International Current Affairs - America: Solved 46 International Current Affairs - America Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

International Current Affairs - America Questions

1. Wing Commander Anjali Singh has become the first woman officer of the Indian Air Force to be deployed as a military diplomat in Indian missions abroad. Anjali Singh has been posted as Deputy Air Attaché at the Indian Embassy in _____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Wing Commander Anjali Singh has become the first woman officer of the Indian Air Force to be deployed as a military diplomat in Indian missions abroad. Anjali Singh has been posted as Deputy Air Attaché at the Indian Embassy in Russia on 10 September.


2. Which Country released a commemorative postage stamp on Mahatma Gandhi to mark his 150 birth anniversary?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Palestine has released a commemorative postage stamp on Mahatma Gandhi on 2 October 2019 to mark the 150 birth anniversary of the world leader. It was released by Palestinian Authority's Minister of Telecommunication and Information Technology Ishaaq Seder released the stamp in the presence of Indian Representative P.A. Sunil Kumar at the ceremony in Ramallah, Palestine.


3. Which country has become the 5th country in the World Health Organisation (WHO) Southeast Asia region to eliminate measles?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Sri Lanka has become the fifth country in the World Health Organisation (WHO) Southeast Asia region to eliminate measles.


Fresherslive Current Affairs
4. Which country agree to strengthen cooperation in addressing maritime issues along with Coast Guards of India




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Coast Guards of India and Sri Lanka agree to strengthen cooperation in addressing maritime issues.


5. Which country breached uranium enrichment cap set by 2015 nuclear deal?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Iran breaches uranium enrichment cap set by troubled 2015 nuclear deal.Iran surpassing the cap and reaching 4.5 percent enrichment announced by the country's atomic energy organisation spokesman Behrouz Kamalvandi.


Fresherslive Current Affairs
6. Which nation has introduced new rules to deny green cards to immigrants using public benefits?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
The United States has announced new rules that aim to deny US citizenship to the immigrants who use public benefits. Under the new rules, those already in the US and availing public benefits will be denied the opportunity of getting the green card.


7. Donald Trump accused which two countries of taking advantage of the WTO’s ‘developing economies’ tag?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
US President Donald Trump stated recently that India and China are no longer “developing nations” and that both were taking advantage of the developing nations tag given by the World Trade Organization.


8. In which country does the Budj Bim Cultural Landscape, which recently entered UNESCO's World heritage list located?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:


9. Who has been chosen as the next Prime Minister of United Kingdom?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Boris Johnson blustering Brexit campaigner was chosen as the U.K.'s next prime minister recently, with a resounding mandate from the Conservative Party but conflicting demands from a politically divided country.


10. Which country became India's top crude oil supplier, meeting more than a fifth of the country's oil needs in 2018-19 fiscal year?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Iraq has for the second year in a row become India's top crude oil supplier, meeting more than a fifth of the country's oil needs in 2018-19 fiscal year. According to data sourced from the Directorate General of Commercial Intelligence and Statistics, Iraq sold 46.61 million tonne of crude oil to India during April 2018 and March 2019, 2 per cent more than 45.74 million tonne it had supplied in 2017-18 fiscal.


11. Which among the following nations has become the first gulf country to launch a UN-developed anti-money laundering platform?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
The UAE has become the first country in the Gulf to launch a new reporting platform developed by the United Nations Office on Drugs and Crime to curb organised crimes. The UAE’s Financial Intelligence Unit launched the new anti-money laundering platform 'goAML' , which has been open for registration since May.


Fresherslive Current Affairs
12. What are the countries that are removed from US' currency monitoring list?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
US Government has removed India and Switzerland from its currency monitoring list. The monitoring list includes countries with potentially questionable foreign exchange policies and practice currency manipulation. It is prepared by the US Treasury Department. As India had met one out of three criteria which was necessary for inclusion on the monitoring list, a significant bilateral surplus with the US for two consecutive reports, it has been removed from the list.


13. As per report by Traffic Index 2018, which city’s traffic is worst among world’s 403 cities?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
As per TomTom’s Traffic Index 2018 report, Mumbai tops the list of 403 cities, which has the worst traffic flow. Bogota from Colombia has 2nd worst traffic, whereas Lima in Peru has 3rd worst traffic. India's capital: New Delhi is positioned at No:4.


14. Which country launched first Arctic train service?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Russia has launched first Arctic train service running from St. Petersburg station headed to Norway.


15. The world's largest nuclear-powered icebreaker 'Ural' was launched by which country?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Russia launched the world's largest nuclear-powered icebreaker 'Ural' at the Baltic Shipyard in St Petersburg in order to improve its ability to tap the Arctic's commercial potential. Russia is preparing for shipping via the Northern Sea Route (NSR). The Ural will be given to Russia's state-owned nuclear energy corporation Rosatom in 2022 after the other 2 ice-breakers Arktika (Arctic) and Sibir (Siberia) enter into service. The Arktika was floated in 2016.


16. Name the country which has launched a space rocket from the sea for the first time.




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
China launched a space rocket from the sea for the first time on 5 June 2019. With this China will be the third nation to successfully demonstrate the ability to launch satellites into orbit from a floating platform following the U.S. and Russia.


17. Indian Air Force signed a deal with __________ to buy 100 more SPICE bombs for Rs 300 crore.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Israel
Explanation:
The Indian Air Force signed a deal with Israel to buy more than 100 SPICE 2000 bombs, worth around Rs 300 crore. SPICE bombs were used by the Indian Air Force (IAF) to attack the madrasa of Jaish-e-Mohammed in Balakot, Pakistan, on February 26, in response to the terrorist attack on a CRPF convoy in Pulwama which resulted in the martyrdom of 40 CRPF personnel.


18. Name the country which banned the single-use plastics from 2021?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Canada Prime Minister Justin Trudeau announced that single-use plastics will be banned in the country from 2021. He declared it a global challenge to phase out the plastic bags, straws and cutlery clogging the world's oceans. Less than 10% of plastics used in Canada are currently recycled. Each year a million birds and more than 100,000 marine mammals worldwide suffer injury or death by becoming entangled in plastic or ingesting it through the food chain.


19. Where will be the G20 summit held?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
The 2019 G20 Osaka summit will be the fourteenth meeting of Group of Twenty. It will be held on 28–29 June 2019 at the International Exhibition Center in Osaka. It will be the first-ever G20 summit to be hosted in Japan.


20. Which Country recently banned commercials that reinforce gender prejudices?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
UK government has banned commercials that reinforce gender prejudices. Advertising Standards Authority (ASA), UK's advertising watchdog introduced the ban because it found evidence suggesting that adverse stereotypes could restrict the choices, aspirations and opportunities of children, young people and adults. These kinds of stereotypes can be reinforced by some advertising that plays a part in unequal gender outcomes.





Are you seeking for good platform for practicing International Current Affairs - America questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on International Current Affairs - America @ Fresherslive

This page provides important questions on International Current Affairs - America along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the International Current Affairs - America questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these International Current Affairs - America Online tests. International Current Affairs - America Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice International Current Affairs - America Test questions Online @ Fresherslive?

International Current Affairs - America questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on International Current Affairs - America may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the International Current Affairs - America questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive International Current Affairs - America questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on International Current Affairs - America in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For International Current Affairs - America Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear International Current Affairs - America test or get stuck on any particular question, our International Current Affairs - America test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of International Current Affairs - America, exercise these advanced International Current Affairs - America questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample International Current Affairs - America Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.