Idioms and phrases Questions and Answers updated daily – English

Idioms and phrases Questions: Solved 453 Idioms and phrases Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Idioms and phrases Questions

A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 61 to 60
61. He visits the doctor off and on.




SHOW ANSWER
Correct Ans:occasionally
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 62 to 61
62. Don't thrust your nose into my affairs.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Meddle officiously in
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 63 to 62
63. Some people now wonder whether we just pay lip-service or genuinely subscribe to democracy.




SHOW ANSWER
Correct Ans:show only outward respect
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 64 to 63
64. I felt like a fish out of water among all those business tycoons.




SHOW ANSWER
Correct Ans:uncomfortable
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 65 to 64
65. His friends let him down.




SHOW ANSWER
Correct Ans:failed
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 66 to 65
66. Sanjay was the real power behind the throne and all politicians were aware of this.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The person who had the real control and power
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 67 to 66
67. To call it a day 




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of these
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 68 to 67
68. To put up with 




SHOW ANSWER
Correct Ans:to tolerate
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 69 to 68
69. To face the music 




SHOW ANSWER
Correct Ans:to bear the consequences
Explanation:
Toface the music -to accept consequences, to own up to the responsibility created by one’s actions.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 70 to 69
70. Yeoman‘s service  




SHOW ANSWER
Correct Ans:hard work
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 71 to 70
71. To take to heart 




SHOW ANSWER
Correct Ans:to grieve over
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 72 to 71
72. My friend turned a deaf ear to my tale of loss and refused to help me. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:paid no heed
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 73 to 72
73. The possession of Jerusalem is a bone of contention between Israel and Palestine.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:a subject of dispute
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 74 to 73
74. John had to stand on his feet very early in his life. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:to be independent
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 75 to 74
75. Benjamin works by fits and starts.




SHOW ANSWER
Correct Ans:enthusiastically
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 76 to 75
76. Helena was over head and ears in love with Demetrius.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:completely
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 77 to 76
77. When they were surrounded from all sides, the dacoits laid down their arms.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:surrendered
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 78 to 77
78. When trade was brisk, he worked hard and made his fortune; he believes in making hay while the sun shines.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:taking advantage of a favourable opportunity
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 79 to 78
79. As usual he is blowing his own trumpet.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:praising himself
Explanation:
Blowing his own trumpet -to talk about oneself or one's achievements especially in a way that shows that one is proud or too proud.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 80 to 79
80. I trust you will bear with me a few minutes more.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:have patience with
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Idioms and phrases questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Idioms and phrases @ Fresherslive

This page provides important questions on Idioms and phrases along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Idioms and phrases questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Idioms and phrases Online tests. Idioms and phrases Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Idioms and phrases Test questions Online @ Fresherslive?

Idioms and phrases questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Idioms and phrases may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Idioms and phrases questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Idioms and phrases questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Idioms and phrases in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Idioms and phrases Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Idioms and phrases test or get stuck on any particular question, our Idioms and phrases test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Idioms and phrases, exercise these advanced Idioms and phrases questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Idioms and phrases Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status