Information Technology Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge



9 Information Technology Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Information Technology online test. Information Technology Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Information Technology Questions

1. What is the limit of characters for a tweet on Twitter 



SHOW ANSWER
Correct Ans:140
Explanation:


2. Which type of files cannot be navigated using Clip Art browser 



SHOW ANSWER
Correct Ans:MP3
Explanation:


3. Basic Interface in ISDN refers to the transmission speed of 



SHOW ANSWER
Correct Ans:144 Kbps
Explanation:


4. When a computer is turned on, a special type of absolute loader is executed known as 



SHOW ANSWER
Correct Ans:Bootstrap Loader
Explanation:


5. The maximum speed at which the data can be transmitted on each channel of a standard PCM stream is 



SHOW ANSWER
Correct Ans:64 Kbps
Explanation:


6. Which company bought the popular video teleconferencing software 'Skype' 



SHOW ANSWER
Correct Ans:Microsoft
Explanation:


7. Which company first developed the Java programming language 



SHOW ANSWER
Correct Ans:Sun Microsystems
Explanation:


8. Which web browser is provided default with a Windows machine 



SHOW ANSWER
Correct Ans:IE
Explanation:


9. Which supercomputer is developed by the Indian Scientists?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Param
Explanation:


Are you seeking for good platform for practicing Information Technology questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Information Technology @ Fresherslive

This page provides important questions on Information Technology along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Information Technology questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Information Technology Online tests. Information Technology Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Information Technology Test questions Online @ Fresherslive?

Information Technology questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Information Technology may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Information Technology questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Information Technology questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Information Technology in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Information Technology Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Information Technology test or get stuck on any particular question, our Information Technology test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Information Technology, exercise these advanced Information Technology questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Information Technology Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.