Highways Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Highways Questions: Solved 44 Highways Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Highways Questions

21. National Highways no 203 connects from:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bhubaneswar – Puri
Explanation:
Workspace



22. Which of the following is not correctly matched?




SHOW ANSWER
Correct Ans:NH27 Allahabad - Jabalpur
Explanation:
Workspace



23. Match the following:
National Highway——-Cities Connected
1. NH3 1. Agra-Mumbai
2. NH 6 2. Jabalpur-Jaipur
3. NH 9 3. Kolkata-Hazira
4. NH 12 4. Pune-Machilipatnam




SHOW ANSWER
Correct Ans:1 3 4 2
Explanation:
Workspace



24. Which one of the following is not situated along the Grand Trunk Road?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lucknow
Explanation:
Workspace



25. Which among the following National Highway routes is the longest?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kolkata-Hajira
Explanation:
Workspace



26. Put the following states in the decreasing order by length of surfaced roads:
1. Maharashtra
2. Karnataka
3. Tamil Nadu
4. Uttar Pradesh




SHOW ANSWER
Correct Ans:4, 1,2, 3
Explanation:
Workspace



27. With reference to National Highways Development Project (NHDP), consider the following statements:
1. Belgaum and Nellore lie on the Golden Quadrilateral.
2. Vadodara and Jhansi lie on the East -West Corridor.
3. Ambala and Kanpur lie on the North -South Corridor.
Which of these statements is/are correct?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1 only
Explanation:
Workspace



28. Which from the following towns is not on the ”Golden Quadrilateral” being created for the roads-infrastructure of the country?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jabalpur
Explanation:
Workspace



29. Which of the following towns is not on the "Golden Quadrilateral" being created for the roads infrastructure of the country?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Vishakhapatnam
Explanation:
Workspace



30. The 'Grand Trunk Road' connects:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tirupati and Ludhiana
Explanation:
Workspace



31. Match the following:
National Highways—- Cities
1. NH1 1. Delhi-Kolkata
2. NH Mumbai-Agra
3. NH3 3. Chennai-Thane
4. Delhi-Amritsar—D. NH4




SHOW ANSWER
Correct Ans:4 1 2 3
Explanation:
Workspace



32. Which type of roads covers the maximum length in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:District Roads
Explanation:
Workspace



33. In India about what percentage of freight and passenger traffic is carried by the roads?




SHOW ANSWER
Correct Ans:65% of freight and 80% of passenger traffic
Explanation:
Workspace



34. The National Highway No.1 connects:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Amritsar - New Delhi
Explanation:
Workspace



35. In which year Ministry of Shipping and Ministry of Road Transport has again been merged and renamed as Ministry of Shipping and Road Transport and Highways _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:2004
Explanation:
Workspace



36. Who is the present Minister of Transport (State) in India ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:P Radhakrishnan
Explanation:
Workspace



37. Which of the following Union Ministry has launched 20 Nirbhaya buses of Rajasthan State Transport Corporation (RSTC) on 25 May 2016 ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Union Ministry for Road Transport and Highways
Explanation:
Workspace



38. In which year formed National Highways Authority of India formed ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1988
Explanation:
Workspace



39. National Highways Authority of India Headquarters located in which city?




SHOW ANSWER
Correct Ans:New Delhi
Explanation:
Workspace



40. NHAI has signed a memorandum of understanding (MoU) with space agency for satellite mapping of highways ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:ISRO
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Highways questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Highways @ Fresherslive

This page provides important questions on Highways along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Highways questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Highways Online tests. Highways Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Highways Test questions Online @ Fresherslive?

Highways questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Highways may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Highways questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Highways questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Highways in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Highways Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Highways test or get stuck on any particular question, our Highways test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Highways, exercise these advanced Highways questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Highways Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status