Idioms and phrases Questions and Answers updated daily – English

Idioms and phrases Questions: Solved 453 Idioms and phrases Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Idioms and phrases Questions

A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 121 to 120
121. People who do not lay out their money carefully, soon come to grief. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:spend
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 122 to 121
122. "I take thee at thy word",said Romeo to Juliet. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:truly believe you
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 123 to 122
123. Laying off thousands of workers is inevitable under the new economic policy.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dismissal from jobs of
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 124 to 123
124. The Government claims that indian industry is progressing by leaps and bounds.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:at a rapid pace
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 125 to 124
125. The young engineer was hauled up for spilling the beans about the new project to the competitor,  




SHOW ANSWER
Correct Ans:revealing the information indiscreetly
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 126 to 125
126. The principle has to carry out the orders issued by the higher authorities. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:execute
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 127 to 126
127. The lawyer asked his assistant to collect the details regarding the pros and cons of the case   




SHOW ANSWER
Correct Ans:weak and strong
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 128 to 127
128. The teacher cuts to take into account the advice given by elders.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:to consider
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 129 to 128
129. He was confident that all his present sufferings will soon blow over.




SHOW ANSWER
Correct Ans:pass off
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 130 to 129
130. The company has run into a lot of debts. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:incurred
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 131 to 130
131. The teacher announced that she had no blue-eyed boys in the class. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:favourites
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 132 to 131
132. Many young artists were dropping names at the party to impress the gathering.




SHOW ANSWER
Correct Ans:hinting at high connections
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 133 to 132
133. The day I graduated was a red letter day for me. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:an important day
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 134 to 133
134. Ha has a bone to pick with his cousin.




SHOW ANSWER
Correct Ans:difference of opinion
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 135 to 134
135. Our house is within a stone's throw from the Red Building.




SHOW ANSWER
Correct Ans:very near to
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 136 to 135
136. The Passing of anti-defection law struck a chill to the heart of every opportunistic legislator.




SHOW ANSWER
Correct Ans:aroused fear
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 137 to 136
137. In the securities scam, the national credibility was at stake. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:in danger
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 138 to 137
138. The ruling party has been warned not to play to the gallery.




SHOW ANSWER
Correct Ans:to seek to win approval.
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 139 to 138
139. You have to read between the lines to understand most of the symbolic writing.




SHOW ANSWER
Correct Ans:understand the hidden meaning
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 140 to 139
140. He is accused of sitting on the fence.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:hesitating which side to take
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Idioms and phrases questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Idioms and phrases @ Fresherslive

This page provides important questions on Idioms and phrases along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Idioms and phrases questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Idioms and phrases Online tests. Idioms and phrases Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Idioms and phrases Test questions Online @ Fresherslive?

Idioms and phrases questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Idioms and phrases may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Idioms and phrases questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Idioms and phrases questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Idioms and phrases in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Idioms and phrases Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Idioms and phrases test or get stuck on any particular question, our Idioms and phrases test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Idioms and phrases, exercise these advanced Idioms and phrases questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Idioms and phrases Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status