Input Output Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning

Input Output Questions: Solved 406 Input Output Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Input Output Questions

A word arrangement machine when given an input line of words rearranges then following a particular rule.

The following is an illustration of Input and re-arrangement.

Input : ant rose one wide tire infall pen un dice eat

Step I : un ant rose one wide tire infall pen eat dice
Step II : un one ant rose wide tire infall eat pen dice
Step III : un one infall ant wide tire eat rose pen dice
Step IV : un one infall eat ant wide tire rose pen dice

Refer the above for the Questions 81 to 80
81. Input: gamestar ant cost orach fun race uncut eye ink
Which of the following would be step VII?




SHOW ANSWER
Correct Ans:There will be no such step as the input gets.
Explanation:
There will be no such step as the input gets.
Workspace



A word arrangement machine when given an input line of words rearranges then following a particular rule.

The following is an illustration of Input and re-arrangement.

Input : ant rose one wide tire infall pen un dice eat

Step I : un ant rose one wide tire infall pen eat dice
Step II : un one ant rose wide tire infall eat pen dice
Step III : un one infall ant wide tire eat rose pen dice
Step IV : un one infall eat ant wide tire rose pen dice

Refer the above for the Questions 82 to 81
82. Input: game star ant cost orach fun race uncut eye ink
In Step IV of the rearrangement, of orach is related to eye and os related to fun in a certain way, Which of the following would ant be related to following the same pattern?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Race
Explanation:
Input: gamestar ant cost orach fun race uncut eye ink
Step 1 : uncut game star ant orach fun race eye ink cost
Step 2 : uncut orach game star ant race eye ink fun cost
Step 3 : uncut orach ink star ant race eye game fun cost
Step 4 : uncut orach ink eye ant star race game fun cost
Step 5 : uncut orach ink eye star ant race game fun cost
Workspace



A word arrangement machine when given an input line of words rearranges then following a particular rule.

The following is an illustration of Input and re-arrangement.

Input : ant rose one wide tire infall pen un dice eat

Step I : un ant rose one wide tire infall pen eat dice
Step II : un one ant rose wide tire infall eat pen dice
Step III : un one infall ant wide tire eat rose pen dice
Step IV : un one infall eat ant wide tire rose pen dice

Refer the above for the Questions 83 to 82
83. Input: gamestar ant cost orach fun race uncut eye ink
Which step number would be the following output?
uncut orach ink eye ant star race game fun cost




SHOW ANSWER
Correct Ans:IV
Explanation:
Input: gamestar ant cost orach fun race uncut eye ink
Step 1 : uncut game star ant orach fun race eye ink cost
Step 2 : uncut orach game star ant race eye ink fun cost
Step 3 : uncut orach ink star ant race eye game fun cost
Step 4 : uncut orach ink eye ant star race game fun cost
Step 5 : uncut orach ink eye star ant race game fun cost
Workspace



A word arrangement machine when given an input line of words rearranges then following a particular rule.

The following is an illustration of Input and re-arrangement.

Input : ant rose one wide tire infall pen un dice eat

Step I : un ant rose one wide tire infall pen eat dice
Step II : un one ant rose wide tire infall eat pen dice
Step III : un one infall ant wide tire eat rose pen dice
Step IV : un one infall eat ant wide tire rose pen dice

Refer the above for the Questions 84 to 83
84. Input : gamestar ant cost orach fun race uncut eye ink
In step III, Which of the following words would be at 6th position from the left?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Star
Explanation:
Input: gamestar ant cost orach fun race uncut eye ink
Step 1 : uncut game star ant orach fun race eye ink cost
Step 2 : uncut orach game star ant race eye ink fun cost
Step 3 : uncut orach ink star ant race eye game fun cost
Step 4 : uncut orach ink eye ant star race game fun cost
Step 5 : uncut orach ink eye star ant race game fun cost
Workspace



A word arrangement machine when given an input line of words rearranges then following a particular rule.

The following is an illustration of Input and re-arrangement.

Input : ant rose one wide tire infall pen un dice eat

Step I : un ant rose one wide tire infall pen eat dice
Step II : un one ant rose wide tire infall eat pen dice
Step III : un one infall ant wide tire eat rose pen dice
Step IV : un one infall eat ant wide tire rose pen dice

Refer the above for the Questions 85 to 84
85. Input : Game star ant cost orach fun race uncut eye ink
Which of the following would be the final arrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:uncut orach ink eye ant star race gam fun cost
Explanation:
uncut orach ink eye ant star race gam fun cost
Workspace



A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step.

The following is an illustration of input and re-arrangement.

Input : suggestion 25 intimation at 83 want 52 tuner

Step I : 25 suggestion intimation at 83 want 52 tuner
Step II : 25 want suggestion intimation at 83 52 tuner
Step III : 25 want 52 suggestion intimation at 83 tuner
Step IV : 25 want 52 tuner suggestion intimation at 83
Step V : 25 want 52 tuner 83 suggestion intimation at
As per the rules followed in the above steps, Find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Refer the above for the Questions 86 to 85
86. Step II of an input is : sexual 87 zoo 48 foucault physicist 12 ant 36
How many more steps will be required to complete the rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:VI
Explanation:
Input : sexual 87 zoo 48 foucault physicist 12 ant 36
Step I : 12 sexual 87 zoo 48 foucault physicist ant 36
Step II : 12 zoo sexual 87 48 foucault physicist ant 36
Step III : 12 zoo sexual 36 87 48 foucault physicist ant
Step IV : 12 zoo sexual 36 physicist 87 48 foucault ant
Step V : 12 zoo sexual 36 physicist 48 87 foucault ant
Step VI : 12 zoo sexual 36 physicist 48 foucault 87 ant
Workspace



A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step.

The following is an illustration of input and re-arrangement.

Input : suggestion 25 intimation at 83 want 52 tuner

Step I : 25 suggestion intimation at 83 want 52 tuner
Step II : 25 want suggestion intimation at 83 52 tuner
Step III : 25 want 52 suggestion intimation at 83 tuner
Step IV : 25 want 52 tuner suggestion intimation at 83
Step V : 25 want 52 tuner 83 suggestion intimation at
As per the rules followed in the above steps, Find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Refer the above for the Questions 87 to 86
87. Step II of an input is : 48 sexual 86 87 distinctions 92 cheapest bat ant
Which of the following steps will be the last but one?




SHOW ANSWER
Correct Ans:II
Explanation:
Input : sexual 87 distinctions 92 cheapest bat 86 ant 48
Step I : 48 sexual 87 distinctions 92 cheapest bat 86 ant
Step II : 48 sexual 86 87 distinctions 92 cheapest bat ant
Step III : 48 sexual 86 distinctions 87 92 cheapest bat ant
Workspace



A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step.

The following is an illustration of input and re-arrangement.

Input : suggestion 25 intimation at 83 want 52 tuner

Step I : 25 suggestion intimation at 83 want 52 tuner
Step II : 25 want suggestion intimation at 83 52 tuner
Step III : 25 want 52 suggestion intimation at 83 tuner
Step IV : 25 want 52 tuner suggestion intimation at 83
Step V : 25 want 52 tuner 83 suggestion intimation at
As per the rules followed in the above steps, Find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Refer the above for the Questions 88 to 87
88. Step II of an input is : 48 zoo 58 car bat 86 72 dog
Which of the following is definitely the input?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cannot be determined
Explanation:
From the given step input cannot be determined
Workspace



A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step.

The following is an illustration of input and re-arrangement.

Input : suggestion 25 intimation at 83 want 52 tuner

Step I : 25 suggestion intimation at 83 want 52 tuner
Step II : 25 want suggestion intimation at 83 52 tuner
Step III : 25 want 52 suggestion intimation at 83 tuner
Step IV : 25 want 52 tuner suggestion intimation at 83
Step V : 25 want 52 tuner 83 suggestion intimation at
As per the rules followed in the above steps, Find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Refer the above for the Questions 89 to 88
89. Input : stabber house 38 65 all mead 85 58
How many steps will be required to complete the re-arrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Four
Explanation:
input : stabber house 38 65 all mead 85 58
Step I : 38 stabber house 65 all mead 85 58
Step II : 38 stabber 58 house 65 all mead 85
Step III : 38 stabber 58 mead house 65 all 85
Step IV : 38 stabber 58 mead house 65 85 all
Workspace



A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step.

The following is an illustration of input and re-arrangement.

Input : suggestion 25 intimation at 83 want 52 tuner

Step I : 25 suggestion intimation at 83 want 52 tuner
Step II : 25 want suggestion intimation at 83 52 tuner
Step III : 25 want 52 suggestion intimation at 83 tuner
Step IV : 25 want 52 tuner suggestion intimation at 83
Step V : 25 want 52 tuner 83 suggestion intimation at
As per the rules followed in the above steps, Find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Refer the above for the Questions 90 to 89
90. Step III of an Input : anabas 24 hint star 83 53 trace 67
Which of the following will be Step VI?




SHOW ANSWER
Correct Ans:anabas 24 hint 53 star 83 trace 67
Explanation:
Input : star 24 anabas 83 53 trace 67 hint
Step I : anabas star 24 83 53 trace 67 hint
Step II : anabas 24 star 83 53 trace 67 hint
Step III : anabas 24 hint star 83 53 trace 67
Step IV : anabas 24 hint 53 star 83 trace 67
Step V : anabas 24 hint 53 star 67 83 trace
Step VI : anabas 24 hint 53 star 67 trace 83
Workspace



Study the following information carefully and and answer the given questions:

Input : facebook 99 66 great 39 46 bricks sparrows

Step I : bricks facebook 99 66 great 39 46 sparrows
Step II : bricks 39 facebook 99 66 great 46 sparrows
Step III : bricks 39 facebook 46 99 66 great sparrows
Step IV : bricks 39 facebook 46 great 99 66 sparrows
Step V : bricks 39 facebook 46 great 66 99 sparrows
Step VI : bricks 39 facebook 46 great 66 sparrows 99

and Step VI is the last step of the rearrangement of the above input.
As per the riles followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Refer the above for the Questions 91 to 90
91. Step II of the Input is : anabas 24 star 83 53 trace 67 hint
How many more steps will be required to complete the rearrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Four
Explanation:
Input : star 24 anabas 83 53 trace 67 hint
Step I : anabas star 24 83 53 trace 67 hint
Step II : anabas 24 star 83 53 trace 67 hint
Step III : anabas 24 hint star 83 53 trace 67
Step IV : anabas 24 hint 53 star 83 trace 67
Step V : anabas 24 hint 53 star 67 83 trace
Step VI : anabas 24 hint 53 star 67 trace 83
Workspace



Study the following information carefully and and answer the given questions:

Input : facebook 99 66 great 39 46 bricks sparrows

Step I : bricks facebook 99 66 great 39 46 sparrows
Step II : bricks 39 facebook 99 66 great 46 sparrows
Step III : bricks 39 facebook 46 99 66 great sparrows
Step IV : bricks 39 facebook 46 great 99 66 sparrows
Step V : bricks 39 facebook 46 great 66 99 sparrows
Step VI : bricks 39 facebook 46 great 66 sparrows 99

and Step VI is the last step of the rearrangement of the above input.
As per the riles followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Refer the above for the Questions 92 to 91
92. Step II of an input is : deaccessioned 15 severalise 35 46 87 of fiat laboratory
Which of the following will definitely be the input?




SHOW ANSWER
Correct Ans:cannot be determined
Explanation:
From the given step input cannot be determined
Workspace



Study the following information carefully and and answer the given questions:

Input : facebook 99 66 great 39 46 bricks sparrows

Step I : bricks facebook 99 66 great 39 46 sparrows
Step II : bricks 39 facebook 99 66 great 46 sparrows
Step III : bricks 39 facebook 46 99 66 great sparrows
Step IV : bricks 39 facebook 46 great 99 66 sparrows
Step V : bricks 39 facebook 46 great 66 99 sparrows
Step VI : bricks 39 facebook 46 great 66 sparrows 99

and Step VI is the last step of the rearrangement of the above input.
As per the riles followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Refer the above for the Questions 93 to 92
93. Input : shopworn 45 57 95 of tired deaccession 15
Which of the following will be step IV




SHOW ANSWER
Correct Ans:deaccession 15 of 45 shopworn 57 95 tired
Explanation:
Step I : deaccession shopworn 45 57 95 of tired 15
Step II : deaccession 15 shopworn 45 57 95 of tired
Step III : deaccession 15 of shopworn 45 57 95 tired
Step IV : deaccession 15 of 45 shopworn 57 95 tired
Step V : deaccession 15 of 45 shopworn 57 tired 95
Workspace



Study the following information carefully and and answer the given questions:

Input : facebook 99 66 great 39 46 bricks sparrows

Step I : bricks facebook 99 66 great 39 46 sparrows
Step II : bricks 39 facebook 99 66 great 46 sparrows
Step III : bricks 39 facebook 46 99 66 great sparrows
Step IV : bricks 39 facebook 46 great 99 66 sparrows
Step V : bricks 39 facebook 46 great 66 99 sparrows
Step VI : bricks 39 facebook 46 great 66 sparrows 99

and Step VI is the last step of the rearrangement of the above input.
As per the riles followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Refer the above for the Questions 94 to 93
94. Input : scotland 58 46 27 oracularity banalness 64 trabeate.
Which of the following steps will be the last but one?




SHOW ANSWER
Correct Ans:IV
Explanation:
Step I : banalness scotland 58 46 27 oracularity 64 trabeate
Step II : banalness 27 scotland 58 46 oracularity 64 trabeate
Step III : banalness 27 scotland oracularity 58 46 64 trabeate
Step IV : banalness 27 scotland 46 oracularity 58 64 trabeate
Step V : banalness 27 scotland 46 oracularity 58 trabeate 64
Workspace



Study the following information carefully and and answer the given questions:

Input : facebook 99 66 great 39 46 bricks sparrows

Step I : bricks facebook 99 66 great 39 46 sparrows
Step II : bricks 39 facebook 99 66 great 46 sparrows
Step III : bricks 39 facebook 46 99 66 great sparrows
Step IV : bricks 39 facebook 46 great 99 66 sparrows
Step V : bricks 39 facebook 46 great 66 99 sparrows
Step VI : bricks 39 facebook 46 great 66 sparrows 99

and Step VI is the last step of the rearrangement of the above input.
As per the riles followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Refer the above for the Questions 95 to 94
95. Input: trabeate 58 46 24 oralchalc brushlike 64 stuart
Which of the following will be step IV ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:brushlike 24 oralchalc 46 trabeate 58 64 stuart
Explanation:
Step I : brushlike trabeate 58 46 24 oralchalc 64 stuart
Step II : brushlike 24 trabeate 58 46 oralchalc 64 stuart
Step III : brushlike 24 oralchalc trabeate 58 46 64 stuart
Step IV : brushlike 24 oralchalc 46 trabeate 58 64 stuart
Step V : brushlike 24 oralchalc 46 stuart trabeate 58 64
Step VI : brushlike 24 oralchalc 46 stuart 58 trabeate 64
Workspace



A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step.
Thefollowing is an illustration of input and rearrangement.

Input: BOOK 96 23 Money 48 will 37 our 62 Eat

Step -1: 23 Book 96 Money 48 will 37 our 62 Eat
Step-2: 23 37 Book 96 Money 48 will our 62 Eat
Step -3: 23 37 96 Book Money 48 will our 62 Eat
Step-4: 23 37 96 62 Book Money 48 will our Eat
Step-5: 23 37 96 62 48 Book Money will our Eat
Step-6: 23 37 96 62 48 Money Book will our Eat
Step-7: 23 37 96 62 48 Money our Book will Eat
Step-8: 23 37 96 62 48 Money our Eat Book will
Step-9: 23 37 96 62 48 Money Our eat will Book

Step 9 is the last step of the rearrangement
As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following Questions the appropriate step for the Input given below

Refer the above for the Questions 96 to 95
96. In step VI of the rearrangement, if '68' is related to 'running' in a certain way, which
of the following would '42' be related to, following the same pattern?




SHOW ANSWER
Correct Ans:hot
Explanation:
Workspace



A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step.
Thefollowing is an illustration of input and rearrangement.

Input: BOOK 96 23 Money 48 will 37 our 62 Eat

Step -1: 23 Book 96 Money 48 will 37 our 62 Eat
Step-2: 23 37 Book 96 Money 48 will our 62 Eat
Step -3: 23 37 96 Book Money 48 will our 62 Eat
Step-4: 23 37 96 62 Book Money 48 will our Eat
Step-5: 23 37 96 62 48 Book Money will our Eat
Step-6: 23 37 96 62 48 Money Book will our Eat
Step-7: 23 37 96 62 48 Money our Book will Eat
Step-8: 23 37 96 62 48 Money our Eat Book will
Step-9: 23 37 96 62 48 Money Our eat will Book

Step 9 is the last step of the rearrangement
As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following Questions the appropriate step for the Input given below

Refer the above for the Questions 97 to 96
97. Which step number would be the following output?
17 33 51 68 42 24 purchase word running hot earn




SHOW ANSWER
Correct Ans:VII
Explanation:
Workspace



A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step.
Thefollowing is an illustration of input and rearrangement.

Input: BOOK 96 23 Money 48 will 37 our 62 Eat

Step -1: 23 Book 96 Money 48 will 37 our 62 Eat
Step-2: 23 37 Book 96 Money 48 will our 62 Eat
Step -3: 23 37 96 Book Money 48 will our 62 Eat
Step-4: 23 37 96 62 Book Money 48 will our Eat
Step-5: 23 37 96 62 48 Book Money will our Eat
Step-6: 23 37 96 62 48 Money Book will our Eat
Step-7: 23 37 96 62 48 Money our Book will Eat
Step-8: 23 37 96 62 48 Money our Eat Book will
Step-9: 23 37 96 62 48 Money Our eat will Book

Step 9 is the last step of the rearrangement
As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following Questions the appropriate step for the Input given below

Refer the above for the Questions 98 to 97
98. In step IV, which of the following Numbers/words would be at 7th position from the
left?




SHOW ANSWER
Correct Ans:purchase
Explanation:
Workspace



A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step.
Thefollowing is an illustration of input and rearrangement.

Input: BOOK 96 23 Money 48 will 37 our 62 Eat

Step -1: 23 Book 96 Money 48 will 37 our 62 Eat
Step-2: 23 37 Book 96 Money 48 will our 62 Eat
Step -3: 23 37 96 Book Money 48 will our 62 Eat
Step-4: 23 37 96 62 Book Money 48 will our Eat
Step-5: 23 37 96 62 48 Book Money will our Eat
Step-6: 23 37 96 62 48 Money Book will our Eat
Step-7: 23 37 96 62 48 Money our Book will Eat
Step-8: 23 37 96 62 48 Money our Eat Book will
Step-9: 23 37 96 62 48 Money Our eat will Book

Step 9 is the last step of the rearrangement
As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following Questions the appropriate step for the Input given below

Refer the above for the Questions 99 to 98
99. INPUT: word 24 purchase 17 51 42 running hot 68 33 earn
Which of the following would be the last step of the arrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:IX
Explanation:
Workspace



A letter/letter combination arrangement machine when given an input of letters/letter combinations rearranges them following a particular rule in each step.

The following is an illustration of the Input and the steps of rearrangement

Input: choose not for paper te book sir

Step-1: paper choose not for te book sir
Step-2: paper choose book not for te sir
Step-3: paper choose book not for sir te
(Step-3 is the last step for this input)
As per the rules followed in the above steps, find out in the given questions the appropriate step for the given Input.

Refer the above for the Questions 100 to 99
100. In how many steps the following Input be fully arranged?
INPUT: amis goes to the bar after dinner everyday




SHOW ANSWER
Correct Ans:Five
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Input Output questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Input Output @ Fresherslive

This page provides important questions on Input Output along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Input Output questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Input Output Online tests. Input Output Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Input Output Test questions Online @ Fresherslive?

Input Output questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Input Output may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Input Output questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Input Output questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Input Output in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Input Output Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Input Output test or get stuck on any particular question, our Input Output test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Input Output, exercise these advanced Input Output questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Input Output Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status