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mailbox
Explanation:
Workspace



288. Unwanted repetitious messages, such as unsolicited bulk e-mails is known as ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Spam
Explanation:
Workspace



289. _____ was the precursor to internet as we know it today




SHOW ANSWER
Correct Ans:ARPANET
Explanation:
Workspace



290. _____provides a common address space and routes the packets of data across the entire internet.




SHOW ANSWER
Correct Ans:IP
Explanation:
Workspace



291. The first page of a Web site is called the _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Home page
Explanation:
Workspace



292. The software that allows users to surf the Internet is called a/an _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Browser
Explanation:
Workspace



293. What is an e-mail attachment?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A separate document from another program sent along with an e-mail message
Explanation:
Workspace



294. Which state government has approved a proposal of the Panchayati Raj department to add 500 new gram panchayats before the 2017?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Odisha
Explanation:
Odisha government has approved a proposal of the Panchayati Raj department to add 500 new gram panchayats before the 2017
Workspace



295. Which state Assembly has passed through a headcount the Bill to conduct indirect election of Mayors on 23 June 2016?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tamil Nadu
Explanation:
The Tamil Nadu Assembly has passed through a headcount the Bill to conduct indirect election of Mayors on 23 June 2016.
Workspace



296. The Government of India has announced a new CNG retrofitment scheme for the two-wheelers in which city?




SHOW ANSWER
Correct Ans:New Delhi
Explanation:
The Government of India has announced a new CNG retrofitment scheme for the two-wheelers in Delhi 23 June 2016 .
Workspace



297. Which of the following ministry has approved the setting up of District Level Advisory and Monitoring Committees?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Union Ministry of Urban Development
Explanation:
Union Ministry of Urban Development has approved the setting up of District Level Advisory and Monitoring Committees.
Workspace



298. 181 helpline number is associated with which of the following?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Women's
Explanation:
Nagaland Governor P B Acharya has launched women helpline - 181 in the premises of District Hospital Dimapur in Nagaland
Workspace



299. President Pranab Mukherjee returned 3 bills for reconsideration of which state legislative assembly?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Manipur
Explanation:
President Pranab Mukherjee in June 2016 returned 3 bills to Manipur Legislative Assembly for reconsideration.
Workspace



300. The Union Cabinet has approved proposal of extending the deadline for implementing the UDAY scheme to which year?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2017
Explanation:
The Union Cabinet has approved proposal of extending the deadline for implementing the Ujjwal Discom Assurance Yojana (UDAY) by a year to March 31, 2017.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Internet questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Internet @ Fresherslive

This page provides important questions on Internet along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Internet questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Internet Online tests. Internet Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Internet Test questions Online @ Fresherslive?

Internet questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Internet may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Internet questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Internet questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Internet in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Internet Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Internet test or get stuck on any particular question, our Internet test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Internet, exercise these advanced Internet questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Internet Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status