International - War and Agreement: Solved 28 International - War and Agreement Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

International - War and Agreement Questions

1. The Falklands War 1982 who is the president of Argentina during




SHOW ANSWER
Correct Ans:Leopoldo Galtieri
Explanation:


2. The second Carnatic War was fought between who




SHOW ANSWER
Correct Ans:French ,British
Explanation:


3. In which year Bosnian War started




SHOW ANSWER
Correct Ans:1992
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. In which year was peace declared in the Korean War




SHOW ANSWER
Correct Ans:1953
Explanation:


5. In which year the gulf war II was fought




SHOW ANSWER
Correct Ans:2003
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. Who called 1857 Revolt as "neither first nor national war of Independence"




SHOW ANSWER
Correct Ans:R.C Majumdar
Explanation:


7. Which of the following war is the longest war in United States history




SHOW ANSWER
Correct Ans:Afghan war
Explanation:


8. In which year the Russo-Japanese War Started




SHOW ANSWER
Correct Ans:1904
Explanation:


9. When was atomic bomb dropped on Hiroshima in World War II




SHOW ANSWER
Correct Ans:1945
Explanation:


10. In which year was the first war of Indian Independence




SHOW ANSWER
Correct Ans:1857
Explanation:


11. The battle of buxar was fought between




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both a &b
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. The second world war was fought between which countries




SHOW ANSWER
Correct Ans:Germany and Britain
Explanation:


13. American civil war started in which year




SHOW ANSWER
Correct Ans:1861
Explanation:


14. The Battle of the Hydebas was fought by Alexander the great against




SHOW ANSWER
Correct Ans:King Porus
Explanation:


15. In which year Russia Japan war started




SHOW ANSWER
Correct Ans:1904
Explanation:


16. In which year battle of plassey was fought




SHOW ANSWER
Correct Ans:1757
Explanation:


17. The India -Pakistan war of 1947-1948,also known as ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:First Kashmir War
Explanation:


18. The kargil war was fought between india and pakistan in which year




SHOW ANSWER
Correct Ans:1999
Explanation:


19. In which year the Gulf War was fought




SHOW ANSWER
Correct Ans:1990
Explanation:


20. In six day war which country defeated the Egypt, Syria and Jordan and occupied Gaza Strip, Syria's Golan Heights and the West Bank.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Israel
Explanation:



12


Are you seeking for good platform for practicing International - War and Agreement questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on International - War and Agreement @ Fresherslive

This page provides important questions on International - War and Agreement along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the International - War and Agreement questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these International - War and Agreement Online tests. International - War and Agreement Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice International - War and Agreement Test questions Online @ Fresherslive?

International - War and Agreement questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on International - War and Agreement may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the International - War and Agreement questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive International - War and Agreement questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on International - War and Agreement in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For International - War and Agreement Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear International - War and Agreement test or get stuck on any particular question, our International - War and Agreement test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of International - War and Agreement, exercise these advanced International - War and Agreement questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample International - War and Agreement Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.