Input Output Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning

Input Output Questions: Solved 406 Input Output Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Input Output Questions

A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement. 

Input: go now 53 39 18 for again 66 

Step 1 : 66 go now 53 39 18 for again
Step 2 : 66 again go now 53 39 18 for 
Step 3 : 66 again 53 go now 39 18 for 
Step 4 : 66 again 53 for go now 39 18 
Step 5 : 66 again 53 for 39 go now 18 
Step 6 : 66 again 53 for 39 go 18 now
 

Refer the above for the Questions 41 to 40
41. Step 2 of an input is:   94 car 86 window shut 52 31 house 

    Which of the following is definitely the input?




SHOW ANSWER
Correct Ans:cannot be determined
Explanation:
Workspace



A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement. 

Input: go now 53 39 18 for again 66 

Step 1 : 66 go now 53 39 18 for again
Step 2 : 66 again go now 53 39 18 for 
Step 3 : 66 again 53 go now 39 18 for 
Step 4 : 66 again 53 for go now 39 18 
Step 5 : 66 again 53 for 39 go now 18 
Step 6 : 66 again 53 for 39 go 18 now
 

Refer the above for the Questions 42 to 41
42. Input: how two 38 23 87 43 room over 
    Which of the following steps will be the last?




SHOW ANSWER
Correct Ans:6
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement , it is evident that in the first step one number is arranged and in the second step one word is arranged. These two steps are continued alternately till all the numbers get arranged in descending order and all the words get arranged in alphabetical order.

Given, Input :how two 38 23 87 43 room over

Step I : 87how two 38 23 43 room over
Step II :87how 43two 38 23 room over
Step III :87how 43 over two 38 23 room
Step IV :87how 43 over 38 two 23 room
Step V : 87how 43 over 38 room two 23
Step VI :87how 43 over 38 room 23 two

Therefore, Step VI is the last step.
Workspace



A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement. 

Input: go now 53 39 18 for again 66 

Step 1 : 66 go now 53 39 18 for again
Step 2 : 66 again go now 53 39 18 for 
Step 3 : 66 again 53 go now 39 18 for 
Step 4 : 66 again 53 for go now 39 18 
Step 5 : 66 again 53 for 39 go now 18 
Step 6 : 66 again 53 for 39 go 18 now
 

Refer the above for the Questions 43 to 42
43. Input: trees 18 27 desk are 91 hour zero 31 16 chairs.
    Which of the following will be step 4? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:91 are 31 chairs trees 18 27 desk hour zero 16
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement , it is evident that in the first step one number is arranged and in the second step one word is arranged. These two steps are continued alternately till all the numbers get arranged in descending order and all the words get arranged in alphabetical order.

Given, Input :trees 18 27 desk are 91 hour zero 31 16 chairs

Step I : 91trees 18 27 desk are hour zero 31 16 chairs
Step II : 91 aretrees 18 27 desk hour zero 31 16 chairs
Step III : 91 are 31trees 18 27 desk hour zero 16 chairs
Step IV :91 are 31chairs trees 18 27 desk hour zero 16
Workspace



A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement. 

Input: go now 53 39 18 for again 66 

Step 1 : 66 go now 53 39 18 for again
Step 2 : 66 again go now 53 39 18 for 
Step 3 : 66 again 53 go now 39 18 for 
Step 4 : 66 again 53 for go now 39 18 
Step 5 : 66 again 53 for 39 go now 18 
Step 6 : 66 again 53 for 39 go 18 now
 

Refer the above for the Questions 44 to 43
44. Input: chanoyu wink 24 44 57 Heinz beech 71. 
    How many steps will be required to complete the rearrangement? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:6
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement , it is evident that in the first step one number is arranged and in the second step one word is arranged. These two steps are continued alternately till all the numbers get arranged in descending order and all the words get arranged in alphabetical order.

Given, Input :chanoyu wink 24 44 57 Heinz beech 71

Step I : 71chanoyu wink 24 44 57 Heinz beech
Step II : 71beech chanoyu wink 24 44 57 Heinz
Step III : 71 beech 57chanoyu wink 24 44 Heinz
Step IV :71 beech 57chanoyu 44wink 24 Heinz
Step V :71 beech 57chanoyu 44 Heinz wink 24
Step VI : 71 beech 57chanoyu 44 Heinz 24wink

Step VI is the last step.
Therefore, Six steps are required to complete the re-arrangement.
Workspace



Study the following information to answer the questions given below it.
An electronic device when fed with the numbers, rearranges them in a particular order following certain rules.
The following is a step by step process of rearrangements for given input of numbers
Input   85 16 36 04 19 97 63 09
Step I    97 85 16 36 04 19 63 09
Step II   97 85 63 16 36 04 19 09
Step III  97 85 63 36 16 04 19 09
Step IV  97 85 63 36 19 16 04 09
Step V   97 85 63 36 19 16 09 04
(For the given input, Step V is the last step .)

Refer the above for the Questions 45 to 44
45. Input: 09 25 16 30 32 19 17 06
Which of the following output will be in Step III?




SHOW ANSWER
Correct Ans:32 30 25 09 16 19 17 06
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement, it is evident that in the first step one highest number is arranged first. Thisstep is continued till all the numbers get arranged in descending order.

Input : 09 25 16 30 32 19 17 06
Step I :32 09 25 16 30 19 17 06
Step II : 32 30 09 25 16 19 17 06
Step III : 32 30 25 09 16 19 17 06
Workspace



Study the following information to answer the questions given below it.
An electronic device when fed with the numbers, rearranges them in a particular order following certain rules.
The following is a step by step process of rearrangements for given input of numbers
Input   85 16 36 04 19 97 63 09
Step I    97 85 16 36 04 19 63 09
Step II   97 85 63 16 36 04 19 09
Step III  97 85 63 36 16 04 19 09
Step IV  97 85 63 36 19 16 04 09
Step V   97 85 63 36 19 16 09 04
(For the given input, Step V is the last step .)

Refer the above for the Questions 46 to 45
46. If the  Step  IV  is as given  below,  which  of  the following  was the input ?
Step IV   92 86 71 69 15 19 06 63 58




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cannot be determined
Explanation:
Workspace



Study the following information to answer the questions given below it.
An electronic device when fed with the numbers, rearranges them in a particular order following certain rules.
The following is a step by step process of rearrangements for given input of numbers
Input   85 16 36 04 19 97 63 09
Step I    97 85 16 36 04 19 63 09
Step II   97 85 63 16 36 04 19 09
Step III  97 85 63 36 16 04 19 09
Step IV  97 85 63 36 19 16 04 09
Step V   97 85 63 36 19 16 09 04
(For the given input, Step V is the last step .)

Refer the above for the Questions 47 to 46
47. Which of the following will be the last step for the given input?
Input: 03 31 43 22 11 09




SHOW ANSWER
Correct Ans:V
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement, it is evident that in the first step one highest number is arranged first. Thisstep is continued till all the numbers get arranged in descending order.

Input : 03 31 43 22 11 09
Step I : 43 03 31 22 11 09
Step II : 43 31 03 22 11 09
Step III : 43 31 22 03 11 09
Step IV : 43 31 22 11 03 09
Step V : 43 31 22 11 09 03

Hence ,Step V is the last step
Workspace



Study the following information to answer the questions given below it.
An electronic device when fed with the numbers, rearranges them in a particular order following certain rules.
The following is a step by step process of rearrangements for given input of numbers
Input   85 16 36 04 19 97 63 09
Step I    97 85 16 36 04 19 63 09
Step II   97 85 63 16 36 04 19 09
Step III  97 85 63 36 16 04 19 09
Step IV  97 85 63 36 19 16 04 09
Step V   97 85 63 36 19 16 09 04
(For the given input, Step V is the last step .)

Refer the above for the Questions 48 to 47
48. Which of the following will be Step V for the given input?
Input: 25 08 35 11 88 67 23 




SHOW ANSWER
Correct Ans:88 67 35 25 23 11 08
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement, it is evident that in the first step one highest number is arranged first. Thisstep is continued till all the numbers get arranged in descending order.

Input : 25 08 35 11 88 67 23
Step I : 88 25 08 35 11 67 23
Step II : 88 67 25 08 35 11 23
Step III : 88 67 35 25 08 11 23
Step IV : 88 67 35 25 23 08 11
Step V : 88 67 35 25 23 11 08
Workspace



Study the following information to answer the questions given below it.
An electronic device when fed with the numbers, rearranges them in a particular order following certain rules.
The following is a step by step process of rearrangements for given input of numbers
Input   85 16 36 04 19 97 63 09
Step I    97 85 16 36 04 19 63 09
Step II   97 85 63 16 36 04 19 09
Step III  97 85 63 36 16 04 19 09
Step IV  97 85 63 36 19 16 04 09
Step V   97 85 63 36 19 16 09 04
(For the given input, Step V is the last step .)

Refer the above for the Questions 49 to 48
49. Which of the following will be the last step for the given input?
Input: 16 09 25 27 06 05 




SHOW ANSWER
Correct Ans:II
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement, it is evident that in the first step one highest number is arranged first. Thisstep is continued till all the numbers get arranged in descending order.

Input : 16 09 25 27 06 05
Step I : 27 16 09 25 06 05
Step II : 27 25 16 09 06 05

Hence ,Step II is the last step.
Workspace



Study the following information and answer the given questions.  A word arrangement machine, when given an input line of words, rearrange them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and the steps of rearrangement.

Input: on go to for market at foot
Step I: at on go to for market foot
Step II: at foot on go to for market
Step III: at foot for on go to market
Step IV: at foot for go on to market
Step V: at foot for go market on to
(And step V is the last step for this input) As per the rules followed  in the above steps, find out in the following questions the appropriate steps for the given input

Refer the above for the Questions 50 to 49
50. Input: with he and me walk among
Which of the following steps will be the last but one?




SHOW ANSWER
Correct Ans:IV
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement , it is evident that in the first step one word is arranged according to alphabetic order. This step is continued till all the words get arranged in alphabetical order.

Given, Input :with he and me walk among

Step I : among with he and me walk
Step II : among and with he me walk
Step III : among and he with me walk
Step IV : among and he me with walk
Step V : among and he me walk with

Step V is the last step.
Thus, Step IVwill be the last but one.
Workspace



Study the following information and answer the given questions.  A word arrangement machine, when given an input line of words, rearrange them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and the steps of rearrangement.

Input: on go to for market at foot
Step I: at on go to for market foot
Step II: at foot on go to for market
Step III: at foot for on go to market
Step IV: at foot for go on to market
Step V: at foot for go market on to
(And step V is the last step for this input) As per the rules followed  in the above steps, find out in the following questions the appropriate steps for the given input

Refer the above for the Questions 51 to 50
51. Input very good you are a boy
Which of the following steps would be "a good are very you boy"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cannot be determined
Explanation:
Workspace



Study the following information and answer the given questions.  A word arrangement machine, when given an input line of words, rearrange them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and the steps of rearrangement.

Input: on go to for market at foot
Step I: at on go to for market foot
Step II: at foot on go to for market
Step III: at foot for on go to market
Step IV: at foot for go on to market
Step V: at foot for go market on to
(And step V is the last step for this input) As per the rules followed  in the above steps, find out in the following questions the appropriate steps for the given input

Refer the above for the Questions 52 to 51
52. Step I an do to on that
Which of the following would definitely be the input




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of the above
Explanation:
Workspace



Study the following information and answer the given questions.  A word arrangement machine, when given an input line of words, rearrange them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and the steps of rearrangement.

Input: on go to for market at foot
Step I: at on go to for market foot
Step II: at foot on go to for market
Step III: at foot for on go to market
Step IV: at foot for go on to market
Step V: at foot for go market on to
(And step V is the last step for this input) As per the rules followed  in the above steps, find out in the following questions the appropriate steps for the given input

Refer the above for the Questions 53 to 52
53. Input: over on go through for in
Which of the following steps will be the last step?




SHOW ANSWER
Correct Ans:IV
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement , it is evident that in the first step one word is arranged according to alphabetic order. This step is continued till all the words get arranged in alphabetical order.

Given, Input :over on go through for in

Step I : for over on go through in
Step II : for go over on through in
Step III : for go in over on through
Step IV : for go in on over through

Step IV is the last step.
Workspace



Study the following information and answer the given questions.  A word arrangement machine, when given an input line of words, rearrange them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and the steps of rearrangement.

Input: on go to for market at foot
Step I: at on go to for market foot
Step II: at foot on go to for market
Step III: at foot for on go to market
Step IV: at foot for go on to market
Step V: at foot for go market on to
(And step V is the last step for this input) As per the rules followed  in the above steps, find out in the following questions the appropriate steps for the given input

Refer the above for the Questions 54 to 53
54. Input: say he to me on road.
Which of the following will be Step III?




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of the above
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement , it is evident that in the first step one word is arranged according to alphabetic order. This step is continued till all the words get arranged in alphabetical order.

Given, Input :say he to me on road

Step I : he say to me on road
Step II : he me say to on road
Step III : he me on say to road
Workspace



55. In a certain language the string "The train will arrive in a short while" is coded as "arrive will train the while short a in". Find the code for "It will be awesome in the play area" ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:awesome be will it area play the in 
Explanation:
Workspace



Answer the questions on the basis of the information given below.

A number arrangement machine when given an input of numbers/words, rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and steps of rearrangement.

Input : when 19 will you 07 be 40 coming 62 home 100 89

Step I : be when 19 will you 07 40 coming 62 home 100 89
Step II : be 07 when 19 will you 40 coming 62 home 100 89
Step III : be 07 coming when 19 will you 40 62 home 100 89
Step IV : be 07 coming 19 when will you 40 62 home 100 89
Step V : be 07 coming 19 home when will you 40 62 100 89
Step VI : be 07 coming 19 home 40 when will you 62 100 89
Step VII : be 07 coming 19 home 40 when 62 will you 100 89
Step VIII : be 07 coming 19 home 40 when 62 will 89 you 100

This is the final arrangement and step VIII is the last step for this input.

Refer the above for the Questions 56 to 55
56. Input: next 57 problem 82 14 trend 02 purchase growth 41 

Which is the last step of above input?
 




SHOW ANSWER
Correct Ans:VII
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement , it is evident that in the first step one word is arranged and in the second step one number is arranged. These two steps are continued alternately till all the words get arranged in alphabetical order and all the numbers get arranged in ascending order.

Input : next 57 problem 82 14 trend 02 purchase growth 41
Step I: growth next 57 problem 82 14 trend 02 purchase 41
Step II: growth 02 next 57 problem 82 14 trend purchase 41
Step III: growth 02 next 14 57 problem 82 trend purchase 41
Step IV: growth 02 next 14 problem 57 82 trend purchase 41
Step V: growth 02 next 14 problem 41 57 82 trend purchase
Step VI: growth 02 next 14 problem 41 purchase 57 82 trend
Step VII: growth 02 next 14 problem 41 purchase 57 trend 82

Thus, Step VII is thelast step of given input
Workspace



Answer the questions on the basis of the information given below.

A number arrangement machine when given an input of numbers/words, rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and steps of rearrangement.

Input : when 19 will you 07 be 40 coming 62 home 100 89

Step I : be when 19 will you 07 40 coming 62 home 100 89
Step II : be 07 when 19 will you 40 coming 62 home 100 89
Step III : be 07 coming when 19 will you 40 62 home 100 89
Step IV : be 07 coming 19 when will you 40 62 home 100 89
Step V : be 07 coming 19 home when will you 40 62 100 89
Step VI : be 07 coming 19 home 40 when will you 62 100 89
Step VII : be 07 coming 19 home 40 when 62 will you 100 89
Step VIII : be 07 coming 19 home 40 when 62 will 89 you 100

This is the final arrangement and step VIII is the last step for this input.

Refer the above for the Questions 57 to 56
57. Input :  value 14 just and 22 15 time 05 
Which of the following is the last step?




SHOW ANSWER
Correct Ans:VI
Explanation:

Given, Input: value 14just and 22 15 time 05
Step 1: and value 14 just 22 15 time 05
Step 2: and 05 value 14 just 22 15 time
Step 3: and 05 just value 14 22 15 time
Step 4: and 05 just 14 value 22 15 time
Step 5: and 05 just 14 time value 22 15
Step 6: and 05 just 14 time 15 value 22

Thus the last step for the given input is Step 6.

Workspace



Answer the questions on the basis of the information given below.

A number arrangement machine when given an input of numbers/words, rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and steps of rearrangement.

Input : when 19 will you 07 be 40 coming 62 home 100 89

Step I : be when 19 will you 07 40 coming 62 home 100 89
Step II : be 07 when 19 will you 40 coming 62 home 100 89
Step III : be 07 coming when 19 will you 40 62 home 100 89
Step IV : be 07 coming 19 when will you 40 62 home 100 89
Step V : be 07 coming 19 home when will you 40 62 100 89
Step VI : be 07 coming 19 home 40 when will you 62 100 89
Step VII : be 07 coming 19 home 40 when 62 will you 100 89
Step VIII : be 07 coming 19 home 40 when 62 will 89 you 100

This is the final arrangement and step VIII is the last step for this input.

Refer the above for the Questions 58 to 57
58. Which word/number is at sixth position from left in step V of following input? 
Input: next 57 problem 82 14 trend 02 purchase growth 41 




SHOW ANSWER
Correct Ans:41
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement , it is evident that in the first step one word is arranged and in the second step one number is arranged. These two steps are continued alternately till all the words get arranged in alphabetical order and all the numbers get arranged in ascending order.

Input : next 57 problem 82 14 trend 02 purchase growth 41
Step I: growth next 57 problem 82 14 trend 02 purchase 41
Step II: growth 02 next 57 problem 82 14 trend purchase 41
Step III: growth 02 next 14 57 problem 82 trend purchase 41
Step IV: growth 02 next 14 problem 57 82 trend purchase 41
Step V: growth 02 next 14 problem 41 57 82 trend purchase

In step V, the sixth character from the left = "41"
Workspace



Answer the questions on the basis of the information given below.

A number arrangement machine when given an input of numbers/words, rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and steps of rearrangement.

Input : when 19 will you 07 be 40 coming 62 home 100 89

Step I : be when 19 will you 07 40 coming 62 home 100 89
Step II : be 07 when 19 will you 40 coming 62 home 100 89
Step III : be 07 coming when 19 will you 40 62 home 100 89
Step IV : be 07 coming 19 when will you 40 62 home 100 89
Step V : be 07 coming 19 home when will you 40 62 100 89
Step VI : be 07 coming 19 home 40 when will you 62 100 89
Step VII : be 07 coming 19 home 40 when 62 will you 100 89
Step VIII : be 07 coming 19 home 40 when 62 will 89 you 100

This is the final arrangement and step VIII is the last step for this input.

Refer the above for the Questions 59 to 58
59. Which of the following would definitely be the first step if step 2 of an input is 
Step II: and 05 just value 22 15 time 14




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cannot be determined
Explanation:
Cannot be determined because word "just" can be written anywhere in step I.
Workspace



Answer the questions on the basis of the information given below.

A number arrangement machine when given an input of numbers/words, rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and steps of rearrangement.

Input : when 19 will you 07 be 40 coming 62 home 100 89

Step I : be when 19 will you 07 40 coming 62 home 100 89
Step II : be 07 when 19 will you 40 coming 62 home 100 89
Step III : be 07 coming when 19 will you 40 62 home 100 89
Step IV : be 07 coming 19 when will you 40 62 home 100 89
Step V : be 07 coming 19 home when will you 40 62 100 89
Step VI : be 07 coming 19 home 40 when will you 62 100 89
Step VII : be 07 coming 19 home 40 when 62 will you 100 89
Step VIII : be 07 coming 19 home 40 when 62 will 89 you 100

This is the final arrangement and step VIII is the last step for this input.

Refer the above for the Questions 60 to 59
60. What will be the 4th step ?
Input : next 57 problem 82 14 trend 02 purchase growth 41 




SHOW ANSWER
Correct Ans:growth 02 next 14 problem 57 82 trend purchase 41
Explanation:
After careful analysis of the input and various steps of rearrangement , it is evident that in the first step one word is arranged and in the second step one number is arranged. These two steps are continued alternately till all the words get arranged in alphabetical order and all the numbers get arranged in ascending order.

Input : next 57 problem 82 14 trend 02 purchase growth 41
Step I: growth next 57 problem 82 14 trend 02 purchase 41
Step II: growth 02 next 57 problem 82 14 trend purchase 41
Step III: growth 02 next 14 57 problem 82 trend purchase 41
Step IV: growth 02 next 14 problem 57 82 trend purchase 41
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Input Output questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Input Output @ Fresherslive

This page provides important questions on Input Output along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Input Output questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Input Output Online tests. Input Output Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Input Output Test questions Online @ Fresherslive?

Input Output questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Input Output may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Input Output questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Input Output questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Input Output in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Input Output Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Input Output test or get stuck on any particular question, our Input Output test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Input Output, exercise these advanced Input Output questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Input Output Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status