Idioms and phrases Questions and Answers updated daily – English

Idioms and phrases Questions: Solved 453 Idioms and phrases Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Idioms and phrases Questions

A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 101 to 100
101. The prodigal son was left high and dry by his friends, when he lost all his money.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:neglected
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 102 to 101
102. We tend to take it for granted the conveniences of modern life.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:to accept readily
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 103 to 102
103. Our principal is not a man to mince matters.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:to confuse issues
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 104 to 103
104. Syria is now currying favour with Americ.     




SHOW ANSWER
Correct Ans:ingratiating itself with
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 105 to 104
105. The Rajput warriors set their face against the invader. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:opposed strongly
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 106 to 105
106. Don't worry about the silly row. It was just a storm in a teacup. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:commotion over a trivial matter
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 107 to 106
107. All his ventures went to the winds. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:became well-known
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 108 to 107
108. Ins and outs  




SHOW ANSWER
Correct Ans:full details
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 109 to 108
109. A white elephant.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:a costly but useless possession
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 110 to 109
110. The officer is fed up with plaints made against the clerk. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:annoyed
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 111 to 110
111. He is not in the good books of his boss.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:in favour with
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 112 to 111
112. He amassed his wealth through sharp practices.




SHOW ANSWER
Correct Ans:dishonest means
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 113 to 112
113. In high spirits  




SHOW ANSWER
Correct Ans:full of hope and enthusiasm
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 114 to 113
114. When the Inspector entered the class some of the students shook in their shoes. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:trembled with fear
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 115 to 114
115. Fits and starts 




SHOW ANSWER
Correct Ans:not regularly
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 116 to 115
116. The bus had a close shave as its driver swerved to the right a split second before the oncoming truck could run into it.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:narrow escape
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 117 to 116
117. The beleaguered politician was anxious to set the record straight. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:give a correct account
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 118 to 117
118. The village headman pretends to be a good samaritan.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:a helpful person
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 119 to 118
119. There is a lot of bad blood between them. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:angry feeling
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 120 to 119
120. Having bought the house, they decided to go the whole hog and buy all the furniture needed.




SHOW ANSWER
Correct Ans:to do it completely
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Idioms and phrases questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Idioms and phrases @ Fresherslive

This page provides important questions on Idioms and phrases along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Idioms and phrases questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Idioms and phrases Online tests. Idioms and phrases Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Idioms and phrases Test questions Online @ Fresherslive?

Idioms and phrases questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Idioms and phrases may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Idioms and phrases questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Idioms and phrases questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Idioms and phrases in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Idioms and phrases Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Idioms and phrases test or get stuck on any particular question, our Idioms and phrases test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Idioms and phrases, exercise these advanced Idioms and phrases questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Idioms and phrases Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status