Idioms and phrases Questions and Answers updated daily – English

Idioms and phrases Questions: Solved 453 Idioms and phrases Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Idioms and phrases Questions

A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 41 to 40
41. Stand corrected




SHOW ANSWER
Correct Ans:To admit that one has been wrong
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 42 to 41
42. apple of my eye




SHOW ANSWER
Correct Ans:favourite person
Explanation:
apple of eye means the person of whom one is extremely fond, favorite, loving; most favourite person; someone most cherished
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 43 to 42
43. It's old wisdom that we need time after a breakup to recoup, to pull ourselves together.




SHOW ANSWER
Correct Ans:calm down
Explanation:
pull yourself together means to become calm and behave normally again after being angry or upset.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 44 to 43
44. Whiter than white




SHOW ANSWER
Correct Ans:Completely honest
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 45 to 44
45. In spite of all his brag he had to eat a humble pie.




SHOW ANSWER
Correct Ans:To apologize humbly
Explanation:
To eat a humble pie' means 'to apologize and face humiliation for a serious error'.
Workspace



46. In the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the phrase.

To go ballistic




SHOW ANSWER
Correct Ans:to become irrationally enraged
Explanation:
To go ballistic means to become irrationally enraged. Thus, option A is the correct meaning.
Workspace



47. In the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the phrase.

We should give a wide berth to bad characters.




SHOW ANSWER
Correct Ans:keep away from
Explanation:
to give someone or something a wide berth: to keep a reasonable distance from someone or something; to steer clear (of someone or something). Option E is hence the correct answer.
Workspace



48. In the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the phrase.

Going places




SHOW ANSWER
Correct Ans:Talented and successful
Explanation:
Going places means Talented and successful.
Workspace



49. In the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the phrase.

Flies off at a tangent




SHOW ANSWER
Correct Ans:Start discussing something irrelevant
Explanation:
Flies off at a tangent means Start discussing something irrelevant.
Workspace



50. In the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the phrase.

Royal shaft




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bad or unfair treatment
Explanation:
Royal shaft-Bad or unfair treatment
Workspace



51. In the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the phrase.

Cut the Mustard




SHOW ANSWER
Correct Ans:Meeting expectations
Explanation:
Cut The Mustard-Meeting expectations
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 52 to 51
52. The dishwasher is making a funny noise. Something must be out of whack




SHOW ANSWER
Correct Ans:Flawed
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 53 to 52
53. The presentation at the national conference was extremely important for the company. We sailed through it.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Thrived
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 54 to 53
54. I invited a friend to go to a street market by my house where they served some real good Japanese food. My friend's mom wanted to pay for her daughter's meal, but I insisted on paying for both our meals myself, her mom finally said: Ok, as long as we go Dutch next time. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:we divide the costs
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 55 to 54
55. You can't sit on the fence any longer - you have to decide whose side you're on. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ambivalent
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 56 to 55
56. A new motorway was planned but a group of ecologists managed to put a spanner in the works




SHOW ANSWER
Correct Ans:hobble
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 57 to 56
57. Good Samaritan




SHOW ANSWER
Correct Ans:Good person who help all
Explanation:
Example : He is a Good Samaritan because he helps all.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 58 to 57
58. Give up the ghost




SHOW ANSWER
Correct Ans:to pass away
Explanation:
Example : After a long illness he gave up the ghost last week.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 59 to 58
59. The robber took to his heels when the police arrived. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:ran off
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 60 to 59
60. The recent film "Secular India" has tried to keep the pot of Muslim women's Bill boiling




SHOW ANSWER
Correct Ans:Keep a controversy alive
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Idioms and phrases questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Idioms and phrases @ Fresherslive

This page provides important questions on Idioms and phrases along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Idioms and phrases questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Idioms and phrases Online tests. Idioms and phrases Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Idioms and phrases Test questions Online @ Fresherslive?

Idioms and phrases questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Idioms and phrases may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Idioms and phrases questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Idioms and phrases questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Idioms and phrases in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Idioms and phrases Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Idioms and phrases test or get stuck on any particular question, our Idioms and phrases test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Idioms and phrases, exercise these advanced Idioms and phrases questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Idioms and phrases Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status