Internet: Solved 299 Internet Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Internet Questions

1. Web browser is an example of a




SHOW ANSWER
Correct Ans:User agent
Explanation:


2. Mosaic is a




SHOW ANSWER
Correct Ans:Web Browser
Explanation:


3. A(n) _____ is a personal journal posted on the Web for access by the public.




SHOW ANSWER
Correct Ans:blog
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. Every Web page has a unique address called a(n) _____. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:URL
Explanation:


5. A Web _____ is a series of Web pages on a specific topic. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:site
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. Use the _____ feature to identify messages by category or topic.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Flag
Explanation:


7. Use the _____ feature to send a reply to recipients and originator of an email. It can include the original email




SHOW ANSWER
Correct Ans:Reply All
Explanation:


8. In the e-mail address abc@dg.edu, “abc” is the ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:host computer in an educational domain.
Explanation:


9. In the e-mail address abc@dfg.edu, “abc” is the ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:user name
Explanation:


10. A URL can specify the IP address of the Web ____________ that houses a Web page ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:server
Explanation:


11. A recently created additional top-level domain name is ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.pro
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. All of the following are top-level domains EXCEPT ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.army
Explanation:


13. The system that translates an IP address into an easier to remember name is the ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:domain name system
Explanation:


14. The way in which information is transmitted to multiple Internet-connected devices is called ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:multicasting
Explanation:


15. This address changes temporarily as the applications connect to the Internet?




SHOW ANSWER
Correct Ans:dynamic IP address.
Explanation:


16. This address doesn't change every day ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:static IP address
Explanation:


17. A new solution USB allows a user to install up to how many devices on the computer




SHOW ANSWER
Correct Ans:127
Explanation:


18. Which of these are disadvantage of DSL connection?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A DSL connection works better when you are closer to the provider’s central office.
Explanation:


19. Which of these are Types of Internet connections?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:


20. IRC stands for




SHOW ANSWER
Correct Ans:Internet Relay Chat
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Internet questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Internet @ Fresherslive

This page provides important questions on Internet along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Internet questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Internet Online tests. Internet Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Internet Test questions Online @ Fresherslive?

Internet questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Internet may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Internet questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Internet questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Internet in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Internet Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Internet test or get stuck on any particular question, our Internet test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Internet, exercise these advanced Internet questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Internet Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.