Idioms and phrases Questions and Answers updated daily – English

Idioms and phrases Questions: Solved 453 Idioms and phrases Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Idioms and phrases Questions

21. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
To turn down




SHOW ANSWER
Correct Ans:Reject
Explanation:
To turn down' means a rejection or refusal. Hence 'Reject' is the most suitable response.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 22 to 21
22. Funny how you can get a bee in your bonnet about the most unlikely matters.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Obsessed with an idea
Explanation:
A bee in your bonnet - To talk incessantly about something one thinks is important.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 23 to 22
23. The trainees fell all over themselves to praise the boss"™s speech.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Overly enthusiastic
Explanation:
Fell all over themselves - Rush eagerly and awkwardly to do something.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 24 to 23
24. I know you don't like this accessory very much, but it is a gift; you should not look a gift horse in the mouth.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Don't find fault with a gift
Explanation:
Not look a gift horse in the mouth - Find fault with something that has been received as a gift or favour.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 25 to 24
25. He spoke with the fervor of discovery, unaware that he was reinventing the wheel.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wasting time
Explanation:
Reinventing the wheel - To waste one's time working on creating something that has already been created by someone else.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 26 to 25
26. After decades of neglect, Delhi's government schools are finally making a fresh start with much-needed improvements to facilities and teaching methods.




SHOW ANSWER
Correct Ans:turning the page
Explanation:
Turning the page - To move on to new involvements or activities; to make a fresh start.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 27 to 26
27. So many people are trying to quit smoking that I might as well jump on the bandwagon and quit as well.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Join a popular trend or activity
Explanation:
Jump on the bandwagon - to support a cause only because it is popular to do so.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 28 to 27
28. Every trick in the book




SHOW ANSWER
Correct Ans:Try every possible way
Explanation:
The idiom Every trick in the book means 'Try every possible way.'
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 29 to 28
29. To catch a tartar  




SHOW ANSWER
Correct Ans:To catch a dangerous person
Explanation:
The idiom to catch a tartar means to deal with someone or something that proves unexpectedly troublesome or powerful.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 30 to 29
30. Through thick and thin




SHOW ANSWER
Correct Ans:Under all circumstances
Explanation:
Through thick and thin - Under all circumstances, no matter how difficult.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 31 to 30
31. A drop in the bucket




SHOW ANSWER
Correct Ans:A very small amount compared with what is needed.
Explanation:
A drop in the bucket – A very small amount compared with what is needed or expected.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 32 to 31
32. To break the back of anything




SHOW ANSWER
Correct Ans:Perform the most difficult part
Explanation:
To break the back of anything means to perform the most difficult part.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 33 to 32
33. get on someone's nerves




SHOW ANSWER
Correct Ans:to annoy someone a lot
Explanation:
get on someone's nerves means to annoy someone a lot or to irritate a person.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 34 to 33
34. It takes two to tango




SHOW ANSWER
Correct Ans:actions or communications need more than one person
Explanation:
It takes two to tango means Actions or communications need more than one person.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 35 to 34
35. Take a leaf out of one"™s book




SHOW ANSWER
Correct Ans:Imitate one
Explanation:
Take a leaf out of one’s book means imitate or emulate someone in a particular way.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 36 to 35
36. To get bent out of shape




SHOW ANSWER
Correct Ans:To get upset
Explanation:
The idiom/phrase to get bent out of shape means to take offense or become angry.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 37 to 36
37. Give someone the benefit of the doubt




SHOW ANSWER
Correct Ans:Trust what someone says
Explanation:
The idiom/phrase give someone the benefit of the doubt means to decide that you will believe someone, even though you are not sure that what the person is saying is true.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 38 to 37
38. Balloon goes up




SHOW ANSWER
Correct Ans:A situation turning unpleasant/serious
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 39 to 38
39. The royal road




SHOW ANSWER
Correct Ans:An easy way
Explanation:
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 40 to 39
40. Feel blue




SHOW ANSWER
Correct Ans:In trouble/depressed
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Idioms and phrases questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Idioms and phrases @ Fresherslive

This page provides important questions on Idioms and phrases along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Idioms and phrases questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Idioms and phrases Online tests. Idioms and phrases Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Idioms and phrases Test questions Online @ Fresherslive?

Idioms and phrases questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Idioms and phrases may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Idioms and phrases questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Idioms and phrases questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Idioms and phrases in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Idioms and phrases Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Idioms and phrases test or get stuck on any particular question, our Idioms and phrases test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Idioms and phrases, exercise these advanced Idioms and phrases questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Idioms and phrases Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status