Indian History: Solved 156 Indian History Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Indian History Questions

141. The saint from Gujarat who preached non-sectarianism in medieval India was ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Raghunandan
Explanation:


142. Who was the first women ruler of Delhi?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Razia Begum
Explanation:


143. Which among the following was the great centre of trade and commerce in India in the Gupta period?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tamralipti
Explanation:


144. When was Guru Nanak Dev born?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1469
Explanation:


145. Fa-hien visited India in ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:399-411 A.D.
Explanation:


146. The Jallianwala Bagh Massacre took place during the Viceroyalty of ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lord Chelmsford
Explanation:


147. Changez Khan was a ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mongal
Explanation:


148. In which of the following States are the Ajanta caves situated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maharashtra
Explanation:


149. Who was the first woman President of the Indian National Congress?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Annie Besant
Explanation:
Annie Besant was the first woman president of INC where sarojini Naidu was the first Indian woman president of INC. There are six members of Nehru–Gandhi family who have been Congress Presidents.


150. Fascism believed in leadership of ___________ 




SHOW ANSWER
Correct Ans:One man
Explanation:


151. Who was the founder of the City of Agra? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sikandar Lodi
Explanation:


152. When and where was the All India Kisan Sabha formed?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1936 - Luckw
Explanation:


153. When did the British make English the medium of instruction in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1835
Explanation:


154. Which freedom fighter was the author of the book "An Introduction of the Dreamland"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bhagat Singh
Explanation:


155. "Kings are made for Public; Public is not made for King" - who made this statement during the national movement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dadabhai Naoroji
Explanation:


156. The first and only Bharat Mata Mandir was constructed in 1930s in ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Varanasi
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Indian History questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Indian History @ Fresherslive

This page provides important questions on Indian History along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Indian History questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Indian History Online tests. Indian History Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Indian History Test questions Online @ Fresherslive?

Indian History questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Indian History may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Indian History questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Indian History questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Indian History in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Indian History Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Indian History test or get stuck on any particular question, our Indian History test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Indian History, exercise these advanced Indian History questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Indian History Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.





FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.