Input Output Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning

Input Output Questions: Solved 406 Input Output Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Input Output Questions

A letter/letter combination arrangement machine when given an input of letters/letter combinations rearranges them following a particular rule in each step.

The following is an illustration of the Input and the steps of rearrangement

Input: choose not for paper te book sir

Step-1: paper choose not for te book sir
Step-2: paper choose book not for te sir
Step-3: paper choose book not for sir te
(Step-3 is the last step for this input)
As per the rules followed in the above steps, find out in the given questions the appropriate step for the given Input.

Refer the above for the Questions 101 to 100
101. Input: 'more fights cats cough sough acts idea ' which of the following steps would be
the last step for this Input?




SHOW ANSWER
Correct Ans:V
Explanation:
Workspace



A letter/letter combination arrangement machine when given an input of letters/letter combinations rearranges them following a particular rule in each step.

The following is an illustration of the Input and the steps of rearrangement

Input: choose not for paper te book sir

Step-1: paper choose not for te book sir
Step-2: paper choose book not for te sir
Step-3: paper choose book not for sir te
(Step-3 is the last step for this input)
As per the rules followed in the above steps, find out in the given questions the appropriate step for the given Input.

Refer the above for the Questions 102 to 101
102. If the Input is 'true se veto be nuke may like 'which of the following will be the IV
step?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Like nuke true veto be se my
Explanation:
Workspace



A letter/letter combination arrangement machine when given an input of letters/letter combinations rearranges them following a particular rule in each step.

The following is an illustration of the Input and the steps of rearrangement

Input: choose not for paper te book sir

Step-1: paper choose not for te book sir
Step-2: paper choose book not for te sir
Step-3: paper choose book not for sir te
(Step-3 is the last step for this input)
As per the rules followed in the above steps, find out in the given questions the appropriate step for the given Input.

Refer the above for the Questions 103 to 102
103. If the second step of an Input is 'clever remand window sales batch tiger never 'which
of the following steps would be last step of that Input?




SHOW ANSWER
Correct Ans:IV
Explanation:
Workspace



A letter/letter combination arrangement machine when given an input of letters/letter combinations rearranges them following a particular rule in each step.

The following is an illustration of the Input and the steps of rearrangement

Input: choose not for paper te book sir

Step-1: paper choose not for te book sir
Step-2: paper choose book not for te sir
Step-3: paper choose book not for sir te
(Step-3 is the last step for this input)
As per the rules followed in the above steps, find out in the given questions the appropriate step for the given Input.

Refer the above for the Questions 104 to 103
104. Input: the in car as he may me
Which of the following will be the third step for this Input?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Car may the as in he me
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement.

Input: base 35 or gone 62 49 87 ahead

Step-1: 87 base 35 or gone 62 49 ahead
Step-2: 87 ahead base 35 or gone 62 49
Step-3: 87 ahead 62 base 35 or gone 49
Step-4: 87 ahead 62 base 49 35 or gone
Step-5: 87 ahead 62 base 49 gone 35 or
And step-5 is the last step of the following rearrangement.

Refer the above for the Questions 105 to 104
105. Input: 14 35 when they came 61 48 home
How many steps will be required to complete the rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Six
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement.

Input: base 35 or gone 62 49 87 ahead

Step-1: 87 base 35 or gone 62 49 ahead
Step-2: 87 ahead base 35 or gone 62 49
Step-3: 87 ahead 62 base 35 or gone 49
Step-4: 87 ahead 62 base 49 35 or gone
Step-5: 87 ahead 62 base 49 gone 35 or
And step-5 is the last step of the following rearrangement.

Refer the above for the Questions 106 to 105
106. step-2 of an input is 75 down 16 24 farm eager 62 sky
How many more steps will be required to complete the rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement.

Input: base 35 or gone 62 49 87 ahead

Step-1: 87 base 35 or gone 62 49 ahead
Step-2: 87 ahead base 35 or gone 62 49
Step-3: 87 ahead 62 base 35 or gone 49
Step-4: 87 ahead 62 base 49 35 or gone
Step-5: 87 ahead 62 base 49 gone 35 or
And step-5 is the last step of the following rearrangement.

Refer the above for the Questions 107 to 106
107. step-3 of an input is 91 car 85 14 27 few new house
Which of the following is definitely the input?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cannot be determined
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement.

Input: base 35 or gone 62 49 87 ahead

Step-1: 87 base 35 or gone 62 49 ahead
Step-2: 87 ahead base 35 or gone 62 49
Step-3: 87 ahead 62 base 35 or gone 49
Step-4: 87 ahead 62 base 49 35 or gone
Step-5: 87 ahead 62 base 49 gone 35 or
And step-5 is the last step of the following rearrangement.

Refer the above for the Questions 108 to 107
108. Input: power fail now 52 24 75 gate 34
Which of the following steps will be the last but one?




SHOW ANSWER
Correct Ans:6
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement.

Input: base 35 or gone 62 49 87 ahead

Step-1: 87 base 35 or gone 62 49 ahead
Step-2: 87 ahead base 35 or gone 62 49
Step-3: 87 ahead 62 base 35 or gone 49
Step-4: 87 ahead 62 base 49 35 or gone
Step-5: 87 ahead 62 base 49 gone 35 or
And step-5 is the last step of the following rearrangement.

Refer the above for the Questions 109 to 108
109. Input: how was your stay 56 25 36 64
Which of the following will be step-6?




SHOW ANSWER
Correct Ans:There will be no such step
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words rearranges from the following a particular rule, the following is an illustration of input and rearrangement

Input: 52 peak 91 snow freeze 46 cold 15 high 31 73 trek

Step-1: 15 52 peak snow freeze 46 cold high 31 73 trek 91
Step-2: 15 31 52 peak snow freeze 46 cold high trek 73 91
Step-3: 15 31 46 peak snow freeze cold high trek 52 73 91
Step-4: 15 31 46 cold peak snow freeze high trek 52 73 91
Step-5: 15 31 46 cold freeze peak snow high trek 52 73 91
Step-6: 15 31 46 cold freeze high peak snow trek 52 73 91
Step-6 is the last of the rearrangement. As per the rules followed in the above steps,
find out in each of the following Questions the appropriate steps for the given input.

Refer the above for the Questions 110 to 109
110. In step-4, which of the following word/Number would be on 7th position (from the
right)




SHOW ANSWER
Correct Ans:sun
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words rearranges from the following a particular rule, the following is an illustration of input and rearrangement

Input: 52 peak 91 snow freeze 46 cold 15 high 31 73 trek

Step-1: 15 52 peak snow freeze 46 cold high 31 73 trek 91
Step-2: 15 31 52 peak snow freeze 46 cold high trek 73 91
Step-3: 15 31 46 peak snow freeze cold high trek 52 73 91
Step-4: 15 31 46 cold peak snow freeze high trek 52 73 91
Step-5: 15 31 46 cold freeze peak snow high trek 52 73 91
Step-6: 15 31 46 cold freeze high peak snow trek 52 73 91
Step-6 is the last of the rearrangement. As per the rules followed in the above steps,
find out in each of the following Questions the appropriate steps for the given input.

Refer the above for the Questions 111 to 110
111. Which of the following would be the final arrangement ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:19 37 49 ace best cut hot ice sun 67 77 83
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words rearranges from the following a particular rule, the following is an illustration of input and rearrangement

Input: 52 peak 91 snow freeze 46 cold 15 high 31 73 trek

Step-1: 15 52 peak snow freeze 46 cold high 31 73 trek 91
Step-2: 15 31 52 peak snow freeze 46 cold high trek 73 91
Step-3: 15 31 46 peak snow freeze cold high trek 52 73 91
Step-4: 15 31 46 cold peak snow freeze high trek 52 73 91
Step-5: 15 31 46 cold freeze peak snow high trek 52 73 91
Step-6: 15 31 46 cold freeze high peak snow trek 52 73 91
Step-6 is the last of the rearrangement. As per the rules followed in the above steps,
find out in each of the following Questions the appropriate steps for the given input.

Refer the above for the Questions 112 to 111
112. Which of the following would be step-1?




SHOW ANSWER
Correct Ans:19 67 hot sun best ice 49 ace 77 cut 37 83
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words rearranges from the following a particular rule, the following is an illustration of input and rearrangement

Input: 52 peak 91 snow freeze 46 cold 15 high 31 73 trek

Step-1: 15 52 peak snow freeze 46 cold high 31 73 trek 91
Step-2: 15 31 52 peak snow freeze 46 cold high trek 73 91
Step-3: 15 31 46 peak snow freeze cold high trek 52 73 91
Step-4: 15 31 46 cold peak snow freeze high trek 52 73 91
Step-5: 15 31 46 cold freeze peak snow high trek 52 73 91
Step-6: 15 31 46 cold freeze high peak snow trek 52 73 91
Step-6 is the last of the rearrangement. As per the rules followed in the above steps,
find out in each of the following Questions the appropriate steps for the given input.

Refer the above for the Questions 113 to 112
113. Which step number would be the following output?
19 37 49 ace best hot sun ice cut 67 77 83




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words rearranges from the following a particular rule, the following is an illustration of input and rearrangement

Input: 52 peak 91 snow freeze 46 cold 15 high 31 73 trek

Step-1: 15 52 peak snow freeze 46 cold high 31 73 trek 91
Step-2: 15 31 52 peak snow freeze 46 cold high trek 73 91
Step-3: 15 31 46 peak snow freeze cold high trek 52 73 91
Step-4: 15 31 46 cold peak snow freeze high trek 52 73 91
Step-5: 15 31 46 cold freeze peak snow high trek 52 73 91
Step-6: 15 31 46 cold freeze high peak snow trek 52 73 91
Step-6 is the last of the rearrangement. As per the rules followed in the above steps,
find out in each of the following Questions the appropriate steps for the given input.

Refer the above for the Questions 114 to 113
114. Input: 67 hot sun 19 best 83 ice 49 ace 77 cut 37
How many steps would be needed to complete the arrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:7
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words rearranges from the following a particular rule, the following is an illustration of input and rearrangement.

Input: age road own wire tire ink pen uni dice eat

Step-1: uni age road own wire tire ink pen eat dice
Step-2: uni own age road wire tire ink eat pen dice
Step -3: uni own ink age wire tire eat road pen dice
Step-4: uni own ink eat age wire tire road pen dice
And step four is last step on the rearrangement as, per the rulers followed in the above
steps; find out in each of the following Questions the appropriate steps for the given input.

Refer the above for the Questions 115 to 114
115. Which of the following would be step-7?




SHOW ANSWER
Correct Ans:There will be no such step as the input gets rearranged before step-7
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words rearranges from the following a particular rule, the following is an illustration of input and rearrangement.

Input: age road own wire tire ink pen uni dice eat

Step-1: uni age road own wire tire ink pen eat dice
Step-2: uni own age road wire tire ink eat pen dice
Step -3: uni own ink age wire tire eat road pen dice
Step-4: uni own ink eat age wire tire road pen dice
And step four is last step on the rearrangement as, per the rulers followed in the above
steps; find out in each of the following Questions the appropriate steps for the given input.

Refer the above for the Questions 116 to 115
116. Instep-4 of the rearrangement, if omit is related to era and rate is related to fan in a
certain way, to which of the following would ace be related to, following the same
pattern?




SHOW ANSWER
Correct Ans:gem
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words rearranges from the following a particular rule, the following is an illustration of input and rearrangement.

Input: age road own wire tire ink pen uni dice eat

Step-1: uni age road own wire tire ink pen eat dice
Step-2: uni own age road wire tire ink eat pen dice
Step -3: uni own ink age wire tire eat road pen dice
Step-4: uni own ink eat age wire tire road pen dice
And step four is last step on the rearrangement as, per the rulers followed in the above
steps; find out in each of the following Questions the appropriate steps for the given input.

Refer the above for the Questions 117 to 116
117. Which step number would be the following output?
Uncut omit gem stat ace rate era input fan cast




SHOW ANSWER
Correct Ans:2
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words rearranges from the following a particular rule, the following is an illustration of input and rearrangement.

Input: age road own wire tire ink pen uni dice eat

Step-1: uni age road own wire tire ink pen eat dice
Step-2: uni own age road wire tire ink eat pen dice
Step -3: uni own ink age wire tire eat road pen dice
Step-4: uni own ink eat age wire tire road pen dice
And step four is last step on the rearrangement as, per the rulers followed in the above
steps; find out in each of the following Questions the appropriate steps for the given input.

Refer the above for the Questions 118 to 117
118. In step-3, which of the following word would be at 6th position from the left?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rate
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words rearranges from the following a particular rule, the following is an illustration of input and rearrangement.

Input: age road own wire tire ink pen uni dice eat

Step-1: uni age road own wire tire ink pen eat dice
Step-2: uni own age road wire tire ink eat pen dice
Step -3: uni own ink age wire tire eat road pen dice
Step-4: uni own ink eat age wire tire road pen dice
And step four is last step on the rearrangement as, per the rulers followed in the above
steps; find out in each of the following Questions the appropriate steps for the given input.

Refer the above for the Questions 119 to 118
119. Input: gem stat ace cast omit fan rate uncut era input
Which of the following would be the final arrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Uncut omit input era ace cast stat rate gem fan cast
Explanation:
Workspace



Study the given information and answer the following questions:

A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement. (All the numbers are two-digit numbers and are rearranged as per some logic based on the value of the number.)

Input: win 56 32 93 bat for 46 him 28 11 give chance

Step I: 93 56 32 bat for 46 him 28 11 give chance win
Step II: 11 93 56 32 bat for 46 28 give chance win him
Step III: 56 11 93 32 bat for 46 28 chance win him give
Step IV: 28 56 11 93 32 bat 46 chance win him give for
Step V: 46 28 56 11 93 32 bat win him give for chance
Step VI: 32 46 28 56 11 93 win him give for chance bat
Step VI is the last step of the arrangement of the above input.
As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate
steps for the given input.

Refer the above for the Questions 120 to 119
120. Which step number would be the following output?
53 28 68 16 89 at 35 the here fun camp base




SHOW ANSWER
Correct Ans:V
Explanation:
The word and number arrangement machine rearranges the input with the logic that in step I, it shifts
the largest number to the left-most place and the last word coming in English alphabetical series to the
rightmost place. In step II, it shifts the smallest number to the leftmost place and the next word (in
reverse alphabetical order) to the rightmost. In step III 2nd largest number is shifted to the leftmost place
and so on.
Input: fun 89 at the 28 16 base camp 35 53 here 68
Step I: 89 fun at 28 16 base camp 35 53 here 68 the
Step II: 16 89 fun at 28 base camp 35 53 68 the here
Step III: 68 16 89 at 28 base camp 35 53 the here fun
Step IV: 28 68 16 89 at base 35 53 the here fun camp
Step V: 53 28 68 16 89 at 35 the here fun camp base
Step VI: 35 53 28 68 16 89 the here fun camp base at
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Input Output questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Input Output @ Fresherslive

This page provides important questions on Input Output along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Input Output questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Input Output Online tests. Input Output Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Input Output Test questions Online @ Fresherslive?

Input Output questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Input Output may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Input Output questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Input Output questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Input Output in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Input Output Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Input Output test or get stuck on any particular question, our Input Output test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Input Output, exercise these advanced Input Output questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Input Output Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status