Idioms and phrases Questions and Answers updated daily – English

Idioms and phrases Questions: Solved 453 Idioms and phrases Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Idioms and phrases Questions

1. In the given question, a statement with a blank is given. Fill the blank with the most suitable idiom/phrase to make the statement meaningful and complete

Don't you think you _________ by not showing up at the meeting you underwent so much of trouble to organize?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Burnt Bridges
Explanation:
Burnt bridges- to destroy one's path, connections, reputation, opportunities, etc., particularly intentionally.
Workspace



2. In the given question, a statement with a blank is given. Fill the blank with the most suitable idiom/phrase to make the statement meaningful and complete.

Never was there a time when I did not _________ to help them; but now as I seek their support, they don"™t even have the courtesy to offer the least possible help.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bend over backwards
Explanation:
Bend over backwards - make every effort to achieve something, especially to be fair or helpful.
Workspace



3. In the following question a part of the sentence is given in bold, it is then followed by four sentences which try to explain the meaning of the idiom/phrase given in bold. Choose the alternative from the four given below each question which explains the meaning of the phrase correctly without altering the meaning of the sentence given as question. If none of the sentence explains the meaning of the highlighted phrase, choose option (e) i.e., 'none of these' as your answer choice.

Experts opine that India has a solar rooftop power potential of up to 400 GW. The way ahead is to have institutional channel partners to rev up rooftop capacity.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Experts moot that India has a solar rooftop power potential of upto 400 GW. Institutional channel partners have to increase the roof top capacity in order to advance.
Explanation:
Rev up - to increase the rate of or speed of something. Therefore, the only statement that complies with the statement in question is statement (A).
Workspace



4. In the following question a part of the sentence is given in bold, it is then followed by four sentences which try to explain the meaning of the idiom/phrase given in bold. Choose the alternative from the four given below each question which explains the meaning of the phrase correctly without altering the meaning of the sentence given as question. If none of the sentence explains the meaning of the highlighted phrase, choose option (e) i.e., 'none of these' as your answer choice.

ICICI Bank's troubles are rooted in a 2016 complaint by an investor alleging a quid pro quo deal between Ms. Kochhar's immediate family members and the Videocon group, which got a Rs. 3250 crore loan from it.




SHOW ANSWER
Correct Ans:ICICI bank got in trouble after an investor accused that the deal between Ms. Kochhar's immediate family members and the Videocon group was a result of a undue favour granted that got a sum amount of Rs. 3250 crore loan from it.
Explanation:
Pro quo - Granting undue favor to someone in return for something.Therefore, the only statement that complies with the statement in the question is statement (A).
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 5 to 4
5. They go to the beach when they should be hitting the books and then they wonder why they get low marks.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Studying
Explanation:
Hitting the books - to study in a serious and determined way.
Workspace



A given statement contains few words/phrases printed in bold, choose the correct option which is grammatically correct and conveys equivalent meaning for the bold text in the given statement.

Refer the above for the Questions 6 to 5
6. The spring stock came to hand last week.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Arrived
Explanation:
Come to hand - received or arrive.
Workspace



7. Given below are some idioms/phrases followed by four alternative meanings to each . Choose the response which is the most appropriate expression.

To cut the wool off a sheep or other animal.




SHOW ANSWER
Correct Ans:to shear
Explanation:
Mow = cut down (grass) with a machine.

Prune = to cut off branches from a tree, bush, or plant, especially so that it will grow better

Pare = trim (something) by cutting away its outer edges.

Shear = cut the wool off (a sheep or other animal).
Workspace



8. Given below are some idioms/phrases followed by four alternative meanings to each . Choose the response which is the most appropriate expression.

To give the devil his due




SHOW ANSWER
Correct Ans:To give credit to even a notorious person
Explanation:
The idiom "give the devil his due" means to give credit to an opponent’s merits, grudgingly or not; the acclamation of some goodness in a bad person, thing or situation. Second Option correctly explains the meaning of the idiom.
Workspace



9. Given below are some idioms/phrases followed by four alternative meanings to each . Choose the response which is the most appropriate expression.

Keep one's powder dry




SHOW ANSWER
Correct Ans:To remain cautious
Explanation:
The idiom "keep one's powder ready" means to remain cautious and ready for a possible emergency. Thus, Second option is the correct choice.
Workspace



10. Given below are some idioms/phrases followed by four alternative meanings to each . Choose the response which is the most appropriate expression.

A Doubting Thomas




SHOW ANSWER
Correct Ans:A habitually doubtful person
Explanation:
The idiom "a Doubting Thomas" is used for someone who has a habitually doubtful nature. Thus, First option is the correct choice.
Workspace



11. Given below are some idioms/phrases followed by four alternative meanings to each . Choose the response which is the most appropriate expression.

Of the first water




SHOW ANSWER
Correct Ans:Of the best quality
Explanation:
The idiom "of the first water" means of the highest quality. So, Fourth option is the correct answer.
Workspace



12. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
To nail one"™s colours to the mast




SHOW ANSWER
Correct Ans:To refuse to surrender
Explanation:
The idiom "nail one’s colours to the mast" means to refuse to admit defeat; to refuse to surrender. Hence, Second option is the right answer.
Workspace



13. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
To turn the table




SHOW ANSWER
Correct Ans:To change the result miraculously
Explanation:
The idiom "turn the table" means to change a situation so that you now have an advantage over someone who previously had an advantage over you. Second Option explains the correct meaning of the idiom.
Workspace



14. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
To rule the roost




SHOW ANSWER
Correct Ans:To domineer
Explanation:
The idiom 'rule the roost' means to be the person who makes all the decisions in a group. The verb "domineer" means to try to gain control over other people actions unfairly. Therefore, First option is the correct answer.
Workspace



15. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
Between the devil and the deep sea




SHOW ANSWER
Correct Ans:In a dilemma
Explanation:
Between the devil and the deep sea means to have two choices that are both equally unpleasant or not convenient. The same idea is expressed by "being in dilemma". Dilemma means a situation in which a difficult choice has to be made between two or more alternatives, especially ones that are equally undesirable.
Workspace



16. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
To go beyond




SHOW ANSWER
Correct Ans:To exceed
Explanation:
The idiom "go beyond" means to do more than is expected or required, to exceed. Thus, Fourth option is the correct answer.
Workspace



17. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
Make merry




SHOW ANSWER
Correct Ans:To enjoy yourself
Explanation:
The idiom "make marry" means to have fun and enjoy yourself. Thus, Second option conveys the correct meaning of the idiom.
Workspace



18. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
Fall through




SHOW ANSWER
Correct Ans:Be unsuccessful.
Explanation:
The phrase ‘fall through’ means ‘to come to nothing; to fail’. Thus, first option conveys the correct meaning of the phrase.
Workspace



19. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
To fall flat




SHOW ANSWER
Correct Ans:To collapse
Explanation:
The idiom "fall flat" means to have not effect or to fail to produce the intended results. "To collapse" means to fall down due to having no strength. Out of the given alternatives, First option reflects the closest meaning of the idiom. So, it is the correct answer.
Workspace



20. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
To let the grass grow under one"™s feet




SHOW ANSWER
Correct Ans:To idle away the time; to delay and linger
Explanation:
The idiom "let the grass grow under one's feet" means to wait before doing something or to do something slowly. Out of the given alternatives, Fourth option defines the meaning of the given idiom correctly.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Idioms and phrases questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Idioms and phrases @ Fresherslive

This page provides important questions on Idioms and phrases along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Idioms and phrases questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Idioms and phrases Online tests. Idioms and phrases Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Idioms and phrases Test questions Online @ Fresherslive?

Idioms and phrases questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Idioms and phrases may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Idioms and phrases questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Idioms and phrases questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Idioms and phrases in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Idioms and phrases Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Idioms and phrases test or get stuck on any particular question, our Idioms and phrases test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Idioms and phrases, exercise these advanced Idioms and phrases questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Idioms and phrases Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status