Idioms and phrases Questions and Answers updated daily – English

Idioms and phrases Questions: Solved 453 Idioms and phrases Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Idioms and phrases Questions

In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 421 to 420
421. Since the company has lost a good deal of time and money, you will have to make good the loss.




SHOW ANSWER
Correct Ans:compensate for the loss
Explanation:
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 422 to 421
422. Ashok had all fair­ weather friends.




SHOW ANSWER
Correct Ans:friends who desert you in difficulties
Explanation:
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 423 to 422
423. The chairman tried to get his point across, but the members just wouldn't listen




SHOW ANSWER
Correct Ans:make them understand
Explanation:
Workspace



Which of the following word is the closest meaning for the given word ?


Refer the above for the Questions 424 to 423
424. At logger heads




SHOW ANSWER
Correct Ans:to be at strife
Explanation:
Strife means quarrel, contention, dispute, fight, conflict etc.
Example: All three brothers are at loggerheads because of land dispute
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 425 to 424
425. As fit as a fiddle




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of above
Explanation:
Means Strong and healthy Example: He has recovered from illness and now he is as fit as a fiddle.
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 426 to 425
426. Above board




SHOW ANSWER
Correct Ans:honest and straightforward
Explanation:
Example: Shikha is very popular for her above board conduct.
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 427 to 426
427. Raju had given up doing exercise after surgery




SHOW ANSWER
Correct Ans:stopped
Explanation:
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 428 to 427
428. She bought her new house for a song.




SHOW ANSWER
Correct Ans:very cheaply
Explanation:
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 429 to 428
429. The rules of the deal are set for thin the brochure.




SHOW ANSWER
Correct Ans:stated
Explanation:
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 430 to 429
430. The meeting has been put off indefinitely




SHOW ANSWER
Correct Ans:postponed
Explanation:
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 431 to 430
431. He takes leave once in a blue moon




SHOW ANSWER
Correct Ans:rarely
Explanation:
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 432 to 431
432. The car in the backyard is proving to be a white elephant.




SHOW ANSWER
Correct Ans:costly and useless possession
Explanation:
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 433 to 432
433. They say, join the Army to drink life to the less.




SHOW ANSWER
Correct Ans:to have a life full of adventures
Explanation:
Workspace



Which of the following word is the closest meaning for the given word ?


Refer the above for the Questions 434 to 433
434. Apple Pie Order




SHOW ANSWER
Correct Ans:In perfect order
Explanation:
Example: On the eve of inspection everything was kept in apple pie order.
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 435 to 434
435. At close quarters




SHOW ANSWER
Correct Ans:close examinations
Explanation:
Example: Real friends never leave us alone in close quarters.
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 436 to 435
436. All in all




SHOW ANSWER
Correct Ans:Most important
Explanation:
Example: As she is only girl in a big family, so she is all in all in her home.
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 437 to 436
437. He was down in the mouth as he was defeated in the elections.




SHOW ANSWER
Correct Ans:very depressed
Explanation:
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 438 to 437
438. A Prime Minister cannot ride roughshod over him ministerial colleagues for long




SHOW ANSWER
Correct Ans:be high handed with
Explanation:
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 439 to 438
439. The noble man gave up the ghost.




SHOW ANSWER
Correct Ans:died
Explanation:
Workspace



In the following questions, four alternatives are given for the Idiom / Phrase bolded in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase and mark it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 440 to 439
440. We know that he is the one responsible for the discord but as he is well connected all we can do is send him to Coventry.




SHOW ANSWER
Correct Ans:boycott him
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Idioms and phrases questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Idioms and phrases @ Fresherslive

This page provides important questions on Idioms and phrases along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Idioms and phrases questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Idioms and phrases Online tests. Idioms and phrases Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Idioms and phrases Test questions Online @ Fresherslive?

Idioms and phrases questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Idioms and phrases may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Idioms and phrases questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Idioms and phrases questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Idioms and phrases in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Idioms and phrases Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Idioms and phrases test or get stuck on any particular question, our Idioms and phrases test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Idioms and phrases, exercise these advanced Idioms and phrases questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Idioms and phrases Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status