Insurance Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Insurance Questions: Solved 237 Insurance Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Insurance Questions

21. Who among the following Indian Industrialist has been appointed as the Vice-Chairman of the World Steel Association?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sajjan Jindal
Explanation:
• Global body World Steel Association (worldsteel) has elected JSW Steel Chairman and Managing Director (CMD) Sajjan Jindal as its vice-chairman.

• The board has elected HBIS Group Co-Chairman Yu Yong as its chairman.

• The association has also appointed Tata Steel CEO and MD T V Narendran and ArcelorMittal Chief L N Mittal as its members.

• The World Steel Association is one of the largest industry representations in the world and represents 85 per cent of the world's steel production.
Workspace



22. Who has been appointed the new CEO of the International Cricket Council in January, 2019?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Manu Sawhney
Explanation:
International Cricket Council (ICC) has been announced Manu Sawhney as the new Chief Executive Officer on 15th January, 2019.
• He will formally take over from David Richardson after the ICC Men’s Cricket World Cup in July.
• He is the former CEO of Singapore Sports Hub and Managing Director of ESPN Star Sports.
Workspace



23. Who has been appointed as the next Ambassador of India to the Republic of Guinea Bissau in September 2019?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Godavarthi Venkata Srinivas
Explanation:
* Godavarthi Venkata Srinivas has been appointed as the next Ambassador of India to the Republic of Guinea Bissau in September 2019.

* He is a 1993 batch-IFS officer.

* He is presently the Ambassador of India to the Republic of Senegal.
Workspace



24. Who has been appointed as India's next High Commissioner to Australia in October 2019?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gitesh Sarma
Explanation:
Anumula Gitesh Sarma has been appointed as India's next High Commissioner to Australia in October 2019.

The announcement was made by the Ministry of External Affairs.

He replaced A.M Gondane as India's envoy in Australia.

He is a 1986 batch Indian Foreign Service (IFS) officer.

Previously, he was serving as Secretary (West) in the Ministry of External Affairs (MEA).
Workspace



25. Who is appointed as the new Union Law Secretary?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Anoop Kumar
Explanation:
Anoop Kumar Mendiratta is appointed as the new Union Law Secretary. This is the first time such an appointment has been made. Anoop Kumar is currently the serving District and Sessions Judge in the North-East District, Karkardooma Courts, New Delhi.
Workspace



26. Who is appointed as Global body World Steel Association Vice-Chairman?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sajjan Jindal
Explanation:
Global body World Steel Association elected JSW Steel Chairman and Managing Director (CMD) Sajjan Jindal as its Vice-chairman.
Workspace



27. Who among the following has been appointed as the 37th Chief Justice of the Rajasthan High Court?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Justice Indrajit Mahanty
Explanation:
Justice Indrajit Mahanty was sworn in as the 37th Chief Justice of the Rajasthan High Court.
He was administered the oath of office by Rajasthan Governor Kalraj Mishra in a ceremony held at Raj Bhawan.
Workspace



28. Who among the following is set to become the new President of the Board of Control for Cricket in India (BCCI)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Saurav Ganguly
Explanation:
Former Indian captain Sourav Ganguly is set to become the new President of the Board of Control for Cricket in India (BCCI).
Workspace



29. Which of the following Indian States has signed a memorandum of understanding (MoU) with the Maldives to strengthen cancer care in the island nation?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kerala
Explanation:
Kerala inked a memorandum of understanding (MoU) with Maldives to strengthen cancer care in the island nation.

The MOU was signed between Maldivian Minister Abdulla Ameen and Kerala Health Minister K K Shylaja in the presence of the state Chief Minister Pinarayi Vijayan.
Workspace



30. Who among the following has been appointed as the Managing Director (MD) and Chief Executive Officer (CEO) of the Punjab National Bank?




SHOW ANSWER
Correct Ans:SS Mallikarjuna Rao
Explanation:
SS Mallikarjuna Rao has been appointed as the Managing Director (MD) and Chief Executive Officer (CEO) of the Punjab National Bank.
Workspace



31. Name the senior Indian Information Service officer who has been appointed as the Principal Director General of Press Information Bureau.




SHOW ANSWER
Correct Ans:KS Dhatwalia
Explanation:
Senior Indian Information Service officer, KS Dhatwalia, has been appointed as the Principal Director General of Press Information Bureau.
Workspace



32. Who among the following has been appointed as the Chairman of the International Egg Commission (IEC) for the next two years?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Suresh Chitturi
Explanation:
India's Suresh Chitturi has been appointed as chairman of the International Egg Commission (IEC) for the next two years. He will be the first chair from Asia in the history of the International Egg Commission (IEC).
Workspace



33. Who among the following has been recently appointed as the new chairman of Indian Bank's Association?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rajnish Kumar
Explanation:
SBI chairman Rajnish Kumar has been appointed as the new chairman of Indian Bank's Association. He will succeed Sunil Mehta, who was the MD & CEO of Punjab National Bank.
Workspace



34. Which State government is signing an MoU with NASSCOM to create more jobs for the youth by promoting investment in the information technology sector?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Madhya Pradesh
Explanation:
Madhya Pradesh State government is to sign an MoU with the National Organization of Software and Services Companies (NASSCOM) on 17 October. The agreement aims to create more jobs for the youth by promoting investment in information technology, sector. Madhya Pradesh Chief Minister Kamal Nath has approved the proposal. The move has been considered as an important step for the IT sector.
Workspace



35. Former judge of Madras High Court Justice Vinod Kumar Sharma has been appointed as the Lokpal of which state?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Punjab
Explanation:
Justice Vinod Kumar Sharma has been appointed as new Punjab Lokpal. The State government, however, failed to amend the Punjab Lokpal Act, 1996, hence leaving the Chief Minister and the Cabinet ministers out of its ambit.
The post was lying vacant since 23 April 2018, after Justice Satish Kumar Mittal (retd) had resigned. The lokpal will hold the office for a tenure of six years. Justice Sharma had served as Punjab and Haryana high court judge.
Workspace



36. Who is appointed as the Chief Justice of Himachal Pradesh High Court?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Justice Lingappa Narayana Swamy
Explanation:
Acting Chief Justice of Karnataka High court (HC) Justice Lingappa Narayana Swamy was appointed as the new Chief Justice of Himachal Pradesh High court. He took oath as the new Chief Justice of Himachal Pradesh HC on 13 October 2019. The oath office was administered by the Governor of Himachal Pradesh, Mr. Bandaru Dattatreya.
Workspace



37. Who is the newly appointed President of the Indian Pharmaceutical Alliance (IPA)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:K Satish Reddy
Explanation:
Chairman of Dr Reddy's, K Satish Reddy, has been appointed as President of the Indian Pharmaceutical Alliance (IPA) for 2019-2021.
Workspace



38. Who has assumed the office as new Controller General of Accounts (CGA)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:J.P.S Chawla
Explanation:
J.P.S Chawla is 1985-batch Indian Civil Accounts Service (ICAS) Officer. He has assumed the office as new Controller General of Accounts (CGA).
Workspace



39. Which of the following IITs has signed a MoU with EBTC to establish a living Lab?




SHOW ANSWER
Correct Ans:IIT Hyderabad
Explanation:
International Institute of Information Technology (IIIT) Hyderabad signed a memorandum of understanding (MoU) with the European Business & Technology Centre (EBTC). The agreement aimed to establish a Living Lab on the institute's campus. The lab will be set up by the end of 2020.
Workspace



40. A ________________________ is a written order used primarily in international trade that binds one party to pay a fixed sum of money to another party on demand or at a predetermined date. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bill of Exchange
Explanation:
A bill of exchange is a written order used primarily in international trade that binds one party to pay a fixed sum of money to another party on demand or at a predetermined date. Bills of exchange are similar to checks and promissory notes - they can be drawn by individuals or banks and are generally transferable by endorsements. A bill of exchange transaction involves up to three parties. The drawee is the party that pays the sum specified by the bill of exchange. The payee is the one who receives that sum. The drawer is the party that obliges the drawee to pay the payee. The drawer and the payee are the same entity unless the drawer transfers the bill of exchange to a third-party payee.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Insurance questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Insurance @ Fresherslive

This page provides important questions on Insurance along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Insurance questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Insurance Online tests. Insurance Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Insurance Test questions Online @ Fresherslive?

Insurance questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Insurance may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Insurance questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Insurance questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Insurance in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Insurance Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Insurance test or get stuck on any particular question, our Insurance test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Insurance, exercise these advanced Insurance questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Insurance Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status